RE: Sokantno dejstvo ali ? (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Posvojitev, rejništvo



Sporočilo


koala -> RE: Sokantno dejstvo ali ? (22.4.2010 11:48:09)

krtačka, ne nikakršnih stikov z tem otrokm nimata, ker mama tega ni želela. Ja pa tudi njo čisto zlomilo, kar je popolnma razumljivo.




tasa_m -> RE: Sokantno dejstvo ali ? (22.4.2010 12:32:13)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Danes sem govorila s prijateljico o posvojitvi, rejništvu in me je šokiralo dejstvo, da ima biološka mama še eno leto po posvojitvi pravico otroka zahtevat nazaj. V bistvu naj bi bil otrok to prvo leto v reji? Pa me zanima ali to drži?
Dejansko je pri nas potemtakem tako narejeno, da ti lahko otroka kljub posvojitvi vzamejo v roku enega leta?

točno!
Moja botra, je imela "sinčka" malo manj kot leto dni. Pol ga je morala  dati njegovi materi nazaj,ker je njegova mati kao prišla k sebi in je od takrat bila sposobna skrbet za njega.




Anonimen -> RE: Sokantno dejstvo ali ? (22.4.2010 12:45:05)

HB da je čas 1 leto.
In se strinjam da naj bo tako




Eva** -> RE: Sokantno dejstvo ali ? (22.4.2010 13:11:46)

Anonimen, postavi se v kožo skrbnika oz. posvojitelja pa boš videl kako izgleda eno leto negotovosti in strahu. To ni avto ki ga vzameš na leasing in ker ne plačuješ ti ga potem vzamejo. To je otroško bitje, na katerega čakaš več let, z njim živiš skoraj eno leto in nato se mu moraš odpovedat. Nikomur ne privoščim takšne izkušnje.





Anonimen -> RE: Sokantno dejstvo ali ? (22.4.2010 13:31:37)

in daj se ti postavi v kožo biološke matere,pa da te vidim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Sokantno dejstvo ali ? (22.4.2010 13:33:36)

Pri nas je zgrešen totalno cel zakon okrog posvojitev in rejništev. Naj mi nekdo razloži, kako lahko rečejo, da je boljše otroku pri rejnikih, ki ima že 5 otrok, kot pa pri rejnikih, ki bi radi v rejo vzeli prvega otroka. Ker kolikor vem, da CSD otroka raje "preverjenim" rejnikom, kot pa novim osebam. In kako je boljše otroku, ki je celo življenje v rejništvu, ker posvojiti se ga itak ne da.

To bi morali enostavno spremeniti - najprej otroka v rejništvo bodočim posvojiteljem, po cca. 2-3 mesecih pa v dokončno posvojitev.




Eva** -> RE: Sokantno dejstvo ali ? (22.4.2010 13:44:19)

Ne se ne morem postavit v to pozicijo. Vendar mati je noseča, se odloči da otroka ne bo obdržala zaradi takšnih in drugačnih razlogov in potem se ji še daje PRAVICA da se ima 1 leto spravit v "red".
Dajte no, celo nosečnost in še 1 leto.
Zgrešeno totalno!




Anonimen -> RE: Sokantno dejstvo ali ? (22.4.2010 13:46:40)

Zgrešeno je edino tvoje mišljenje žal





krtačka -> RE: Sokantno dejstvo ali ? (22.4.2010 13:53:28)

Eva se strinjam!

Anonimen dej nehi, kaj pa OTROK?? Se zavedaš kk se OTROK počuti, ko mora iz danes na jutri k NEZNANIM ljudem? Stran od mamice in očkota??

Kr DA, njegova mamica je tista oseba, katera zanj skrbi, katera je bila zaradi njegovih potreb cele noči pokonci, katera ga je tolažila ko je jokal in se z njim smejala ob vseh prelepih trenutkih. Mamica je tista, ki je bila ob njem ko je začel dvigovati glavico, ko je začel jesti gosto hrano, ko je začel sedeti, kobacati, hoditi ...

Otroka ni težko narediti in ga donositi (če je par zdrav), tisto kar pride za tem je pomembno!

Tud jst pravim, da je dovolj 3 mesece, da se biološka mama spravi v red, eno leto je absolutno preveč! Zaradi OTROK!

Anonimen kakšna je pa tvoja utemeljitev tega, da je prav čakati eno leto?




water lily -> RE: Sokantno dejstvo ali ? (23.4.2010 10:03:56)

IZVIRNO SPOROČILO: krtačka

Eva se strinjam!

Anonimen dej nehi, kaj pa OTROK?? Se zavedaš kk se OTROK počuti, ko mora iz danes na jutri k NEZNANIM ljudem? Stran od mamice in očkota??

