gita10 -> RE: mešani zakon (25.2.2009 14:14:54)
|
Takole obe najini družini so zelo verni. Moji so katoliki njegovi so muslimani. Ko sem spoznala snjegovega strica, ki je hodža je povedal takole: Zdaj sta poročena- v Islamu ni greh, da se musliman poroči z pripadnico druge vere samo da je verna- celo dejal mu je da naj me spodbuja da gojim vero v kateri sem odrasla in da naj spoštojem naše zakone ter da naj me ob nedeljah pospremi do cerkev - ni mo rekel da naj pristvostuje pri maši ampak da me spodbuja- edini problem, ki je nastal je ta da jaz otroka vzgajam v katoliški veri ( seveda sva se to dogovorila midva) . Po njihovem naj bi se otroci vzgajali po očetovi v veri- ampak kot sem že rekla, da je zadnja moja ( levinja po horoskopu ) ima pač sin pravo katoliško ime, krščen je , hodi verounauku in z mano ob nedeljah v cerkev. Drugače pa se moj mož posti, praznujemo Bajram vedno v Bosni, vsako leto kupimo ****na, dvakrat pa smo bili ta čas v Sloveniji pa je bila vseeno baklava na mizi tako kot je bila potica za božič. ( edino pri alkoholu se jaz bolj držim njihove vire kot se je on - ampak ni sile ) Seveda v tem vzdušju otrok avtomatsko spoznava obe vere in ko sem začela to temo nikakor nisem imela v mislih razlik v veri ampak isključno razlike v mentaliteti ljudi, običajih - ne verskih. Ker vera je položena dobesedno v zibko- in tisti otroci, ki verujejo, ki so v takšni družini odrasli pa naj bo Islam ali Krščanstvo bodo življenje gledali z drugačnimi očmi. Jaz nisem fanatik in pripravljena sem tudi na to, da ko bo odrasel da se lahko odloči za drugo vero ampak seveda bo potem moral istopiti iz Cerkve vsaj po mojem saj pri veri vsaj jaz mislim ni polovičarstva. Važno pa je da zakone pozna in da ga nobena od teh dveh ver ne uči krasti, ubijati...
|
|
|
|