odstranitev znamenj po telesu (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


ksenjicka -> odstranitev znamenj po telesu (24.9.2008 9:50:40)

Kje bi mi lahko najhitreje in brez kasnejših brazgotin odstranili materina znamenja po telesu - predvsem pa na obrazu v Ljubljani?
Če bi mi lahko posredovali kake podatke bi bila zelo vesela.
Hvala že vnaprej.




Maxica -> RE: odstranitev znamenj po telesu (24.9.2008 9:55:37)

Jaz sem bila junija v ordinaciji Bartenjev&Rogl. Dve znamenji so mi odstranili lasersko, eno pa je bilo potrebno odstraniti operacijsko.
Evo, še link:
http://www.ordinacija.net/members/www-pzs.php?mg_pzs_id=202&lang=slo




Zamima -> RE: odstranitev znamenj po telesu (24.9.2008 9:57:49)

jaz grem čez kaka dva tedna v MB bolnico [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (24.9.2008 10:12:48)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




sakuL -> RE: odstranitev znamenj po telesu (24.9.2008 12:00:39)

jest sem imela nevarno znamenje na hrbtu, pa so mi ga operativno odstranil, ene 14 dni sem čakala...
se mi pa vid ja, ker so mi prehtr pobral ven šive, in mi je rana počla...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




Netopirčy81 -> RE: odstranitev znamenj po telesu (24.9.2008 12:33:53)

Jest sem že bla 2x in grem čez 2 tedna spet v LJ - v IATROS na parmovi. Nardijo ful dobr, jest nimam nobenih brazgotin. Mislim, da majo koncesijo, tko da prnesem sam napotnico in potrjeno ZI. Nisem nikoli plačala. Mi je pa sestra od mojga, ka je včasih tam delala, zrihtala termin.




Natty5284 -> RE: odstranitev znamenj po telesu (24.9.2008 13:13:10)

Tiste, ki ste ble na odstranjevanju teh znamenj, ali lahko opišete preglede in preiskave, katere ste morale dati skozi, da so prišli do ugotovitve, da je znamenje nevarno in potrebno odstranit?




Zamima -> RE: odstranitev znamenj po telesu (24.9.2008 13:21:55)

natty, jaz sem bila najprej pri osebni zdravnici, potem sem dobila napotinico z datumom čez pol leta [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], za prgled pri specialistu, potem me je samo pogledala nič posebnega, kjer je ugotovila, da so znamenja čist običajna, ter mi dala spet datum za odstranitev ćez pol leta, tak, da vse skupaj sem skoraj celo leto čakala (no, še kar čakam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) na odstranitev




Splet.Ka -> RE: odstranitev znamenj po telesu (24.9.2008 13:23:21)

Moja znamenja je dlje časa opazovala dermatologinja in ko smo se odločili za drugega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], sem jo prosila, naj mi da napotnico za kirurga za odstranitev sumljivih znamenj. Če je najmanjša verjetnost, da bi bilo z znamenji kaj narobe, jih je treba odstraniti kirurško in ne z laserjem, saj je pomembno, da se odstrani čisto vse do podkožja.

No, meni so odstranili tri sumljiva znamenja, ki so bila prej redno opazovana pri dermatologu. Dermatologinja mi je zagotovila, da s tistim na boku in tistim na rami zagotovo ni nič narobe, vprašljiv je bil pa tisti na dlani.

Histološki izvidi pa so pokazali melanom [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] pri tistem na rami (na srečo v prvi fazi, tako da so mi potem okoli brazgotine še nekaj cm kože varnostno izrezali in to je bilo to). Pri tistem na boku so bile atipične celice na prehodu v melanom in situ. Edino tisto znamenje na dlani je bilo zdravo.

Tako da jaz priporočam najprej dermatološki posvet, preden se odločite za odstranitev z laserjem.

Aha, še brazgotine. Dve moji sta res veliki in grdi. Ampak ju imam raje kot melanoma. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Splet.Ka -> RE: odstranitev znamenj po telesu (24.9.2008 13:24:37)

Aha, še to. Napotnico za dermatologa mi je dala osebna zdravnica, ker sem ji rekla, da bi rada nekomu dala znamenja pregledat. Napotnico za kirurga pa sem dobila potem pri dermatologinji.




