aerobika in nosečnost (Polna verzija)

Forum >> [Fit nosečnica/mamica] >> Hujšanje



Sporočilo


zaspančka -> aerobika in nosečnost (18.11.2008 7:43:18)

Jst sm sicer še čist na začetku [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], v bistvu čakam na prvi pregled pri G, pa me zanima, če loh kej škodi otročku, če hodm na aerobiko? itak ne mislm delat na polno pa skakanje tut izpustit, sam bi pa ful rada hodila, kr se pol ful dobr počutm. Ma kera izkušnje s tem?

Aja, pa ne govorim o aerobika za nosečnice, kr za to je še prekmal.

Hvala. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Naty*Taja -> RE: aerobika in nosečnost (18.11.2008 9:22:06)

Nasveti g in osebja so, da ni najbolje, čeprav sama menim, da pri zdravi nosečnosti zmerna telovadba ne škodi. Sama še vedno igram odbojko in hodim na aerobiko, pa vaje za križ delam doma...seveda vse v mejah svojih zmožnostih - če se ne počutim, da bi, potem ne. Jaz bom hodila, dokler mi bo pasalo. Konec koncev je problem bolj v slabostih in slabem počutju nasploh. Samo mene telovadba poživi. Sej pri oni nosečniški aerobiki se delajo podobne vaje, le notranjo trebušno mišico stiskaš, da je večja opora...pa tistega agresivnega skakanja ni.
Aja pa pazit moraš, da se ne pregreješ, to pa je res lahko nevarno za plodek.
Evo, tako mislim jaz, ni pa rečeno, da je mišljenje pravilno...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Drugače pa tudi jaz čakam na prvi pregled in ker bo tole moj 3. nič kej veliko ne kompliciram... Če hoče kej it narobe, gre, pa če skoz ležiš, al pa normalno migaš in živiš,...




barba -> RE: aerobika in nosečnost (18.11.2008 10:02:44)

Jaz hodim na aerobiko za nosečnice v KR in je ful fajn. Res je tko, da se ne sme skakat v nosečnosti in utrip ti ne sme narast čez 140. Fajn kontrola za utrip je govorjenje med vadbo. Dokler lahko med vadbo govoriš je OK. Moreš pa tudi veliko veliko piti.
No, v KR hodim na aerobiko 2x na teden in sicer imamo enkrat na stepu in enkrat brez stepa. Res se razmigaš. Paziti je tud treba, če ta kaj zaboli, da nehaš z vadbo.

Meni v prvih treh mesecih nosečnosti vadba ni pasala zaradi slabosti. Zdej sem pa že v 32 tednu in se dobro počutim. Tudi noge mi manj zatekajo in voda ne zastaja tako kot mi je v prvi nosečnosti.

Drugače pa počakaj na pregled pri G in se z njim posvetuj glede aerobike. Itak, da je potrebno vzdrževat kondicijo, saj boš rabila dovolj moči za porod in potem za dojenčka.

Uživaj v nosečnosti, ne kompliciraj in še enkrat uživaj.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (18.11.2008 13:32:25)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




cowgirl -> RE: aerobika in nosečnost (26.1.2009 13:13:18)

Se ne strinjam, da ni priporočljivo telovadit v nevemkaterih mesecih.
Telesna aktivnost je dobra. V mejah normale seveda, pa naj ne bo utrip več kot 140. Če se ne počutiš dobro tega ne delaš. :-) Simpl. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Če nosečnost poteka brez zapletov, bolečin ali izcedkov je šport priporočljiv. Dvogovanje nad 10kg ni dobro, tako da najbrž body-pump ravno ne bi bil idealen. Joga, pilates in aerobika za nosečke pa delujejo v vseh večjih fitnes studiih.  




Stran: [1]