Kako umiriti hud kašelj? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


Janeja -> Kako umiriti hud kašelj? (10.2.2009 21:04:34)

Naša Lea (4 leta) ima gripo.  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]  Diagnozo je včeraj postavil njen pediater na podlagi krvnega izvida. Imela je 5 dni visoko vročino (tudi do 40), smka, kašlja. Na pljučkih se ji ni nič slišalo. Danes se tale bolezen vleče že 6i dan, problem pa je nastal v hudem suhem kašlju, ki se vleče že čist cel dan. Prej je pač pokašljevala, danes pa se je tole vleklo brez pavze cel dan. Dajala sem ji slezov sirup za pomiritev kašlja, delali sva inhalacije - nič pomagalo. Pred 3 urami sem ji dala Sinecod kapljice. Prijele niso 2 uri. Pred 1 uro je zaspala in zdaj ne kašlja, nisem pa sigurna, ali ji je prijel Sinecod ali se je malo umirilo ker je zaspala.

Ali imate kakšen nasvet, kako in s čim se še lahko pomiri tak hud kašelj? Nič ne izkašljuje, samo na suho kašlja. Jaz nimam več idej, kako ji pomagati. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




ttamariskaa -> RE: Kako umiriti hud kašelj? (10.2.2009 21:07:38)

Poskusi aprosan sirup, pomaga. In pa seveda pržgan sladkor na mleku, ki žajbljevega sigurno ne bo pila. To ti bo 100% pomagalo.




petrinja -> RE: Kako umiriti hud kašelj? (10.2.2009 21:21:41)

kaj pa Panatus sirup? ali pa med v mleku?




_andreja_ -> RE: Kako umiriti hud kašelj? (11.2.2009 6:26:28)

tko kot je že ena napisala probaj panatus sirup... pri nas je naredil čudež....




pupika -> RE: Kako umiriti hud kašelj? (11.2.2009 6:33:42)

Našemu malemu vedno pomaga pri kašlju sirup iz smrekovih vršičkov. Ta sirup naj bi pomagal izkašljevati in vleče sluz iz pljuč nase, tako da se lažje izkašljajo. Jaz našemu vedno dam pri suhem kašlju ta sirup in npr. čez dva dni začne izkašljevati, potem pa se čez par dni vse pomiri.




Luni -> RE: Kako umiriti hud kašelj? (11.2.2009 7:20:07)

Janeja, samo slezovga ne! Ta pomirja, tvoja hči se pa mora začeti izkašljevati, zato ti priporočam, kar je že prej ena napisla: smrekove vršičke ali pa tropotčev sirup. Samo slezovga ne!




Tisana -> RE: Kako umiriti hud kašelj? (11.2.2009 9:06:08)

Nam sta pa dve pediatrinji rekli, da dokler je suh kašelj, damo otroku sirup Panatus, ampak samo pred spanjem oz. ponoči, v kolikor se zaradi kašlja ne more spočiti oz. naspati. Čez dan ga ne dajemo, ker ima kašelj svojo pot, se mora razviti, mora priti do izkašljavanja. Ko se to zgodi, dajemo npr. sirup Prospan.




ZARA -> RE: Kako umiriti hud kašelj? (11.2.2009 9:08:59)

Sinecod je za suh kašelj zakon!




lilka -> RE: Kako umiriti hud kašelj? (11.2.2009 12:03:54)

Za res suh kašlej jez dam Sinecod zvečer, potem pa čez dan Prospan, da se začne luščit, nam pomaga.




ThinkPink -> RE: Kako umiriti hud kašelj? (11.2.2009 12:22:02)


Nam je trpotčev sirup ful pomagal.  Ko je szho pokašljevala smo ji ga dali, ena dva dni je parkrat še konkretno zakašlajal, tretji dan pa ne duha, ne sluha o kašlju.




Lunca1 -> RE: Kako umiriti hud kašelj? (11.2.2009 13:06:52)

IZVIRNO SPOROČILO: Luni

Janeja, samo slezovga ne! Ta pomirja, tvoja hči se pa mora začeti izkašljevati, zato ti priporočam, kar je že prej ena napisla: smrekove vršičke ali pa tropotčev sirup. Samo slezovga ne!


meni se pa zdi, da je slezov čisto primeren. Če nima kaj izkašljat, potem mora kašelj umirit.

