Barve za stanovanje (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja

Sporočilo

kepa* -> Barve za stanovanje (20.1.2009 18:39:02)

Ker je naše stanovanje prav "lepo" dekorirano z malčkovimi kracami, razmišljava, da bi ga prebarvala.
Katere barve izbrati, da so kvalitetne in obstojne?

Pomagajte mi malo z barvnimi kombinacijami:
Ali bi celotno stanovanje pobarvali belo?
Pohištvo imamo wenge - vanilija. Katera barva bi ustrezala poleg?

Spalnica je češnja. Rada bi imela barvo vsaj na eni steni? Kaero izbrati?

Ma, sem bolj bučkasta glede barv.

melanija -> RE: Barve za stanovanje (20.1.2009 20:38:34)

Jaz imam v dnevni sobi modro sedežno in zad za njo je stena pobarvana rumeno - precej močna barva. Spalnice si nisem barvala ker mi ni smiselno, ker jo itak rabim samo za spanje, ponoči pa barve ne vidiš. Če pa bi že bi pa na pohištvo - češnja dala jaz kako nežno rdeče, ali pa bi udarila na nežno zeleno - malo kontrasta.

Glede na tvoje pohištvo vanilija - lahko praktično uporabiš vse barve - izbiraj na podlagi kaj je tebi všeč.

Pikapolonica_ -> RE: Barve za stanovanje (20.1.2009 20:42:38)

wenge-vanilija bi jaz kombinirala z bordo rdečo
češnjo pa s temno zeleno
ampak ker so to precej temne barve si skorajda ne bi upala več kot eno steno.

piule -> RE: Barve za stanovanje (20.1.2009 20:55:03)

če maš še male otročičke bi ti iz praktičnosti svetovala belo,da lahko kaj na hitro prebeliš ce je treba saj z malimi je vedno zid popackan,pri ostalih odtenkih je težko kaj popravljat ker je videt razliko.kaj bol posebnega ti svetujem ko bodo otroci že tolk veliki da bodo znali popazit,,,

kokoska007 -> RE: Barve za stanovanje (20.1.2009 20:58:17)

IZVIRNO SPOROČILO: kepa*

Ker je naše stanovanje prav "lepo" dekorirano z malčkovimi kracami, razmišljava, da bi ga prebarvala.
Katere barve izbrati, da so kvalitetne in obstojne?

predvidevam, da boš sama barvala. zelo lepo se barva JUPOL TREND. skoraj ne moreš zaj*, ni flekov in se res enakomerno pobarva. zelo dobro prekriva normalno umazane stene. kupi kakšen manjši valarček s krajšo dlako, ker gre za začetek tako lažje.

kepa* -> RE: Barve za stanovanje (20.1.2009 21:00:20)

U, ne, ne bi upala sama barvat. Sem bolj štorasta.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
A barve pa moram prej nabavit. Jupol trend - bom pogledala.

Ja, zelena tudi mene mika v spalnici. Samo ena stena.

urška -> RE: Barve za stanovanje (20.1.2009 22:01:31)

barvaj z lateks barvami. imaš sijajne ali pa mat. zelo dobro prekrivajo in ne puščajo flekov. mislim, a so najceneje v top domu.

potepinček -> RE: Barve za stanovanje (21.1.2009 8:33:50)

Ker se ukvarjam z Feng Shujem, ti svetujem takole.
spalnica mora biti v nežni zeleni ali modri. V tvojem primeru bi jaz pedlagala nežno svetlo zeleno
dnevna soba mora biti živahna, da ti da energijo. Predlagam sončno rumeno ali mandarina oranžno
hodnik mora biti živih barv kot so rdeča ali oranžna, pedlagam pa, da to kombiniraš z belo. Morda do polovice zbeliš z živo barvo, zgoraj z belo. Živahnejšo barvo prebeli še z donflokom, da lahko obrišeš otroške packarije.
Uporablaj barve, ki so tople in ti dajo pozitivno energijo, ko si v prostoru.

orhideja75 -> RE: Barve za stanovanje (21.1.2009 8:41:40)

tudi mi imamo zdej kar pisano stanovanje. pa je prav lepo vse skupaj. bolj živahno. kuhinja in jedilnica sta v oranžni barvi (leseni del je v wenge), hodnik je tudi oranžen en del pa rumen (leseni del jesen), dnevna soba je modra (leseni del črn).
edino čudno je izpadla spalnica. do polovice je pobarvana oranžna, do vrha pa bela. leseni del je črno-siv. pa mi nekako ni najbolj vredu. kaj predlagate?

potepinček -> RE: Barve za stanovanje (21.1.2009 9:06:25)

Les pobarvaj belo

orhideja75 -> RE: Barve za stanovanje (21.1.2009 9:08:55)

leseni del sem imela v mislih za pohištvo. to pa res ne grem barvat. me zanima kakšne barve naj zdej pobarvam stene v spalnici?

