odločba o usmerjanju - disleksija (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci s posebnimi potrebami



Sporočilo


tina a -> odločba o usmerjanju - disleksija (19.9.2008 11:20:56)

Rahlo sem že obupala. Že eno leto čakava na odločbo o usmerjanju. In je še do danes ni. Sem klicala na Zavod RS za šolstvo pa mi niso dali nobene konkretne informacije. Čakajo, da se sestane komisija. Kdaj pa bo to pa nimajo pojma. Saj štekam, da imajo vsi službe in da se ne morejo non stop sestajat, ampak da se pa v enem letu niso mogli sestat in izdat odločbe ... mi je pa precej mimo.

Hvala bogu, da mu v šoli kljub temu, da odločbe še nimamo že nudijo ustrezno pomoč. In da ne komplicirajo. Niso ne lansko leto in ne sedaj. Ampak vseeno bi bilo fajn, da bi imela en papir s katerim bi lahko mal pomahala.

Mah saj vem ... najvažnejše je, da imamo pomoč in da sin dobesedno blesti v šoli. Res je priden.


In ko sem že pri temi - disleksija. Ali ima katera slučajno barvno bralno ravnilo? Jaz sem ga že iskala pa ga ne dobim. Če ga katera ima lepooooooo prosim za info kje ste ga staknile.





super lolo -> RE: odločba o usmerjanju - disleksija (19.9.2008 20:50:46)

Bralna ravnila dobite pri gospe Meti Bizjak Eržen na spletni strani http://www.avevita.si/




Kerensa* -> RE: odločba o usmerjanju - disleksija (19.9.2008 23:43:33)

Pri nas je enako. Od začetka LANSKEGA šolskega leta, torej od takrat, ko je moj sin začel obiskovati 5. razred, čakamo na podaljšano odločbo, z dodatkom za disleksijo, pa je še nismo dobili. Ampak po nasvetu specialne pedagoginje nočemo nič forsirati, saj se je v času od veljavnosti prejšnje spremenil zakon in to tako, da se maximalnih 5 ur zmanjša na največ 3 ure. Mojega sina pa v šoli do prejetja nove odločbe obravnavajo še po stari, torej je za 2 uri tedensko na boljšem. In upamo, da odločbe ne bo še 4 leta, do konca OŠ. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]