Kaj narediti, če nehaš dojit? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


simona2 -> Kaj narediti, če nehaš dojit? (3.1.2009 8:56:47)

Mene pa zanima kako se izogniti težavam z mastitisom ali čem podobnim, če prenehaš dojit. Jaz sem namreč do sedaj polno dojila (ob dodajanju goste hrane zadnje 3 tedne). Ker sem prenašalka bakterije tuberkuloze, je moje mleko kljub strogi dieti za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] očitno zelo slabo. Že vseh pet mesecev imamo namreč strašne težave z dojenjem (zavračanje), posledično krči, sluzjo na blatu, zvijanjem, prdkanjem... To je samo ob dojenju in ob nobeni drugi hrani in pa seveda strašen jok. Sedaj je nekako sprejela tudi flaško in AM (zvečer ji dam po podoju in vmes pri mlečnih obrokih na žličko čez dan). Kjub temu, da mi je zelo hudo bo očitno najbolje, da počasi preneham z dojenjem, saj ga čedalje bolj zavrača in ima tudi vse več težav ob dojenju. Ne vem pa kaj sedaj z mlekom, kako ga zaustaviti, da ne dobim kakšen mastitis. Ima katera podobne izkušnje in kako se temu izognit?




onur -> RE: Kaj narediti, če nehaš dojit? (3.1.2009 9:04:42)

provaj si malo izstiskat iz dojk ko so napete, vendar ne preveč, da se mleko ne bo tvorilo. obrni se na med.over.net na forum dojenje.




aleksandra 78 -> RE: Kaj narediti, če nehaš dojit? (3.1.2009 12:28:57)

Živijo,
jaz sem dobila ene tablete za zaustavitev proizvajanja mleka- od zdravnika, na recept. Žal se ne spomnim katere so bile. Bodi pa previdna ! Res se je mleko nehalo delat, sem pa bila preobčutljiva na te tablete in sem se zastrupila- padla sem v nezavest, bruhala in tri dni bila v postelji.




lidija*** -> RE: Kaj narediti, če nehaš dojit? (3.1.2009 15:43:37)

Jaz bi postopno prenehala z dojenjem. Če sta se dojila vseh 5 mesecev ne bi kar čez noč nehala. Z dodajanjem stekleničke in GH, pa se ti bo količina mleka postopoma zmajnšala. Ponudba-povpraševanje!




karin412 -> RE: Kaj narediti, če nehaš dojit? (3.1.2009 17:11:51)

Podoji jo vsaka dva dni, ko postopoma nehuješ, pa dajaj si obkladke iz toplih zeljnih listov na prsi.




Stran: [1]