RE: Noseča vsak mesec znova (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana



Sporočilo


JackieO -> RE: Noseča vsak mesec znova (20.9.2020 19:22:01)

Sej na prvi termin sva tud midva cakala skoraj 2 meseca. Ampak so bili dopusti. Zdej sva pa kar hitro dobila, po 6ih tednih ze imava kontrolo v bistvu. Tako da bomo videli kaj bo. 🤨  Maco v prahu sem tudi js pila ampak nisem dokoncala. Bom mogoce, ko pojem te kapsule. 😊 A tebe so ze sploh kaj gledali? Mene nic. G je rekel, da je treba najprej izvide dobit, potem se pa mene lotijo. Upam da je vsaj z mano vse ok, ker drugace sva pa res dobitna kombinacija. 😤 So pa partnerja slabi rezultati precej iztirili. Nekak se vedno predvideva, da je zenska kriva in si potem kar malo v soku, ko vidis take rezultate. Ce je vsako O mozno 25% moznosti za zanositev jih imava mi2 nekje 3-4%. Se pravi moznost je, ampak zelo, zelo majhna in nima smisla cakati. 😞





VanjaL -> RE: Noseča vsak mesec znova (20.9.2020 22:09:29)

Si jemala še kaj drugega kot maco in sedaj fertility+? Da vem še kakšno idejo, če nic drugega na bo pomagalo. 🙂


Jaz še nisem imela nobenega pregleda. Moja G mi je svetovala, da naj prvo partner opravi spermiogram, hkrati pa mi izdala napotnico za neplodnost. Tako bova na prvem obisku klinike za neplodnost (šele v sredini novembra) imela vsaj njegov izvid, mene bodo pa pregledali tam - vsaj tako sem jo razumela. Morem pa izvide partnerjevega spermiogram posredovati tudi G, ki bo mi potem svetovala kako in kaj naprej. Ker imava prvi termin na kliniki za neplodnost šele v novembru, bi si res želela slišati še kakšen njen nasvet, zato me to tritedensko čakanje na izvide sploh ne navdusuje. 🤨
Razumem razočaranje, če so prav tvoji izvidi slabi. Sploh pri moških je verjetno to toliko bolj prisotno. Tudi moj je bil pred oddajo vzorca nervozen in živčen, kaj pa če res kaj narobe pri njem... Jaz si pa želim le odkriti razlog, zakaj nama ne rata. Jaz ali on (sicer upam,tako kot ti, da ne oba) važno, da se ve razlog, da lahko najdemo rešitev. ☺️




JackieO -> RE: Noseča vsak mesec znova (21.9.2020 7:20:24)

"Samo" ti dve stvari sem jemala. 😉 No vidva sta vsaj te dobila napotnico za neplodnost. Vprasanje kdaj bova midva prisla na vrsto glede na to, da se nic nimava. Najbrz nama bodo drug teden na 2. spermiogramu razlozli kako dalje, v primeru se enega takega slabega izvida. Upajmo na najboljse. 😉Drugace pa drzim pesti zate, da bodo izvidi malo bolj vzpodbudni in ni nic narobe. Vcasih enostavno ne rata, pa je z obema vse ok. M imas redne? Koliko sta pa stara? 




Anonimen -> RE: Noseča vsak mesec znova (21.9.2020 11:44:43)

JackieO, kakšni pa so bili izvidi spermiograma? Moj je imel npr. 3% normalnih semenčic, 10% gibljivost, tista koncentracija in skupno število tudi ni bilo kaj veliko, da bi kompenzirala majhno št. normalnih in gibljivih semenčic. Drugi izvid spermiograma je bil boljši, praktično normalen izvid, tretji pa zopet tako slab. Zgleda da se to zelo spreminja. Moj jemlje tablete Profertil in veliko vitamina C, naj bi pripomogel za gibljivost. Naj omenim, da sem prvič zanosila po 9 mesecih, drugič pa zopet po 9 mesecih, vendar na žalost je bil obakrat splav. Pušenjak pravi, da slab spermiogram nima veze s splavom, jaz pa menim da ima, saj sem tudi tuje forume brala in veliko je splavov v zvezi s slabim spermiogramom. Ne vem. 
No ampak kljub slabemu spermiogramu je vseeno vsakič znotraj enega leta uspelo zanositi, kar se smatra da ni problem z zanositvijo in neplodnostjo in zato še zmeraj nimam nobenega postopka za naprej, trudiva se pa že dve leti vse skupaj.




