Arwenko -> RE: pasja hrana (1.11.2008 15:00:27)
|
Za začetek vsekakor priporočam, da vsaj nekaj časa ne zamenjujete hrane, naj mladiček je tisto kar je jedel pri vzreditelju. Menjava hrane je za mladička stres in poleg stresa ki ga ima ob privajanju na novo družino, okolje, ne rabi še dodatnega. Za kasneje pa tako, če psu hrana ustreza in ima katero izmed kvalitetnejših hran jaz koz vzreditelj ne vidim razloga za menjavo. V koliko mu ne ustreza, kar je seveda možno, pa se zbere katera izmed drugih hran, važno da je različica za mladičke in da je hrana kvalitetna. Katero izmed njih pa izbrat pa je odvisno, cene so približno enake pri vseh kvalitetnih hranah, se pravi je treba upoštevat druge stvari, kvaliteta dlake ki jo ima mladiček ko je hrano, velikost, barva in trdota iztrebka, nenazadnje tudi ješčost. Formule za izbor tukaj pravzaprav ni. Dam čisto kot primer, mnogi hvalijo Hills, mojim psom ga ne dam pa če mi ga podarijo do konca življenja pa še plačajo za njegovo uporabo. Zakaj - ker so se mi vsi praskali, imeli zelo velike (količinsko) iztrebke, ki so bili precej mehki - pa to zdaj ne pomeni da je hills nujno slaba hrana, ampak da pač mojim ne ustreza. Z Royal Canin-om smo recimo imeli katastrofalno dlako - zelo suha, pričela se je cepit, ampak zato Royal Canin ni slaba hrana, celo za mačko jo sedaj kupujem. Hočem pač povedat da je treba najt hrano ki tvojemu psu ustreza in to včasih ni tako lahko kot izgleda.
|
|
|
|