Anonimen -> RE: golaž v ekonom loncu (26.11.2008 21:14:17)
|
IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007 mene pa zanima kako velike ekonom lonce imate? Jaz prisegam na set 4l (za golaž)in 6 l (juho, ješprenj)n z dvema pokrovoma (navaden in z ventilom). Pred kratkim so ga imeli v Hoferju, ga je kupila moja kolegica in je izredno zadovoljna z njim. Jaz imam tudi tak set, samo brez navadne pokrovke, žal. V ekonom loncu kuham meso v vodi (v bistvu prepražim čebulo, enako tudi meso, posolim in zalijem z vodo-govorim za golaž), da se zmehča ca pol ure. Potem odstavim, počakam, da ventil popusti oz. pecljiček obrnem, da prej para spusti ali pa lahko tudi daš pisker pod pipo, da v curku voda teče na pokrov-samo tega jaz ne delam, ker para zelo useka ven in potem so vse omarice mokre od pare. Itak ne moreš prej odpreti pokrova, preden pritisk ne popusti oz. pecljiček pade dol. Ko odprem, dam notri še ostale sestavine; moko, paradižnik, zelenjavo, začimbe in pokuham zelenjavo do mehkega (ca 15min-20min, lahko dlje packaš, pokušaš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). V bistvu notri kuham osnovo, da se zmehča (fižol, ješprenj, goveje meso+ čebulo+vodo+sol). Omaka bologneze se mi zdi pa tako hitro že navadno narejena, da se mi zdi brez smisla to kuhat v ekonom loncu. Krompir v koščkih tudi ne, v poštev pride cel.
|
|
|
|