Anitka -> RE: Majski hroščki 2008 - 11.del ;) (14.1.2009 15:22:21)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* Kako ve delate goveje zrezke? No rabim kak nasvet, ker jez sem jih delala samo v gorčični omaki. Ideje prosim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Imam domače in vem, da bodo lepo mehki. Evo recepta: Rabiš 6 zrezkov, 2 žlici olja, 1 žlico moke, 3 žlice sesekljane čebule, 2 sesekljani kisli kumari, malo kaper, limonina lupina, 2 stroka česna, lovorov list, sol, gorčica, 3 žlice kisle smetane, sesekljani peteršilj. Zrezke posoliš, namažeš z oljem in jih položiš enega na drugega. Opečeš v vroči maščobi na obeh straneh in zložiš v drugo posodo. Na maščobi, ki je ostala od pečenja preprežiš čebulo, moko, kumare, kapre, lim. lupino, česen in zaliješ z vodo ali zajemalko juhe. Omako kuhaj 8-10 minut. Okus izboljšamo še s kislo smetano pomešano z gorčico in ščepom moke (to dam jaz čisto na koncu). Omako precediš (jaz ne precejam) k zrezkom in dušiš do mehkega. Proti koncu dodaš še peteršilj, lovorov list in po potrebi še sol.
|
|
|
|