JackieO -> RE: Noseča vsak mesec znova (21.9.2020 13:28:02)

Zivjo anonimna! Se pravi pri mojmu je bila najprej prenizka koncentracija semencic. Normalnih je bilo 10%, gibljivih 10%, negibljivih pa vec kot 70% semencic kar je absolutno prevec. Seveda je premalo teh "normalnih" in prevec "nenormalnih", se pravi neprave oblike repa, glave itd. Po koliksem casu sta pa imela 2. spermiogram? Midva imava po 6ih tednih. Potem ce bi hipoteticno sedaj spermiogram bil ok, naju posljejo se na tretjega? In se se vedno nikamor ne premakne? Joj joj 😞😤 Glede na to da si 2x zanosila je to zelo vzpodbuden rezultat za nas 💪 Se pa strinjam s tem, ko si napisala, da najbrz je pogojeno s slabim spermiogramom. Najbrz so sli "naprej" nepravilni plavalci in si zato splavila. Tako bi si js to razlagala. 🤔  A tebe je tvoj G ze sprejel, si ze imela kaksne preiskave? 





Anonimen -> RE: Noseča vsak mesec znova (21.9.2020 13:49:33)

Najbolj pomembno je število in koncentracija, ker če je večje skupno število semenčic potem je tudi toliko večje morfološko pravilnih in gibljivih spermijev. Moj je imel v prvem izvidu koncentracijo 16 in skupno stevilo 59. V drugem pa ful boljše, mislim da koncentracija 81 in skupno št 258 ter 14% normalnih...skratka rečeno je bilo da gre za normalen izvid. Tretji izvid pa zopet slabo...
Ne vem od česa je to odvisno ampakzgleda se spreminja. Med prvim drugim je minilo 2 meseca, potem pa malo več kot 3 mesece.
Pušenjak sicer pravi, da splav ni povezan s tem, ker slabi spermiji sploh nimajo možnosti pridet do jajčeca, do tja pridejo le najboljši.
Pri meni načeloma vse ok, bom pa dala še hormone meriti. Zaenkrat sva rekla da poskušava še malo sama, tudi na kliniki so tako svetovali, potem pa naprej. Tako da nisva niti forsirala za ivf. 
Koliko časa pa vidva poskušata zanositi? 
Meni je bilo rečeno (pri prvem izvidu), da s takim spermiogramom je možno zanositi le dlje časa lahko traja. Tako da tako zelo katastrofalen izvid tvoj partner tudi nima, razen če je bilo res ful majhno skupno število in koncentracija.




JackieO -> RE: Noseča vsak mesec znova (21.9.2020 15:10:38)

Moj je imel koncentracijo 14 in stevilo 28. Tako da niso neke optimisticne stevilke. 🤨 Bomo videli drug teden kaj bo. Midva se drugace trudiva 8 mesecev, ampak js jih imam 31, on pa 40, pa sva zato mal pospesila. Upam da se nama bo obrestovalo. 

Sicer sm brala po forumih, da so punce zanosile naravno kljub izjemno slabemu spermiogramu tako da upanje ostaja, da bo mogoce. 💪 Kje sta pa vidva bila na pregledih? 




VanjaL -> RE: Noseča vsak mesec znova (21.9.2020 16:46:26)

No torej slab spermiogram še vedno ne izključuje možnosti zanositve, kar je dobro slišati ☺️


Midva sva stara 28 in 29 let. Menstruacije imam redne, sicer se pa mi dolzina ciklusa spreminja od 28 do 38 dni. Ne vem ali ima tudi to kaj vezo z težavnostjo zanositve. Z ovulacijskimi testi sem poskusila tudi ugotoviti kdaj točno imam ovulacijo ampak se pri meni ta druga črtica nikoli ne obarva močno roza. Ali je ni ali pa je res svetlo roža. Sem vmes z njimi kar obupala. Sem se pa odločila ta mesec še enkrat poskusiti in res delat  vsaki dan te teste, pa da vidimo če bo kakšna razlika. Ali je možno, da sploh ovulacije nimam kljub menstruaciji?? 🤔😒 Vidve imasta redne menstruacije? Delata ovulacijski teste? 




