| 
	   
	    | 
		    
			  | Dream ->  RE: recept za kruh  (1.10.2008 8:41:14) |  
			  | Ponavadi vse moke kombiniram in vidim, ali uspe ali ne. Koruzna moka je zelo težka, zato jo običajno dajem v najmanjši možni količini, recept pa sem malce priredila iz ene revije:
 
 50 dag bele moke
 20 dag krušne moke
 10 dag koruzne, polnozrnate, ajdove ali ržene moke (tu lahko izbiraš po želji)
 1 dag sladkorja
 2 dag soli
 4 dag kvasa (ali primerljiva količina suhega kvasa)
 3 dag margarine
 4,5 dl mlačne vode
 
 Sama vse sestavine skupaj namečem v aparat (pri čemer vedno uporabim suh kvas), potem pustim vzhajat med 15-20 minut, nato na roke pregnetem, oblikujem v štruco ali hlebček in dam na pomokan pekač. Pečem 35-40 minut pri 200-220°C.
 
 Poskusi, če ti bo kruh uspel tudi če krušno moko zamenjaš s polnozrnato. Malo eksperimentiraj, pa bo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
 |   
	          | 
 |  |  |