|
Lalica1 -> RE: Majčice 2009 - 2. del (16.2.2009 13:07:48)
|
Glede te države pa je tako.... Najboljše je, da si pripadnik kake manjšine pa nimaš nič, razen veliko otrok. Potem se daš na TV, kjer te prikažejo kot zelo ubogo mamo, ki ima človeka nedostojno življenje (pri npr. 22-ih kakšne tri otroke, brez očeta, stare tudi kakšnih 7-8 let), seveda si brez službe, ker..ne vem zakaj že?. Se vsem zasmiliš, ti zberejo denar, postavijo novo hišo, seveda ti za službo ni treba skrbeti, ker imaš dovolj dohodkov s socialne in otroških dokladov.... In tako se zgodba nadaljuje v nedogled. Pa še koliko je takih zgodb, ki mi kar pisker dvignejo. Jaz pa debil poročena, s VII. stopnjo izobrazbe, delam za 500 EUR neto (če laično premislim se mi bolj splača živeti od podpore!!!), odločba za vrtec pa znaša 160 EUR. No, da se pohvalim. Otroškega dodatka pa dobim kar 20 EUR!!! Sploh se mi ne zdi vredno izgubljati besed in tratiti živcev, ki mi jih država itak pobere. So pa moji KG že druga vesela zgodba, ampak meni še vedno vse dol visi. Še vedno trdim: V nosečnosti ni pravila koliko in kdaj se lahko zredimo!!!
|
|
|
|