neboglasnica -> RE: Julijske čveke ˇ08 VI. del (4.1.2009 18:52:58)
|
IZVIRNO SPOROČILO: zimska IZVIRNO SPOROČILO: dzanika tinky, tolk kot daš vina daš tut vode (lahko tut malo manj sam ponavadi se dela pol pol). Notri klinčke pa cimet, zavreš in je to to... Ni treba pol,pol, mi damo vode tretjino. No odvisno kakšno stopnjo alkoholiziranosti želiš. Dodaj še sladkor (nekaj žlic, po okusu) in na kolutke narezane limonce. Pri cimetu pazi, da ga ne daš preveč, ker pol kuhanček ni dober. Takoj, ko zavre ugasni oz. odstavi lonec (drugač baje alkohol ven pobegne). To bi bila pa velika škoda!!! zimska: Stašu smo enkrat eno soboto po Miklavžu dali poskusno jabolko. Je dobil vsak dan malo jabolka kakih deset dni. Pred tremi dnevi je dobil korenje, pa mu ne gre najbolje v rito. Danes sem mu dala krompir. Je jedel. Drugače se kljub tem dodatkom odrasle hrane doji normalno. Mu še ni kapnilo, da je to tudi hrana. Sem kar prej začela, ker sem mislila, da bom morala preiti na tablete zaradi ščitnice. Je tudi P rekla, da lahko, samo naj pazim, da ne bo še bolj debel, ker ne bo imel meje in ker so v naši družini alergije.
|
|
|
|