Rubin. -> RE: Problemi v vrtcu (23.11.2008 21:15:42)
|
vzgojitelica pravi da se zadnjih 14 dni mece po tleh trmari in ne uboga NA UKAZE Mene pa je bolj zmotil ta izraz, da ne uboga na ukaze. Pa sej ni v vojski, da bi se morala pokoravati ukazom in jih izpolnjevati. Mislim, da bi v vrtcu morali imeti drugačne načine, da pripravijo otroka na sodelovanje. A ima isto vzgojiteljico kot lani? Jaz mislim, da je otrok v stiski in jo kaže na tak način. Sicer pa je zelo nekorektno od nje, da dvomi v tvoje ukvarjanje z otrokom in vali krivdo nate za njeno obnašanje v vrtcu. Probleme je treba reševati tam kjer nastanejo - torej v tvojem primeru v vrtcu. Tudi mi smo imeli podobno težavo, sicer ne v tako hudi obliki, vendar je bila vzgojiteljica tista, zaradi katere je problem nastal. Ko sem se z njo pogovorila in ji povedala, da se na lepši način več doseže, kot na grd, problema več ni bilo. Ti poznaš svojege otroka najbolje, zato se poskusi z njo čimmveč pogovarjati, čisto tako mimogrede, da ne bo dobila občutka da jo zaslišuješ. Ena možnost je tudi igra z lutkami, otroci jim radi zaupajo. Upam, da boste težavo čimmprej rešili.
|
|
|
|