Kr DA, njegova mamica je tista oseba, katera zanj skrbi, katera je bila zaradi njegovih potreb cele noči pokonci, katera ga je tolažila ko je jokal in se z njim smejala ob vseh prelepih trenutkih. Mamica je tista, ki je bila ob njem ko je začel dvigovati glavico, ko je začel jesti gosto hrano, ko je začel sedeti, kobacati, hoditi ...

Otroka ni težko narediti in ga donositi (če je par zdrav), tisto kar pride za tem je pomembno!

Tud jst pravim, da je dovolj 3 mesece, da se biološka mama spravi v red, eno leto je absolutno preveč! Zaradi OTROK!

Anonimen kakšna je pa tvoja utemeljitev tega, da je prav čakati eno leto?



Otrok pa ja ni pomemben no.
Pomembna je "mama" ki ga je na svet spravla pa ga nikol povohala še....
Kaj ma veze kaj otrok čuti.




Eva** -> RE: Sokantno dejstvo ali ? (23.4.2010 18:40:32)

Raje kot da ga da v posvojitev ga da v polivinilasto vrečo

http://24ur.com/novice/crna-kronika/nasli-plasticno-vrecko-z-dojenckovim-truplom.html




koala -> RE: Sokantno dejstvo ali ? (26.4.2010 10:16:36)

krtačka dovoliš podpis???

Anonimen, jaz sem bila vedno mnenja (še preden sem se soočila z neplodnostjo) mnenja da v današnjih časih NE SME priti do nezaželjene nosečnosti (velika izjema je posilstvo).




Anonimen -> RE: Sokantno dejstvo ali ? (10.5.2010 15:19:12)

Tukaj pa moram dat tut svoj komentar. Sama sem rodila in izgubila otroka v 20. tednu nosečnosti, tako, da sama vem nekaj o hormonih po porodu, o mleku v dojkah, ki ni namenjeno nikomur, mastitisu ... in nasploh veliki izgubi. Sama otroka ne bi dala v posvojitev, mislim pa tako.

Prvo kot prvo, je biološka mati tista, ki prva izraža svojo željo (v našem primeru je ta njena želja dati otroka v posvojitev - iz kakršnihkoli razlogov že). Nihče je ni prisilil v to odločitev (razen v redkih primerih - ampak ravno pri teh redkih primerih, ko je npr. punca še mladoletna, pa jo prisilijo starši, ali jo prisili mož ... ponavadi ni težav oz. bojazni za vrnitev otroka). V večini primerov je ženska odrasla, odloča sama zase - hormoni gor ali dol, nekatere stvari so res nedopustne, da jih odrasla ženska, s polno pravno sposobnostjo stori in si potem premisli. To mi diši na čisto izmišljevanje. Res. Pa še nekaj - to (recimo dat otroka v posvojitev) je velika odločitev - nosečnica ima tričetrt leta časa, da se pravilno odloči, potem pa naj stoji za svojo odločitvijo, kot odrasel človek. Če tega ne zmore (kljub hormonom), ji tudi otroka ne privoščim.

Druga stran so posvojitelji, ki imajo v primeru, da otroka že dobijo in ga celo nekaj časa imajo, (pol leta-1 leto), potem ga morajo pa vrniti. V takem primeru bi se počutila, da se nekdo igra z mano. Ker tudi posvojiti otroka (in temu primerno urediti svoje življenje) ni kar tako - danes ja, jutri ne. In da jima ga vzame ženska, ki je imela 9 mesecev čas za razmišljanje in sprejetje odločitve, ki je bila bolj za hec kot za res.

SKRATKA, SAMA SE STRINJAM, DA ČAS JE TREBA DAT OBEMA STANEMA (BIOLOŠKIM STARŠEM IN POSVOJITELJEM), AMPAK NE 1 LETO. 1-3 MESECI BI BILI ČEZ GLAVO DOVOLJ!




Anonimen -> RE: Sokantno dejstvo ali ? (12.5.2010 15:50:03)

Seveda se tukaj oglašamo ženske, ki še nikoli nismo bile postavljene pred odločitev ali otroka dati drugim ljudem ali ne. Zato lahko govorimo, pametujemo in branimo interese posvojiteljev in krivimo biološke matere, če si premislijo.