JackieO -> RE: Noseča vsak mesec znova (21.9.2020 19:15:10)

Js sm delala O teste. Sem kupila neke poceni prek neta in mi nikol ni nic pokazalo. Pa sem cutla, da je O, pa se po sluzi sem vedla. Jih ne uporabljam vec. Poleg tega imam M precej tocno, na 25 dni (+/- 1 dan). Ti priporocam, da kupis digitalne od CB. Sicer so drazji ampak jih punce hvalijo. Pac reskiras 1 mesec in bos tocno vedla na cem si. 😉 Mislim da imajo zenske, ki imajo tezave z zanositvijo, problem ravno z O, ker je nimajo. In se potem filajo s hormoni, da si sprozijo. Mislim ena od tezav je tudi to. Sicer pa midva zdej dejansko upostevava nasvet mojega G, ki je rekel, da samo redni odnosi na 2,3 dni in nic se ozirat na O.  😉





VanjaL -> RE: Noseča vsak mesec znova (21.9.2020 20:19:00)

A tako... Ja, ker meni se zdi, da ponavadi čutim ovulacijo ampak ti testi potem ne pokažejo nič. Se mi je že zdelo čudno.

Tudi midva upoštevava to "pravilo" spolni odnosi na 2-3 dni. Si nebi nikoli mislila, da bo to tako naporno 🤣 ker se včasih križava s službami in zna bit kr zanimivo 😄




JackieO -> RE: Noseča vsak mesec znova (21.9.2020 22:38:06)

Tud pri men, pri teh O testih ni nic pokazalo ali pa zelo svetlo roza crtico, ki itak pomeni negativno. Potem je pa se ena punca na tem forumu napisala, da je imela iste teste in ji ni nic pokazalo, ampak ocitno je imela O, ker je zanosila. Tako da pomoje s temi testi sami seb kompliciramo zivljenje. 😐 Sva pa midva zdej dost manj obremenjena, ko veva kaksne so moznosti. Ker prej je bilo pricakovanje tako veliko vsak mesec, da je potem bilo razocaranje ogromno. 😞Saj nam bo ratalo punce 💪





VanjaL -> RE: Noseča vsak mesec znova (22.9.2020 11:16:17)

No potem tudi jaz ne bom več komplicirali te O teste kaj jih imam doma bom sedaj pač porabila - mogoče pa mi zdaj kaj pokaže 😉 in je to to.


Sva pa dobila danes klic iz laboratorija, kjer je partner delal spermiogram. In sicer so ga norocili na še en spermiogram v novembru (med enim in drugim morata pač preteči dva meseca). Sestra o izvidih s prvega ni vedela povedati ničesar in izvidov sploh ne dobima domov. Izvide dobiva skupaj, ko bo opravljen šele drug spermiogram!? 🤨 Tako ne morem prvih izvidov sploh poslati moji G. Jo pa sigurno pokličem in povprašam o tem. Ne vem ali vsak spermiogram dela 2x ali samo tisti, ki imajo slab rezultat? Na internetu nikakor ne zasledim te info. 😤 Tako je pred nama samo čakanje. 




fracek -> RE: Noseča vsak mesec znova (22.9.2020 11:36:40)

Hej punce. Vceraj imela 1. UZ pred prenosom zamrznjencka, ce bo do tega prislo. Endometrij na 8. dan ciklusa 7, vodilni folikel 15, drugi 11. Sem pa tudi sama vceraj prvic v zivljenju delala O test (prenos bo v spontanem ciklusu, na kliniki ti dajo teste za domov, delas vsako jutro s prvim urinom) in se testna crtica sploh ni pokazala. Danes zjutraj pa je ze bila sibka, tako da upam, da bo prislo do pozitivnega testa, sicer postopek v tem ciklu odpade. Vec pa bom vedela v prihodnjih dneh.
Midva imava diagnosticirano "sekundarno neplodnost", priznam, nisem brskala, kaj bi naj to pomenilo, ker je z obema sicer vse ok. Verjetno leti bolj na to, da sem jaz ze v poznem reproduktivnem obdobju, posledicno manjso rezervo jajcnikov in verjetno tudi izdatno slabso kvaliteto jajcec. Spermiogram je moj opravljal 2x in je imel obakrat dobre rezultate. Je pa bila razlika v stevilu gibljivih semencic - 1. ko nisva bila vdrzna (ups 😊) je imel vec gibljivih, drugic, ko pa sva se drzala "predpisov", pa je bilo manj gibljivih, ampak vecje stevilo al nekaj takega. Skratka, zanimivo. Sem pa prepricana, da se da nekoliko izboljsat retultat tudi s prehrano oz. kvalitetnejsim nacinom zivljenja. Vse ostalo pa, kdo bi vedel ... cista loterija 😏
Lepo bodite in srecno.







