Brave sten v otroški sobi (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja



Sporočilo


Tipi -> Brave sten v otroški sobi (17.9.2008 9:27:09)

Kupili bomo otroško sobo od Alplesa http://www.alples.si/prodajni-program/mladinske-in-otroske-sobe/planet, pa me zanima kakšne barve naj bodo stene. Imamo mansardno sobo. Vem, da je že na sliki razvidno kako, ampak bi še kakšno idejo, ker mi tista temnozelena ni všeč.

Prosim za pomoč.




biba77 -> RE: Brave sten v otroški sobi (17.9.2008 9:38:11)

Mi imamo otroske sobe v barvah: mandljeva:svetla pistacija in mandljeva:ledeno modra (zelo svetlo modra).
Meni so svetovali, da, ce imas razlicne barve, da das svetlejso na steno, ki ima okno. Bom pa danes ali najkasneje za vikend poslikala in dala v album.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]B77




nynna -> RE: Brave sten v otroški sobi (17.9.2008 9:45:32)

Oj. Naša princesa ima sobo takšnih barv brez zelene. Eno steno sem ji pomalala pistacij zeleno (svetlo). Super pride.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




5ra_28 -> RE: Brave sten v otroški sobi (17.9.2008 9:56:01)

Jaz bi tudi dala svetle, pastelne barve, so bolj pomirjajoče. Če pa ima otrok kakšno željo, pa bi njemu ugodila (vsaj eno steno), ker je njegova soba in naj se tam dobro počuti.




Anonimen -> RE: Brave sten v otroški sobi (17.9.2008 9:58:21)

Men sicer pasteli ne gredo, ampk ok.
K tej sobici bi dala al tako k je na sliki. Al pa zeleno-vijola(pač take k so fronte). Ker ene 5 barv v sobi prou groteskno zgleda.




enkratna -> RE: Brave sten v otroški sobi (17.9.2008 10:33:25)

Mislim, da bi oranžni toni tudi lepo pristajali k tej barvni kombinaciji otroške sobe.




Anonimen -> RE: Brave sten v otroški sobi (17.9.2008 10:35:26)

IZVIRNO SPOROČILO: enkratna

Mislim, da bi oranžni toni tudi lepo pristajali k tej barvni kombinaciji otroške sobe.


pastelno vijola in oranžna?




Nika v službi -> RE: Brave sten v otroški sobi (17.9.2008 12:05:50)

Mi imamo točno tako sobico naročeno (kombinacija front breza + lila + zelena) in prav tako mansardo! Eno steno smo prebarvali v točno tako zeleno kot so fronte od pohištva. Sem dobila od Alplesa vzorec deščice, šla do Jupola in izbrala pravo barvo. Stena je že pobarvana, pohištvo pa še čakamo. Na tisti steni, ki je zelena, bodo fronte v lila barvi, ostale stene so bele, po tleh pa parket.




sazi -> RE: Brave sten v otroški sobi (17.9.2008 12:09:40)

Ideja od Nike v službi se bere res dobro.
Mi smo naročili sobo iz istega programa, le da bo bež in breza, ste pa barvne - mali ima najraje rumeno in bo nekaj sten zagotovo rumenih.




Piruri -> RE: Brave sten v otroški sobi (17.9.2008 12:16:43)

Lavanda (sivkina) barva bi tudi bila zelo lepa...ker so že barve na pohištvu dokaj svetle, je fajn, da v ozadje daš eno bolj močno barvo...lahko le za par odtenkov...lepa bi bila tudi takšna kot so na sliki povštrčki na tleh ali pa odeja na postelji...
Poigraj se morda tako, da pobarvaš sobo do 2/3, nato pustiš malo bele in nad tem še eno črto v enaki barvi....




lelaval -> RE: Brave sten v otroški sobi (17.9.2008 15:44:00)

Meni pa sta obe zeleni všeč - bi kar ostala pri takih barvah. Če ti ni všeč, pa daj namesto temno zelene vijolično - kot je na pohištvu.
Sem ravno poleti večjimma2 barvala  sobe - hči ima sedaj temno rdečo (pa bom naredila rob kjer se stikata strop in stene oranžen), sin pa ima temno sedaj eno steno temno zeleno, eno temno modro, eno pa zelenorumeno, eno pa v 2 barvah - modro in zelenorumeno. Pohištvo pa imata svetlo rjavo (mislim, da javor - nisem pa sigurna) v kombinaciji z modro.




Tipi -> RE: Brave sten v otroški sobi (17.9.2008 17:31:58)

Vsem skupaj res najlepša hvala za ideje. Moram vsak post še nekajkrat prebrati in potem se odločim. Še enkrat hvala.[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

lp




Pobalami -> RE: Brave sten v otroški sobi (18.9.2008 14:50:22)

glede na to da so barve pohištva že močne bi jaz dala bolj umirjene stene. ali čisto nevtralna zelo zelo svetlo bež (ali bela) kot dodatek na steno pa kakšno sliko ali poster (otroške motive se dobi vse živo) Ali pa samo eno steno zeleno ali vijola( svetlejše oziroma kvečjemu enake barve kot je pohištvo). če je preveč močnih barv naenkrat se mi zdi skoraj preveč.