osebno mislim, da je eno leto realno obdobje in ja, menim, da si biološka mati v času od poroda dalje lahko in sme uredit življenje in zahtevat otroka nazaj. nobena ne pride zadnji dan pred iztekom enega leta na csd in reče evo, tu sem, sem prišla po otroka. vsaka mora pred tem krepko dokazati, da je opravilno sposobna, da je čustveno zrela, da je dobila službo, stanovanje, kar koli.
Ve govorite, kot da vse biološke mame celo nosečnost načrtujejo, da bojo otroka oddale ali da je oddaja otroka neka kaprica. Do tega drage moje privedejo težke življenjske situacije, ki jih mi ne razumemo. in sama vem, da še kako drži tisti rek, ki pravi "naš najmanjši problem je zmeraj večji od sosedovega največjega", zato ne prepričujte me o vaših željah po otrokih, ki vam jih ni dano imet! tako kot matere ne razumejo vas, tako ve ne morete razumeti bioloških mam, ki oddajo otroka in se po letu dni izkažejo za sposobne vzgoje tega otroka. seveda, dopuščam možnost, da kakšna res ni zrela, vendar to se zgodi tudi pri ljudeh, ki načrtujejo in imajo svoje otroke, pa zanje niso sposobni skrbeti. in ni prav, da bi zaradi nekaj takih primerkov kar vse mame takoj ob porodu predale svoje otroke brez povratka. enostavno ni prav, ker to so pa le njihovi otroci!




DaisyE -> RE: Sokantno dejstvo ali ? (13.5.2010 20:14:02)

Berem tole temo in jo spremljam, pa sem se že odločila, da se ne bom oglasila, ampak ima človek med pucanjem stanovanja možgane popolnoma nezaposlene, potem pa o neumnostih razmišlja. Če ga pa poleg tega še na sosednji temi zanemarjajo, ker ni noben na šihtu, pa sploh. Ma moram napisat.

Jaz mislim, da kot posvojiteljska mama lahko popolnoma razumem biološke mame in da lahko one razumejo mene, če smo se le pripravljeni poslušat. Pozabljamo bistvo. Otroka. Tule je govora samo o pravicah posvojiteljev in bioloških staršev. Kaj mene brigajo moje pravice, kadar je posredi moj otrok. Eno leto, dve leti, tri leta al pa trije meseci - ni recepta. Vedno je treba gledat otroka. Kaj je v njegovem najboljšem interesu. In vse prave mame, pa najsi bomo posvojene ali biološke bomo hitro na istem bregu.

V Sloveniji je malo posvojitev. v Sloveniji imajo ženske pravico svobodno odločati o svojem telesu in o tem ali bodo donosile otroka ali ne. Posledično je v Sloveniji malo nezaželjenih otrok in otrok, za katere biološke mame ne morejo poskrbeti. In prav je tako.

Posvojitelji nismo neke beštije, ki z brezupno željo po otrokih prežimo po porodnišničah na nemočne in obupane ženske, ki v trenutku šibkosti ali poporodne depresije, rečejo, da za otroke ne bodo mogle poskrbeti. In biološke mame, ki dajo otroka v posvojitev niso neke brezveznice, ki ne vedo kaj bi same s sabo in z otrokom. In ne, nihče jim otroka ne puli iz naročja, medtem ko one histerično jokajo.

Ženska, ki se odloči dati otroka v posvojitev, dobi kar nekaj suporta. Pred finalno odločitvijo ji poskušajo pomagati na vse mogoče načine, vključiti stare starše in širšo družino, vse, da bi otrok ostal, kjer je. Zgodbe, v katerih otroka vzamejo staršem, so popolnoma druge zgodbe. Hude zgodbe, ki jih je težko poslušat. Poznam te stvari in vem, da socialna vzame otroka šele takrat, ko res ni več druge poti.

Kakorkoli obračate in karkoli rečete, posvojiteljske zgodbe so lepe zgodbe, v katerih najdete vse, od bolečine do sreče. So win-win situacije in za tem trdno stojim. Pred osmimi dnevi sem postala ponosna mama fantku, za katerega njegova biološka mama ni mogla poskrbeti. Zakaj je bilo temu tako, ve samo ona, jaz lahko le ugibam. Ona je za svojega otroka poskrbela kolikor je bilo v njenih močeh, zdaj njeno vlogo prevzemam jaz. Je in bo ena najpomembnejših žensk v mojem življenju in v življenju mojega otroka. In prepričana sem, da na njegov rojstni dan nisem bila edina, ki je mislila nanj.




lana70 -> RE: Sokantno dejstvo ali ? (21.5.2010 20:15:10)

In prepričana sem, da na njegov rojstni dan nisem bila edina, ki je mislila nanj.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




Iza12345 -> RE: Sokantno dejstvo ali ? (22.5.2010 8:43:03)

Dejzi, tole si tako lepo napisala. Nanj sta mislili mama številka 0 in mama številka 1 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Čestitke mamici in očiju za takega junaka.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]