Oddamo činčile in mačko (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Hišni ljubljenčki >> Živali iščejo nov dom



Sporočilo


sašaš -> Oddamo činčile in mačko (3.11.2008 9:48:46)

Oddamo 2 činčili (samico in samca - samec je kastriran), stara sta 5 let, zraven damo še kletko in vse ostalo.

Oddamo pa tudi mačko, staro 7 let, mešanko med navadno in perzijko. Vedno je živela v stanovanju in je navajena čistoče.

Več info na zs!

Lp




muha1 -> RE: Oddamo činčile in mačko (3.11.2008 10:17:56)

Te činčile so tako cartl, bi takoj eno imela, vendar še nismo pripravljeni. Me pa zanima karakter činčil, jih lahko božač ali te tudi ugriznejo? Jih vedno občudujem v živalskih centrih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




susica -> RE: Oddamo činčile in mačko (3.11.2008 11:25:10)

hej! jaz imam doma činčilo samčka, ja se jih da božat ko je njim, saj hitro pokaže, vasaj naš, čutiš ko te vgrizne ko mu kaj ne paše! drugačle so pa to najbolj cartkane živalce na svetu. njihov karakter ha znajo bit zelo prijazne, učljive, razigrane ali pa tudi trmaste tečne in samovšečne! le nabavi jo ne bo ti žal!




uršika*** -> RE: Oddamo činčile in mačko (4.11.2008 12:55:19)

Sem do nedavnega imela činčilo, sedaj pa je med ostalimi činčiljimi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/angel.gif[/image].
Ja, najin Čiro je bil tudi takšen.
Od činčile ne smeš pričakovati, da se bo muckal s tabo, ko se bo tebi zdelo. Ne. On se bo božal takrat, ko bo to njemu pasalo. Ko spi, spi in ga ne smeš motit, ker ne dosežeš nič[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Najin je bil spuščen v stanovanju cel dan, ponoči je pa bil v kletki. Imava pogrizene robove, včasih se je še polulal v kakšen kot, v glavnem je imel rad vse kote[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Se jih pa da veliko naučit. Sicer so trmasta bitja, kar jim ne paše jim pač ne paše. Najin mišo si je izbral in izboril vse omarice v dnevni sobi- to se mu je najbolj dopalo, da je lahko skakljal gor in dol po njih, pa orbitrek je imel rad. Skočil je na stol, če je bil le malo odmaknjen od mize in tako je prišel tudi na mizo. Ma v glavnem radovedna živalca100 na uro. Vedel je kaj so to vrata, ker je vedno čakal, da so se odprla, ker tam je bilo še nekaj novega za njega. Tako sva mu kmalu dovolila tudi, da je prišel k nama v spalnico, pod odejo in je zjutraj spančkal pri nama v postelji. Na sedežni je itak vsako popoldne z mano gledal tv-pod odejico.
V glavnem razcrkljat se jih da, nekaj časa traja, ne smeš jih silit, živalca bo prišla sama k tebi in začela skakat in plezat po tebi. Ona potem že ve, kdo je njen gospodar in uboga na razne zvoke. Najin mišo je šel vsak večer sam v kletko- ko je slišal, da se je tv ugasnil, da mu pripravljam kletko, da imam v rokah hrano za njega- in že je bil notri. Poznal je tudi zvok nohtov na parketu in svoje ime. Je pritekel kot kužek.
Umrčkal je pa zaradi svoje radovednosti- ko se je zatlačil za hladilnik- kjer je bilo enih 5 cm prostora in ga je stresla elektrika[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].
Še tale lastnost: činčila izgleda kot ena bajsika, v resnici se pa lahko raztegne in je prava suhica in pride v vsako luknjo.
Podnevi spančkajo, razganja jih zjutraj, pa čez dan 2 krat, pa zvečer so zopet aktivne.
Najin ni nikoli nikogar ugriznil- razen kabla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Jaz bi takoj imela še eno činčilo, pa moj dragi ni za, ker je še preveč žalosten zaradi Čirota
Zaprto pa jaz nebi mogla imet, ker je potem tako žalostna in zamerljiva. Pa tako žalostno gleda.




Stran: [1]