Imaš še eno varianto. Črno redkev zgoraj odreži in jo izdolbi Noter natoči med in počakaj, da spusti tekočino. Medu ne nalij do vrha. potem daješ ta sirup 3x na dan po eno žlico.




lana38 -> RE: Kako umiriti hud kašelj? (11.2.2009 14:22:12)

Panatus in Sinekod imata čisto isto sestavino, samo ime je drugačno zaradi drugega proizvajalca.
Glede dajanja pa tako kot je napisala Tisana, samo zvečer za lažje spanje, ker se kašelj mora razviti v produktivnega in potem dajemo Prospan za izkašljevanje.
LP




kaya2007 -> RE: Kako umiriti hud kašelj? (11.2.2009 15:39:45)

tudi naša tamala ima gripo, pediater je rekel naj ji dajemo sirup za izkašljevanje, lahko tudi fluimukan v čaj, čaj pljučnik in 500mg C-vitamina na dan. za pomiritev je rekel naj ne dajemo nič.

je pa tudi rekel, da se včasih 6. dan gripe lahko poslabša in naj v tem primeru nujno pridemo nazaj...no, pri nas je to bilo včeraj in na srečo ni bilo slabše.




Luni -> RE: Kako umiriti hud kašelj? (11.2.2009 16:48:21)

Lunca1, ne smeš umirit! Pri tamalih sploh ne! Samo za ponoči, kot so predhodnice napisale, sicer je pa potrebno delati v smeri izkašljevanja! Sluz mora ven, ker se sicer lahko stanje poslabša!




Jessy -> RE: Kako umiriti hud kašelj? (11.2.2009 19:39:30)

Moja 3,5-letnica je zbolela za gripo ravno pred enim tednom in smo jo v ponedeljek peljali k pediatrinji, saj ji vročina kar ni padla. Ker gre za gripo, ni dobila nobenih drugih zdravil, ji je pa za kašelj predpisala Prospan sirup. V ponedeljek popoldne sem ji ga prvič dala (tisti dan ga je dobila 2x), včeraj ga je spila 3x v dnevu in danes ponoči je končno prespala noč brez kašlja, pa še včerajšnjo noč je kašljala in kašljala kar v nedogled, da ni noben spal zaradi nje.

Hočem rečt to, da nisem mogla verjeti, kako hiter učinek sirupa je. Prej sem ji dajala smrekove vršičke, ampak ji niso pomagali. Se ga pa dobi brez recepta, vendar je nekaj čez 9€.

http://www.biorevive.com/images/prospan_box.gif




Janeja -> RE: Kako umiriti hud kašelj? (11.2.2009 20:11:27)

Hvala vsem za nasvete. Kašelj se je danes HB umiril, včeraj sem bila pa res že čisto obupana, ker je mala kašljala 12 ur brez prestanka - ne pretiravam. Bila je tako izmučena, da niti stat ni mogla. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Tudi Sinecod ji ni nič pomagal, pa ponavadi prime v 20 minutah.

Izkašljevala je prve 4 dni, ko ji je tudi z noska teklo vse mogoče. Potem se je pa 5 dan to vse umirilo, imela je samo še visoko vročino. Sem že mislila, da gre na bolje, 6 dan pa šok - neprekinjen suh kašelj, brez izkašljevanja, iz noska pa tu in tam prozorna tekočina. Tako, da sem se res odločila za slezov sirup, ker ni imela kaj izkašljevat, samo pomirit smo morali revico.
Kaja2007, zgleda, da se je pri nas tole o poslabšanju 6 dan res uresničilo.
Pa HB, se je 7 dan tudi začelo umirjati. Danes je že lepo jedla, cel dan je bila aktivna, vročine nima več, kašlja zelo redko pa se takoj umiri. Jutri imava pa itak kontrolo, pa bomo videli. Upam, da je najhujše za nami.




Stran: [1]