Anonimen -> RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del (30.12.2008 9:08:52)
|
BS,evo,tole sem nasla na RRsamo to se ni za nase,ampak za vecje se mi zdi pa super Pripravimo sirup Sirup iz sveže redkve pripravimo tako, da redkev olupimo, operemo, na drobno naribamo, prelijemo z medom in limoninim sokom ter pustimo stati tri do štiri ure, nato iz mase izcedimo sok in uživamo nekajkrat na dan po eno žlico sirupa (otroci eno čajno žličko). Blagodejno deluje proti bronhitisu in hudemu kašlju. Do sirupa pa lahko pridemo tudi tako, da redkvi na vrhu odrežemo pokrovček in izdolbemo toliko, da lahko vanjo damo dve žlici medu, pokrijemo in pustimo stati dva dni. Redkev spusti še svoj sok. Vsak dan zaužijemo po eno žličko. Sesekljaš 1 čebulo in dodaš cca 1 dl medu. Vse skupaj kuhaš toliko časa, da čebula spusti sok oz. postane steklena. Potem to precediš skozi gazo in še ožameš, da izstisneš kar največ soka. Sirup je potem najbolje naliti v rjavo stekleničko (od zdravil). Daješ pa mu ga lahko tudi večkrat na dan. Je pa dobro, da ga daješ še nekaj časa tudi po tem, ko je že bolje. Pomaga pa pri vsakem kašlju. Še posebno pri takem, kjer se sluz ne izloča, ker čebula pomaga mehčati sluz v pljučih, da se lažje izkašljuje. Pomaga tudi pri bronhitisu in pljučnici. Jaz ga dajem svojim otrokom od 1 leta naprej. Mlajšim pa je bolj priporočljivo čebulo nasekljati, jo popražiti in čimbolj toplo dati na prsni koš. Učinek je podoben kot pri sirupu. Čebula proti okužbam Doma narejen sirup iz čebule je cenjeno domače zdravilo pri okužbah dihalnih poti. V mešalniku zrežite 500 g surove čebule in čebulno kašo na hitro prekuhajte skupaj s pol litra vode, 100 g medu in 350 g surovega sladkorja (največ 2 minuti). Napolnite v temno steklenico. Sirup drži v hladilniku ca. 8 dni. Zaužijte 4 - 5 jedilnih žlic dnevno
|
|
|
|