menjava oken in balkonskih vrat (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> GradnjaSporočilo


Sisy -> menjava oken in balkonskih vrat (18.2.2009 20:43:41)

sem objavila moje vprašanje že na temi Tehnika pa sedaj vidim da je tukaj pravi naslov, zato pejmo še enkrat....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

pozdravljeni

mene pa zanimajo konkretne izkušnje tistih ki ste v kratkem menjali okna in balkonska vrata..Stvar je sledeča: živimo v bloku, odločila sva se menjavo-torej adaptacijo. Vzeli bi pvc okna in balkonska vrata z močnejšimi stekli (prepustnost 38 decibelov) + alu rolete na dveh oknih, zunanje alu poličke, notranje imitacija kamna.

Za ponudbe sva zaprosila sledeča podjetja:

-PVC NAGODE
-AJM
-SECOM
-TIP TOP
-MIK CELJE

Od vseh sva dobila ponudbe , končni zneski med ponudniki se ne razlikujejo bistveno, vse skupaj pride nekje od 2400-26006€. Edino Secom nama je poslal ponudbo za 1500€ kar se mi zdi mal sumljivo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . Izmere (konkretne) sta nam naredila le AJM in NAGODE, ostali po mojih meritvah.

Sedaj me pa zanima če imate konkretne izkušnje s katerim od navedenih ponudnikov? Zanima me predvsem kateri od njih (po vašem mnenju) nudi največ glede kvalitete? (glede na to da se cene ne razlikujejo bistveno?)

Za mnenja bom zelo hvaležna!

gita10 -> RE: menjava oken in balkonskih vrat (19.2.2009 10:26:25)

Cene so verjetno enake ne razumem zakaj bi eno podjetje ponudbo dalo toliko nižjo. Javila se ti bom prek zs tudi jaz delam v podjetju kjer izdelujemo in montiramo pvc okna in vrata pa mi pošlji seznam kaj potrebuješ- ti bom odgovorila še danes. Je pa res da mora priti izmere narediti profesionalec da ni potem problemov z montažo.
Sisy -> RE: menjava oken in balkonskih vrat (19.2.2009 21:05:48)

IZVIRNO SPOROČILO: gita10

Cene so verjetno enake ne razumem zakaj bi eno podjetje ponudbo dalo toliko nižjo. Javila se ti bom prek zs tudi jaz delam v podjetju kjer izdelujemo in montiramo pvc okna in vrata pa mi pošlji seznam kaj potrebuješ- ti bom odgovorila še danes. Je pa res da mora priti izmere narediti profesionalec da ni potem problemov z montažo.


super,hvala.

drugače pa smo dal 2 podjethjem že izmerit, trem pa sam prek spleta, po naših merah.
Žiga -> RE: menjava oken in balkonskih vrat (24.2.2009 8:04:50)

Malo še razmisli o ALU poličkah zunaj. Imamo na enem oknu tako poličko nameščeno preko obstoječe betonske (so izvajalci zaj. u nulo), in se vsaka kaplica, ki pade nanjo, sliši... Dajte raje kamen/beton oz. pustite obstoječe (so verjetno kamen/beton).

Rolete pa vzemite alu polnjene... se ful pozna, kot še so votle.

LP
Ž.

P.S.: Bognedajdavzametemikcelje press... kolk so meni živcev požrli... [sm=smiley19.gif]
Belika -> RE: menjava oken in balkonskih vrat (26.2.2009 20:39:29)

IZVIRNO SPOROČILO: Žiga


P.S.: Bognedajdavzametemikcelje press... ... [sm=smiley19.gif]


Se popolnoma strinjam.... mi smo tudi ravno v fazi menjavanja.... se odločamo med 4 (AJM; potem pa za ostale tri ne vem katere so, nekja podobno kot vekam, rauh in kbm (oz. iz kombinacij teh črk)...) se bolj moj z tem ukvarja...

Kar se tiče pa Mik-a....katastrofa...
Poka -> RE: menjava oken in balkonskih vrat (27.2.2009 10:07:19)

MIK ima trenutno krizo...

To, da je tako nizka cena, o tem bi se pa dalo razpravljati. Men je res smešno, kako ljudje razmišljate... Ni nujno, da nizka cena pomeni nizko kvaliteto in slabo izvedbo.

Govorim iz lastnih izkušenj - ker imamo podjetje, ki pa se še uveljavlja. In uvažamo izdelke najvišjega kakovostnega razreda, cena pa je dosti nižja od ostalih ponudnikov pri nas, kvaliteto imamo pa vsi v bistvu najboljšo v Sloveniji. No in ta ostala podjetja, jaz nebi rekla, da je naša cena nizka, bi rekla, da je normalna, ker gre še vseeno za razmeroma drag izdelek, ampak njihova cena je pa oderuška.

In še eno prednost imamo - namreč v sektorju gradbeništvu je kriza. Podjetja so zadolžena. Zato ne morejo plačevati delavcev, imajo preveč dela, pa premalo dobička, ker rešujejo preveč reklamacij za nazaj. Imajo kredite, ki jih ne morejo več plačevat. Veliko podjetij bo propadlo. Fizične stranke, kot ste vi, so nepomembne. Mogoče jim boste plačali, naredili vam pa ne bodo nikoli - zdaj je tak čas, zato pazite. Ker smo mali, npr. se še posebej potrudimo, čisto za vsakega. Tako je pa z ostalimi tudi.

Aja, ne delamo oken, da ne bo kdo mislil, da si delam reklamo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Hočem povedat, da če si fizična stranka, in si dejansko za eno podjetje manj pomemben kot pa veliki investitorji, je mogoče bolje izbrat podjetje, ki nima teh težav. Mogoče raje kako manjše podjetje, ki se še trudi uveljavit, ampak če veste, da je zanje vsaka stranka kralj in enako pomembna. To tudi ni nujn, navsezadnje....

Moj dela v podjetju, ki je veliko in poznano (tudi imajo okna). Vam povem, pa čeprav je moj tam vodja oddelka (pa ne PVC, na srečo), da je pri njih ena navadna stranka, ki si gradi eno hišo en navaden ***** in da pridejo zadnji na vrsto, če sploh. Pomembni so večji investitorji od katerih ima podjetje zaslužek. Če bi bili pametni, bi sveda delali drugače, amak na žalost, tako je v Sloveniji na splošno.

Za MIK vem da je kriza, za ostala pa ne, sam tako kot je ena rekla, da ti še izmer ne pridejo naredit... tam jaz že nebi naročila. Vem pa, da v SG je eno dobro podjetje, a je Dural, če se ne motim, in nama so dali tudi zelo ugoden predračun, poleg tega, da se potrudijo z montažo.
mpritr1 -> RE: menjava oken in balkonskih vrat (17.4.2019 15:52:59)

Skoraj vse, kar se tiče balkonskih vrat najdeš tukaj: https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/vrata/balkonska-vrata-cenik-vrste-in-mojstri-balkonskih-vrat-z-montazo-cene/

Tudi cene, mojstri, itd...

#cheers
Stran: [1]