prepogibanje, čepenje v nosečnosti (Polna verzija)

Forum >> [Fit nosečnica/mamica] >> Hujšanje



Sporočilo


PetraSkok -> prepogibanje, čepenje v nosečnosti (8.11.2008 19:25:39)


Pozdravljene nosečnice.....mene pa zanima, ali morda veste, ali prepogibanje med opravljenjem recimo vsakdanjih gospodinjskih del, ali pa recimo počep in vstajanje lahko škodijo otroku? Saj vem, da je otrok varovan s plodovnico, ampak vseeno me malo skrbi, ali ga s prepogibanjem lahko kako poškodujem?

Vnaprej hvala vsem puncam za odgovore. Petra




Volga -> RE: prepogibanje, čepenje v nosečnosti (8.11.2008 19:27:16)

Ne.
Sicer pa ne vem, kako bi človek zdražal devet mesecev, brez da bi se vsaj sem pa tja kdaj pripognil, recimo, ko obuva čevlje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




brkn83 -> RE: prepogibanje, čepenje v nosečnosti (8.11.2008 19:32:36)

mislim, da nima to nobenega vpliva na otroka................................js sem se zadnje dni ful veliko prepogibala in tudi prenašala stvari, pa sem samo js bila zvečer malo utrujena, to pa je vse. Otrok, pa povsem normalen,............mislim, normalno čutim njegove gibe. Sem pa v 26. tednu.




tasa_m -> RE: prepogibanje, čepenje v nosečnosti (8.11.2008 19:39:45)

m tudi nebi to smelo vplivat na naše [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. Itak se v vsakdanjih opravilih moraš prepogibat in kdaj pa kdaj počepnit. Meni npr.ko imam full probleme z križem od  14 tedna nosečnosti, mi celo paše, da se kdaj pa kdaj počepnem in sem v tem stanju nekaj časa...
Tak da res dvomim, da bi to lahko škodovalo..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




PetraSkok -> RE: prepogibanje, čepenje v nosečnosti (8.11.2008 19:55:34)

zahvaljujem se vam za odgovre, ste me pa potolažile...kar naprej se nekaj sikiram in me je strah. Ali se lahko prepogibam, ali je meso dobro pečeno, ali je solata dobro oprana (toxoplazmoza), če ponoči spim na hrbtu (baje ni priporočljivo) itd. itd. .... ta strah je morda zaradi prvega spontanega splava. Še enkrat hvala vsem trem.




Naja30 -> RE: prepogibanje, čepenje v nosečnosti (8.11.2008 20:36:28)

To si sigurno slišala od kakšne stare tete. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Pravijo, da naj nosečnica ne bi počepala, ker pritiska navzdol in kao ni dobro. No, jaz vse to počnem. Res pa je, da od veliko počepanja in prepogibanja te lahko boli prepona in si ful utrujena.




abi -> RE: prepogibanje, čepenje v nosečnosti (8.11.2008 20:41:54)

Če je normalna nosečnost in nisi ravno pred rokom mislim da naj te ne skrbi. Drugo je če je nosečnost rizična zaradi različnih vzrokov - tam ne bi svetovala ravno 3 urno okopavanje na njivi. 




KOKICA32 -> RE: prepogibanje, čepenje v nosečnosti (12.11.2008 11:44:18)

IZVIRNO SPOROČILO: abi

Če je normalna nosečnost in nisi ravno pred rokom mislim da naj te ne skrbi. Drugo je če je nosečnost rizična zaradi različnih vzrokov - tam ne bi svetovala ravno 3 urno okopavanje na njivi. 


Čeprav so naše pra babice tudi to počele [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], pa sploh niso vedele, da imajo rizično nosečnost!  Mogoče smo malo razvajene. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




čebeli -> RE: prepogibanje, čepenje v nosečnosti (15.11.2008 17:32:21)

IZVIRNO SPOROČILO: abi

Če je normalna nosečnost in nisi ravno pred rokom mislim da naj te ne skrbi. Drugo je če je nosečnost rizična zaradi različnih vzrokov - tam ne bi svetovala ravno 3 urno okopavanje na njivi. 


Čeprav so naše pra babice tudi to počele , pa sploh niso vedele, da imajo rizično nosečnost!  Mogoče smo malo razvajene.

No, tut jaz sem to počela! Je blo treba spomladi krompir okopavat, pa sva ble z mami same na njivi in, kaj smo tle...samo se nič ne naredi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Sploh sem pa pravkar prišla z vrta, kjer sem čepe nabirala motovilec (sem ga sama posjala), pa sem v 35. tednu. No, jest tut pravim, če so naše prababice lahko, bom tut js zmogla...Če bi mela rizično nosečnost, potem bi pa ležala (otrok je pa vseeno najpomembnejši).




Stran: [1]