Hope2 -> RE: Barve za stanovanje (21.1.2009 9:16:46)

IZVIRNO SPOROČILO: potepinček

Les pobarvaj belo

Samo tega ne počet, je neki najbolj zaje....nega, ker grdo izpade, pa še lušči se z leti, v glavnem uničiš pohištvo

kokoska007 -> RE: Barve za stanovanje (21.1.2009 9:28:33)

IZVIRNO SPOROČILO: urška

barvaj z lateks barvami. imaš sijajne ali pa mat. zelo dobro prekrivajo in ne puščajo flekov. mislim, a so najceneje v top domu.

misliš tole: SYNKOLIT http://www.color.si/upload/prodajni_program/datoteke/05571fe70cce348739a17d71acc4da28.pdf

a si barvala?

jaz sem, zato vem, da ni enostavno. kot bi barval z lepilom. prava katastrofa proti jupol trendu. poleg tega se mi zdi, kot, da stena ne diha. in če je predebelo napacano se lušči.

za povrhu pa ne prekriva tako dobro in je res treba večkraten nanos.

orhideja75 -> RE: Barve za stanovanje (21.1.2009 10:52:11)

a bi bila rdeča za v mojo spalnico preživa? kaj pa vijolična?

kepa* -> RE: Barve za stanovanje (21.1.2009 16:05:26)

IZVIRNO SPOROČILO: potepinček

Ker se ukvarjam z Feng Shujem, ti svetujem takole.
spalnica mora biti v nežni zeleni ali modri. V tvojem primeru bi jaz pedlagala nežno svetlo zeleno
dnevna soba mora biti živahna, da ti da energijo. Predlagam sončno rumeno ali mandarina oranžno
hodnik mora biti živih barv kot so rdeča ali oranžna, pedlagam pa, da to kombiniraš z belo. Morda do polovice zbeliš z živo barvo, zgoraj z belo. Živahnejšo barvo prebeli še z donflokom, da lahko obrišeš otroške packarije.
Uporablaj barve, ki so tople in ti dajo pozitivno energijo, ko si v prostoru.

Hvala za nasvete. So mi kar pomagali pri odločitvi, je pa zanimivo, da sem že prej zelo podobno razmišljala. Barvali bomo sicer šele marca.

urška -> RE: Barve za stanovanje (21.1.2009 16:12:16)

kokoska, mislim, da to ni to. jaz sem sicer z njimi barvala v nemčiji, pri moji sestri. ampak lateks barve niso pralne. in tiste bave niso bile take kot lepilo, prav lepo so se mazale. meni se zdi super.

honey -> RE: Barve za stanovanje (22.1.2009 9:19:50)

V barvne odtenke se ne bi spuščala, ker imam rada žive barve, pa mislim, da glede na to, da si razmišljala o tem, da bi dala vse v belo, ne bi šle skupaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Drugače pa imamo mi doma rdečo barvo Sigma - pralna barva, lepo se maže in res obstojna - ne obledi.

tajtaja -> RE: Barve za stanovanje (22.1.2009 10:02:14)

Če hočeš, poglej v moj album "hiša". Mogoče dobiš kakšno idejo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

livia -> RE: Barve za stanovanje (22.1.2009 13:23:07)

Mi imamo zeleno-rumeno kombinacijo. Pohištvo večinoma belo, kavč zelen.
Jaz imam del kuhinje rumen, dnevno in spalnico pa zeleno. Seveda samo eno steno, ne vsega. V kuhinji imam na eni steni namesto slik, še take prepletajoče trakove od tal do strope, spet rumeno-zelene in zgleda kot trava, lahko daš pa samo ravne črte, vendar različnih debelin.
Ideje si lahko pogledaš na www.prostorama.si
Pazi, da barve ne bodo preveč močne, da se jih ne naveličaš. Tudi kaka marelična pride v poštev. Pa še to - jaz sem za pralne barve. Mi je žal, da jih nimamo povsod.

Stran: [1]