JackieO -> RE: Noseča vsak mesec znova (22.9.2020 11:55:17)

Mislim da se 2. spermiogram opravi samo, ce je izvid slab. Ce je ok, mislim da ni potrebe po ponavljanju. Mi je pa zanimivo, da nista nic dobila, nama so vse poslali domov, tako da sem potem lahko posredovala G in mi je on potem povedal kako naprej. 🤨 tako pa zdej sploh ne ves kaksno je stanje. Js bi jih poklicala in vprasala, ce lahko izvid posljejo. Mislim da je logicno, da hoceta vedet kaksen je izvid. 🤔 Zanimivo, ocitno imajo ambulante zelo razlicne nacine. 🤨 





Anonimen -> RE: Noseča vsak mesec znova (22.9.2020 11:56:39)

Fracek, sekundarna neplodnost je ko si enkrat že zanosila, drugič pa ne uspe. (Že imaš enega otroka ali pa si imela že splav in zdaj drugič ne uspe, potem dajo diagnozo sekundarna neplodnost). 
Punce, ki ste v ivf postopkih, vas kaj skrbijo hormonske terapije...? Večkrat sem na tujih forumih brala, da so punce zbolele za rakom po postopkih ivf in mene to zelo skrbi. Zato sva s partnerjem rekla, da bova vseeno še malo probala po naravni poti... 




Cali90 -> RE: Noseča vsak mesec znova (22.9.2020 18:10:56)

Ja fracek, sekundarna neplodnost je, če ti je že uspelo zanositi pa tudi, če nisi donosila. To tudi pri meni na enem izvidu piše. Anonimna tudi jaz sem že slišala za tega raka, da naj bi bila večja možnost, da se kaj razvije zaradi teh hormonov. Samo zaenkrat se jaz ne obremenjujem s tem, želja je premočna 🙂 no pa še vedno nisem poklicala za napotnico, me je kr malo strah. Sem pa te mesec jemala maco in krvomočnico pila in spet upam na čudež. Drugače sem tudi jaz 1x delala O teste pa sem bila samo zmedena s temi črticami tako, da sem potem nehala, ker se mi zdi da O imam. Jih čutim in tudi zaznam plodno sluz. Pismo, pri meni je vse po “učbeniku” pa še kar ne uspe..Ena je spraševala za rezultate spermiograma, moj je bil v Dravljah, kjer so nama takoj pokazali rezultat, čez en teden je bil izvid že v nabiralniku. Ker je bilo vse OK mu ni bilo treba it še 1x. 




Anonimen -> RE: Noseča vsak mesec znova (24.9.2020 19:30:24)

Anonimna, tudi mene skrbi ta info in nekaj drugih clankov, ki sem jih zasledila v zvezi s povisanimi tveganji za otroka/mamo pri IVF postopkih. Tako da te razumem.
Fracek, slucajno ves glede na kaj se odlocijo za oploditev v naravnem ciklusu?
Srecno vsem.




Mikrobio_88 -> RE: Noseča vsak mesec znova (24.9.2020 20:01:27)

Punce, mene pa vsej tej zgodbi z IVF, hormoni, rakom bolj skrbi zakaj ne uspe? Jaz, po pregledu nesteto raziskovalnih clankov, lahko samo sklepam na te zadeve: slaba kvaliteta jajcec, spermijev (v smislu DNK poskodb, ki se izrazijo kasneje z neuspesno oploditvijo ali implantacijo) in fizicne prepreke za vgnezditev (polozaj maternice, pretanka sluznica, zarastline). 
In ze nekaj dni si glavo razbijam z vprasanjem ali bi morda kaki mocni antioksidanti pripomogli k boljsim celicam (moskim in zenskim)...izbira teh je velika, recimo piknogenol, NAC, alfa lipoicna kislina, C-vitamin?
Od dr.Reša sem dobila Clomid za 3 mesece in potem IVF, ce ne uspe, ker ocitno nimam ovulacij, poleg tega se zarastline in vnetja od endometrioze in pretanka maternicna sluznica...pravi koktejl nemogocih pogojev za oploditev tako da ne polagam nekih upov v Clomid, ce poleg ovulacij se druge zadeve ne stimajo. 
Punce, tudi jaz vam zelim vso sreco.




evkaliptus -> RE: Noseča vsak mesec znova (25.9.2020 8:39:37)



IZVIRNO SPOROČILO: JackieO

Tud pri men, pri teh O testih ni nic pokazalo ali pa zelo svetlo roza crtico, ki itak pomeni negativno. Potem je pa se ena punca na tem forumu napisala, da je imela iste teste in ji ni nic pokazalo, ampak ocitno je imela O, ker je zanosila. Tako da pomoje s temi testi sami seb kompliciramo zivljenje. 😐 Sva pa midva zdej dost manj obremenjena, ko veva kaksne so moznosti. Ker prej je bilo pricakovanje tako veliko vsak mesec, da je potem bilo razocaranje ogromno. 😞Saj nam bo ratalo punce 💪





Sem malo pokukala v to temo, ker sem vas že prej spremljala, pa bi glede O testov samo moj piskerček pristavila; od čitanja črtic, bi se meni zmešalo, zato sem kupila CB digitalne, kjer ni nobenega dvoma - krogec, če dviga hormona ni, smejko, če je. Delala sem jih par dni pred pričakovano O in se jezila, ker ni in ni bilo smejkota. No 4 dni po sicer pričakovani O se je 🙂 pokazal in očitno sem imela že prej pozne O. Skratka, jaz sem ta isti mesec zanosila in točno vem kdaj, ker se tudi velikost ploda sklada z datumom O. 