Nika v službi -> RE: Brave sten v otroški sobi (18.9.2008 15:24:12)

Samo toliko - barve na sliki so močnejše kot v resnici. Dejansko so to zelo nežne, pastelne barve. Jaz sobice ne bi naročila, če bi jo videla zgolj v katalogu, ko pa sem si jo ogledala v živo, me je navdušila.

Se pa v principu strinjam, da je bolje sobo osvežiti z dodatki kot nabutati ne vem koliko barv.

Jaz vsak dan ogledujem našo lepo zeleno steno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] in komaj čakam pohištvo. Po moje bo ful luštna sobica...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




suzy124 -> RE: Brave sten v otroški sobi (25.9.2008 11:56:58)

dober dan
Jaz bi imela eno vprašanje če katera ve kje se da kakšne slike videt kako so pobarvane otroške sobe.
Sobo imam namen prebelit spodnji del svetlo zelen zgornji pa svetlo moder potem pa še kakšno slikico gor narisat, sam bi mi bilo malo lažje če bi prej še kako sliko kje našla da bi jo vidla.




HuAnita -> RE: Brave sten v otroški sobi (9.10.2008 10:32:06)

Skromno vprašanje: koliko pa stane taka sobica? Les verjeton ni masiva - ali pač?

Ker se odločamo za tak ali pa narejeno po meri (zaradi psoebnih dimenzij--- kar potem tudi pri takem programu fino plačaš...)

Hvala.




nadya -> RE: Brave sten v otroški sobi (9.10.2008 11:24:06)

Tipi: meni bi bila tudi najbolj všeč kombinacija svetlo zelene in bele. Tista temnozelena je bolj tako tako, pa še sobico zelo potemni..




sazi -> RE: Brave sten v otroški sobi (9.10.2008 14:00:51)

Skromno vprašanje: koliko pa stane taka sobica? Les verjeton ni masiva - ali pač?


Les ni masiva, ampak je pa pohištvo res kvalitetno - vsaj razstavni eksponati res zgledajo v redu (pa tudi vse okovje dela dobro). Po povpraševanju na spletni strani alplesa, so mi poslali tudi informativni cenik - če želiš, ti ga pošljem, le svoj mail mi pošlji na ZS.




HuAnita -> RE: Brave sten v otroški sobi (10.10.2008 21:07:17)

Zdaj - eno uro mi vzame, da preračunamiz cenika, a mi lahko katera, magari na ZS napiše, koliko stane taka soba, ki je v 1. linku???? Prosim. Hvala.




blaža -> RE: Brave sten v otroški sobi (10.10.2008 21:45:56)

Mi smo dali za sobico Mali princ- Alples, 1.350e . Samo naš je pograd na L in enokrilna omara velika, pa pod zgornjo posteljo je omara + štiri predali, pa pod spodnjo posteljo je en predal, pa dva varovala, da ne pade otrok dol, pa ena polička.
Tako nekako. Je pa težko kar tako zračunat, ki vsak kos stane drugače. Npr. barvni predali imajo eno ceno, v lesu drugo, ... ravnotako poličke in omare.
Mi smo pol vzeli še pisalno mizo kotno, ma ne od Alplesa in stol, pa je prišla sobica nekje1.500e. Je v modri barvi, stene smo pa pobarvali z oranžno in toplo rumeno. Barve stopničasto prehajajo.( smo naredili stopničke na dveh stenah. Prej smo imeli stene svetlomodre in je blo prav hladno v sobici, zdej je pa res sončna sobica.

Greš v trgovino kjer ti vse računalniško izrišejo, kam bi kaj dala in ti zračunajo kolko te bi prišlo stat.




Nika v službi -> RE: Brave sten v otroški sobi (17.10.2008 11:02:19)

Mi smo Planet kupili preko Mercator pohištva, ker so imeli akcijo, pa tudi sicer so bili najbolj ugodni med vsemi ponudniki (Lesnina, Alples direktno, Prevc).

Kupili smo ta veliko posteljo dim. 120 x 200, veliko garderobno omaro, visoki predalnik s tremi predali in eno odprto poličko, višjo nočno omarico (3 predali), velik podposteljni predal, varovalo za posteljo ter še eno omarico s poličkami. Zraven smo naročili še letveno dno (ne od Alplesa), vse skupaj je prišlo malo manj kot 900€. Je pa sobica v dveh barvah + les.




Hope2 -> RE: Brave sten v otroški sobi (17.10.2008 12:29:05)

Nika, kdaj ste jo kupili, zdaj najbrž več ni akcije?




Skabi -> RE: Brave sten v otroški sobi (31.10.2008 21:13:46)

IZVIRNO SPOROČILO: suzy124

dober dan
Jaz bi imela eno vprašanje če katera ve kje se da kakšne slike videt kako so pobarvane otroške sobe.
Sobo imam namen prebelit spodnji del svetlo zelen zgornji pa svetlo moder potem pa še kakšno slikico gor narisat, sam bi mi bilo malo lažje če bi prej še kako sliko kje našla da bi jo vidla.




Če še nisem prepozna, suzy, pojdi na stran otok zakladov ali nekaj podbnega. tam čvekajo vsi, ki znajo kaj ustvariti. Nekateri iamjo fenomenalno pobarvane sobe.

SIcer pa - naša dva (6 in 3,5 let) sta dve steni v otroški pobarvala popolnoma sama. dve pa jaz v bolj umirjenih barvah. In nam je všeč.




Stran: [1]