Maxica -> RE: odstranitev znamenj po telesu (24.9.2008 13:50:02)

IZVIRNO SPOROČILO: lukrecija

IZVIRNO SPOROČILO: Maxica

Jaz sem bila junija v ordinaciji Bartenjev&Rogl. Dve znamenji so mi odstranili lasersko, eno pa je bilo potrebno odstraniti operacijsko.
Evo, še link:
http://www.ordinacija.net/members/www-pzs.php?mg_pzs_id=202&lang=slo


Koliko si plačala ta poseg?
A znamenja so bila izbočena in na "nevarnem" mestu?
Kako veliko je bilo tisto, ki so ti ga morali operativno odstraniti?




Jaz sem bila prvič na pregledu pri njih in sem za pregled plačala 60€, hkrati mi je pa rekla zdravnica, da mi za 10€ odstrani še dve taki znamenji na peclju, tisto mi je kar požgala. Eno znamenje je bilo pa tako čisto gladko, nič izbočeno, veliko recimo 3-4 mm, je pa rekla zdravnica, da je tako, potencialno nevarno in da se lahko v prihodnosti začne kaj spreminjati, pa če nočem, da me skrbi, mi ga operativno odstranijo. Tako da so mi potem dali nov datum, mislim, da je bilo čez ene 5 tednov in mi je zdravnica še tega odstranila. Dobila sem par notranjih in zunanjih šivov, se mi pa kar grdo celi, zgleda je moje tkivo nagnjeno, da se takole čudno celi, saj ne poznam izraza, v glavnem, ni gladka rana, ampak gre kot ena debela koža čez to rano.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  Ta operativni poseg so mi pa opravili brezplačno, je veljala napotnica, ki mi jo je osebna zdravnica izdala.




Maxica -> RE: odstranitev znamenj po telesu (24.9.2008 13:51:35)

Aha, ja, to moje odstranjeno znamenje so tudi histološko pregledali, sem morala poklicati zdravnico čez 3 tedne in je bilo k sreči vse ok.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: odstranitev znamenj po telesu (24.9.2008 14:27:39)

V UKC Maribor- dermatološki oddelek, sm lani dala odstranit tri znamenja- dve na obrazu in eno na trebuhu. Zadeva ni boleča- nardijo jo v lokalni anasteziji. Na obrazu se mi zdaj ne pozna več nič(na začetku je bila brazgotina), razen pri določeni mimiki se poznajo črte. Na trebuhu so mi pozabili ostraniti dva šiva, vse se je vnelo in ostala le zlo grda brazgotina, ki se pozna še danes- pa tudi ta že počasi bledi.

Po odstranitvi se ne smeš nekaj časa izpostavljat mrazu ali soncu, da se koža lepo celi.

Jaz sm si še dolgo po operaciji(po odvzemu šivov), mazala ta mesta z kremo proti brazgotinam, ki se dobi v lekarni.

Sm pa kr dolg čakala na odstranitev- ne spomnim se natančnega časa.




Anonimen -> RE: odstranitev znamenj po telesu (24.9.2008 14:28:27)

IZVIRNO SPOROČILO: Maxica
Aha, ja, to moje odstranjeno znamenje so tudi histološko pregledali, sem morala poklicati zdravnico čez 3 tedne in je bilo k sreči vse ok.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


enako




Anonimen -> RE: odstranitev znamenj po telesu (24.9.2008 14:35:33)

Še to- zadnjič sm nekje na spletu brala, da je odstranjevanje kožnih znamenj zaradi lepotnih razlogov lahko nevarno, kr lahk odstrani znamenje, ki se spreminja v rakavo, v podkožju ostane še nekaj celic in potem te brez prvih znakov na koži metastazirajo raka po drugih organih. Če bi imeli znamenje, bi se nepravilnosti predhodno pokazale že na tem in bi lahko zdravili bolezen brez težav.





Felicita -> RE: odstranitev znamenj po telesu (24.9.2008 16:09:44)

no, o moji kalvariji z znamenji sem pisala tukaj.
Zdej se počasi spravljam k Bartenjevu... ali pač kateremu drugemu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




mojval -> RE: odstranitev znamenj po telesu (30.9.2008 14:40:30)

Samo v vednost glede čakalnih dob. Jaz sem se naročila v Lj na Polikliniki - Dermatološka ambulanta in sem ravno prejšnji teden dobila vrnjeno napotnico z datumom 15.8.2009.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Stran: [1]