Hotela sem deliti izkušnjo z O testi, ker sem tudi sama bila mnenja, da me bodo samo napsihirali. No digitalni me niso in ker sem že mislila, da O sploh nimam (tudi glede na UZje), se je izkazalo, da so bile samo pozne. Sem se jezila na krogce, ampak veste kako sem vpila od veselja, ko sem zagledala smejkota 😄

Držim pesti za vse, da čim prej ugledate + ❤️❤️❤️




Cali90 -> RE: Noseča vsak mesec znova (1.10.2020 10:05:52)

Evo punce, danes sem zbrala pogum in poklicala za napotnico 😀 zdaj se pa moram naročiti, vrjetno se bom v dravlje, ker je čakalna doba par mesecev krajša kot v UKC. Katera od tu je že v Dravljah? Mi lahko prosim malo poveste kako poteka ta prvi posvet? Hvala.




Mikrobio_88 -> RE: Noseča vsak mesec znova (1.10.2020 10:16:22)

hej Cali, jaz sem v Dravljah pri dr. Resu. 
Prvi posvet je UZ pregled, partner odda seme, ki se ga takoj pogleda, partnerju naredi UZ testisov, tebi pa da "napotnico" za oddat kri za hormone in dobis navodila za naprej (za naslednji posvet).
Jaz sem na drugem posvetu dobila Clomid in Utrogestan za tri mesece in potem IVF, ce ne uspe. 
Super Cali, zdej pa pogumno naprej 👏💪🤗





JackieO -> RE: Noseča vsak mesec znova (1.10.2020 10:30:57)

Zivjo Cali! Midva sva tudi v Dravljah pri dr. Lomšek. Prvi spermiogram zelo slab, ravno danes sva imela drugega in partner je imel UZ testistov. Ko dobiva izvide, se narocim na krvne hormonske teste in pa od gin dobim napotnico za neplodnost. Ce bo izvid se enkrat tako slab, seveda. Potem pa naslednji posvet z vsemi izvidi in da vidimo kako naprej. Upajmo na najboljse 💪





Cali90 -> RE: Noseča vsak mesec znova (1.10.2020 15:19:53)

Midva ima že kar nekaj izvidov, samo so pa že stari, tako da mislim, da bo potrebno ponovno naredit določene stvari. Moji hormoni so od 1,5 leta nazaj, spermiogram in hsg pa od 1 leta nazaj. Laparoskopija pa od 2,5 leta nazaj. Mislim, da hormoni in spermiogram nama ne uideta ponovno. A sta za naročanje klicali ali kar po mailu?




JackieO -> RE: Noseča vsak mesec znova (1.10.2020 15:23:49)

Ja zna bit, da bodo potrebni novejsi izvidi. Js sm jim najprej pisala mail, pa so mi rekli naj poklicem, tako da jih zdej klicem. 😉 





VanjaL -> RE: Noseča vsak mesec znova (1.10.2020 16:27:04)

No tudi midva sva dočakala rezultate prvega spermiogram. Sva morala kar zagnjavit, da so jih nama poslali... Se mi je zdelo, da samo midva tako komplicirava, da želiva videti rezultate. Čudno v glavnem 🤷‍♀️
Koliko sva izbrskala na internetu je spermiogram bolj slab, sicer veliko št. semenčič, vendar kar 69% (po Who D) negibljivih. Sem pisala dr. Pušenjaku na forum, pa pravi, da izvidi niso kritični in so odstopanja majhna. Upam, da ima prav. Mi je pa sicer moja G svetovala, da naj partner začne jemati Profertil. Ima katera izkušnje s tem? 

Jackie držim pesti, da bo drugi boljši! 
Cali kako hitro pa boš lahko prisla na vrsto v Dravljah? Sem včeraj poslušala po novicah, da so se čakalne dobe tudi v tej smeri podaljšale 😔





Stran: <<   < Prejšnja stran  146 147 [148] 149 150   Naslednja stran >   >>