NA POMOČ... (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


NAJBOLJŠA -> NA POMOČ... (16.12.2008 14:53:13)

Hojla.
Še nikoli nisem delala testa za pizzo..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zardeva.gif[/image].Nasvet kak?...Kako delate ve
?




CatJa -> RE: NA POMOČ... (16.12.2008 14:57:15)

Uf, mojega ziher nočeš slišat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Bi ti pa marogica znala pomagat [image]http://kofetkanje.mojforum.si/images/smiles/zvizgac.gif[/image]




smrka -> RE: NA POMOČ... (16.12.2008 14:58:40)

500 gr moke
1 kocka kvasa
1 zlica jedilna soli
1 zlica jedilna cukra
4 zlice olja
3 dl tople vode


Kocko pustis vshajat. V moko dodas vse sestavine in potem se kvas... lepo zmesis. Tole mi je naj naj recept. Zelo lepo vshaja in zelo mehko testo. Probaj, ce bos.




NAJBOLJŠA -> RE: NA POMOČ... (16.12.2008 15:09:49)

Vse to štekam, samo kako daš pa kocko vzhajat?'???Na njej piše sveži kvas....




Katey -> RE: NA POMOČ... (16.12.2008 15:18:52)

Meni je tudi s tole kocko en kup zmešnjave[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], zato jaz delam testo s suhim kvasom (DI-GO kvasac) in sicer:

500g moke
1 zavitek suhega kvasa
1 žlička soli
1žlička olivnega olja
1 dcl tople vode
2 dcl piva

v moko najprej vmešam kvas in sol, dobro premešam, dodam žlico olja in zalivam z vodo in pivom ter mešam z vilico nato testo vzamem iz sklede in ga dobro gnetem vsaj 5 min in dam vzhajat za 20-25min.
Meni vedno uspe na tak način pa še testo je odlično.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (16.12.2008 15:24:00)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




ZvezdicaZaspanka -> RE: NA POMOČ... (16.12.2008 15:26:41)

IZVIRNO SPOROČILO: lukrecija

IZVIRNO SPOROČILO: Katey

Meni je tudi s tole kocko en kup zmešnjave[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , zato jaz delam testo s suhim kvasom (DI-GO kvasac) in sicer:

500g moke
1 zavitek suhega kvasa
1 žlička soli
1žlička olivnega olja
1 dcl tople vode
2 dcl piva




Delam skoraj isto. Ker pivo je absolutni zmagovalec v testu. Ampak žličko sladkorja si pozabila! [image]http://kofetkanje.mojforum.si/images/logos/kofetkanje.smilie.valjar.gif[/image]


Sladkor je tukaj odveč, saj piše, da dela s suhim kvasom.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (16.12.2008 15:38:35)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Katey -> RE: NA POMOČ... (16.12.2008 15:42:10)

A veš da jaz res ne dam nikol sladkorja v testo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], pa se mi zdi da je ok.




tralala -> RE: NA POMOČ... (16.12.2008 15:57:01)

Testo za pizzo ali kruh:

1/2 kocke svežega kvasa + žlička sladkorja + žlička moke = vse to zmešaš v 2 dl mlačne vode in pustiš počivat, da vzhaja (cca 10 min).
Preseješ 0,5 kg moke, v jamo zliješ vzhajan kvas, dodaš kar precej soli in par žlic olivnega olja. Vse to zmešaš z ročnim mešalnikom s spiralnimi nastavki. Če je zmes lepljiva dodaš malo moke in obratno, če je presuho dodaš mlačno vodo. Kepa naj počiva (jaz dam v pečico na 50 stopinj) kakšne pol ure oz. dokler ne naraste. Če delaš kruh narediš hlebčke, ki jih povaljaš v olivnem olju in daš ponovno v pečico vzhajat. Zatem začneš peči na 200 stopinj 20 min, nato znižaš na 160 ter vžgeš ventilacijo. Če nimaš ventilacije (je škoda, ker pride lepo zapečeno na vrhu) daš na 180 še okoli 20 min oz. opazuješ. Moj kruh vedno vsi zelo hvalijo, pizzo tudi.




NAJBOLJŠA -> RE: NA POMOČ... (16.12.2008 16:20:20)

Sladkor kombinacija z kvasom...a ne gre skup, al..???[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Moram reč, da sem se tega testa otepala kot nora...Kot mula sem ga enkrat probala naredit, pa mi ni ratal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].Pa se mi je zdelo zamalo, da bi ni ratal..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
Sedaj , ko sem malo ( ?) večja, pa mi vse ostalo uspe, pa da mi tale testo nebi..ma ja.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
No, sedaj počiva testo, po Smrkinem planu...bomo videli , kaj mi je ratalo?...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]





NAJBOLJŠA -> RE: NA POMOČ... (16.12.2008 17:54:27)

No, pizzo smo pojedli...
Meni se je zdela presladka, oziroma premalo slana..Mogoče bi blo res dobro dodati malček več soli, ali pa pivo, ki je že samo po sebi slanogrenkega okusa...???





barbara b -> RE: NA POMOČ... (16.12.2008 18:18:02)

Sladkorja daš 1/2 male žličke, pomaga kvasu, da lažje vshaja.




