Alergija na Aptamil ADC? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija



Sporočilo


Čakajoča -> Alergija na Aptamil ADC? (24.1.2009 13:41:58)

Pozdravljene!

Sinek je star skoraj 11 mesecev in smo mu začeli dajat Aptamil ADC, ker sumumo, da je alergičen na KM (dermatologa imamo v petek).
Sedaj pa je dobil drobne pikice po obrazu. Sumim, da je dobil reakcijo na to mleko. Pa blato je bilo zelenkaste barve.
Ima katera izkušnje s tem? Je možno?

Hvala vam za odgovore




trnuljčica -> RE: Alergija na Aptamil ADC? (24.1.2009 16:02:50)

Naš je po njem dobil krče, odvajal veliko vetrov, zelo slabo spal(krči), odvajal blato 3x dnevno(prej le 1x), občasno driska...Pa izpuščaj po koži... Meni se je tudi zdelo čudno, saj je vendar končno na mleku za alergijo... Pa je alergologinja rekla, da je verjetno alergičen tudi na laktalbumine, ki so v sirotki . Naj probamo z Allernovo (kjer pa je kazein).[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Sicer ima dokazano alergijo na km... Ampak lahko si alergičen na več beljakovin v KM. Ta mleka za alergijo pa imajo notri al sirotko, al kazein in če je tudi na to alergija... Ostane verjetno le še Pregomin(soja)? Oz nam je rekla še ukinitev mleka...

Zaenkrat smo še na njem (9 dan), ker sem ukinila še pšenico... Krči so nehali, koža se izboljšuje... Tako da ne vem kaj je zares bilo. To mleko ali gluten.




soncipunci -> RE: Alergija na Aptamil ADC? (3.2.2009 11:01:07)

če se po ukinitvi pšenice pokaže izboljšanje, ni nujno, da je težava v glutenu. lahko gre "le" za pšenične beljakovine ali kaj drugega v pšenici. to boš lahko ugotovila po tem, da druga (glutenska) žita prenaša brez težav.
tudi pri nas je tako. malemu sem ukinila pšenico v vseh možnih oblikah in se je v dveh tednih čudežno izboljšala situacija - koža, prebava, počutje, razpoloženje.





Stran: [1]