Akil -> RE: NA POMOČ... (16.12.2008 18:18:28)

Zakaj jo pa devate vzhajat????[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Jaz delam pico takole:
*pol kile OSTRE moke; * pol zavitka kvasa raztopim v topli vodi (približno 2dcl); *žlico (veliko) soli; *premesim; *vodo dodajam, dokler mi testo ni všeč; *v pekač nalijem malo olja in testo razvlečem po pekaču; *namažem gor pol kečapa, pol pelatov; * pol kile šunke (jo raztrgam); *sir (ga kupim v kosu in ga nato naribam); *sebi narežem gor kisle kumarice, možu gobice; *dam pečt na 200*C (okrog 20min); *ko je pečena, jo dam ven, naredim luknjico za jajček in namečem gor še malo ogerske klobase; *vrnem v pečico še za ene 5-10min.
PICA JE ZA DOL PAST!!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




NAJBOLJŠA -> RE: NA POMOČ... (16.12.2008 18:30:49)

Akil, sliši se dobro...njami.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Akil -> RE: NA POMOČ... (16.12.2008 18:42:49)

IZVIRNO SPOROČILO: NAJBOLJŠA

Akil, sliši se dobro...njami.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


Ja, vem dober kuham!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] (skromnost ni moja lastnost[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ) Sej se nam pozna!!!!




angel_rebelde -> RE: NA POMOČ... (16.12.2008 19:57:16)

Ja, kupi si v trgovini že gotovo testo ali kako se reče.. v glavnem, dodaš samo vodo pa žličko olja, pustiš vzhajati pol urce, in pica je pripravljena za peko..




maja24 -> RE: NA POMOČ... (16.12.2008 20:18:32)

Jest testo naredim takole

40 dg moke
6 žlic olja             Vse skupi zmešam
ščepec soli
1/4l vode
25g kvasa
5 žlic mleka
ščepec sladkorja

Za kvas:
kvas nadrobim,dodam žlico moke,ščepec sladkorja in 5 žlic mleka,nato vse zmešam in dam nekam na toplo da začne kvas vzhajat.




Marogica -> RE: NA POMOČ... (16.12.2008 23:12:56)

IZVIRNO SPOROČILO: Katey

500g moke
1 zavitek SVEŽEGA kvasa
1 žlička soli
1žlička olivnega olja
1 dcl tople vode


Nobenega piva, mleka sladkorja.....vse to "pokvari" okus oz. ga izumetniči. Naj bo testo čimbolj "naravno" in naj dajo dodatki na pici svoj oz. ta pravi okus. Kvas pa dam jaz kar v vodo. Vzhaja pa kvas ne, temveč testo in to narejeno pri nas kakšnih 20-30 min, preden ga oblikujemo v "kugle".

SIcer pa si tako ali tako že pico naredila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] MOgoče za drugič...




Shorty_ -> RE: NA POMOČ... (17.12.2008 8:10:49)

vas pa dam jaz kar v vodo. Vzhaja pa kvas ne, temveč testo in to narejeno pri nas kakšnih 20-30 min, preden ga oblikujemo v "kugle".
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

IZVIRNO SPOROČILO: Katey

500g moke
1 zavitek SVEŽEGA kvasa
1 žlička soli
1žlička olivnega olja
1 dcl tople vode


Nobenega piva, mleka sladkorja.....vse to "pokvari" okus oz. ga izumetniči. Naj bo testo čimbolj "naravno" in naj dajo dodatki na pici svoj oz. ta pravi okus. Kvas pa dam jaz kar v vodo. Vzhaja pa kvas ne, temveč testo in to narejeno pri nas kakšnih 20-30 min, preden ga oblikujemo v "kugle".

SIcer pa si tako ali tako že pico naredila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  MOgoče za drugič...


a ni pol kocke kvasa na pol kile moke?? men se zdi mal veliko kvasa??




barika -> RE: NA POMOČ... (17.12.2008 9:13:26)

Jaz delam testo za pico v kruhomatu (da si ne  mažem rok[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image])




mišk -> RE: NA POMOČ... (17.12.2008 10:58:22)

Moje testo je preverjeno še vsem bilo zelo dobro.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

V 1,5 dl vode razdrobim pol kocke kvasa in pustim nekaj časa.
V posodo dam 300g moke, malo soli, 4 žlice olivnega olja in tisto vodo s kvasom. Vse skupaj pregnetem v gladko testo. Pustim vzhahati 30 - 45 minut, razvlečem po pekaču, obložim, ter pečem v pečici 15 minut na 180 stopinjah.

Testo pride dosti tanko, a se da lepo vleči.




Marogica -> RE: NA POMOČ... (17.12.2008 23:39:00)

IZVIRNO SPOROČILO: shorty

a ni pol kocke kvasa na pol kile moke?? men se zdi mal veliko kvasa??



Nisem hotela citirati teže sestavin, temveč samo sestavine. Sem se malo nerodno "izrazila", saj so pri nas, v piceriji,  količine nekje ca 20kg v eni "rundi". In kvasa damo na ca 20kg, najveć TRETJINO ene kocke.




Stran: [1]