Cinque Terre (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Izleti in počitnice



Sporočilo


viv_ -> Cinque Terre (6.3.2009 8:18:15)

Šli bi za prvomajske praznike - za 4 dni, torej od petka popoldne do ponedeljka popoldne. Spali bi v kampu v avtu...

Je nekaj variant, vlak, ladjica...

Kakšni nasveti iz prve roke?




tintin -> RE: Cinque Terre (6.3.2009 8:47:01)

nič nasvetov:)

Samo super destinacija, jz bi šla tud:)




sončnica14 -> RE: Cinque Terre (6.3.2009 14:16:53)

Hoj, z mojim sva bila tam pred parimi leti. Sicer sva to združila in se štirinajst dni s šotorom potepala po Toskani + Elbi + Cinque Terre.  Za ogled teh vasic potrebuješ en cel dan, pred tem in po tem pa si lahko ogledate še kaj drugega. Moj predlog je, da greste iz La Spezie z ladjico do zadnje vasice (Monterosso), od tam pa z vlakom skozi tunele  nazaj proti La Spezii, tako da delate postanke v drugih vasicah ( Vernazza, Corniglia, Manarola, Riomaggiore).  Pri vožnji z ladjico boste z morske strani videli vse vasice, ki so vpete v pobočje. Z vlakom pa se boste nato zelo hitro premikali z ene vasice proti drugi in nazaj v La Spezio.

Cinque Terre je bil najin zadnji postanek. Nato sva želela preživeti zadnjo noč v enem kampu, ki je bil označen na najinem zemljevidu, vendar ga nikakor nisva našla.  Ker naju je noč prehitela, sva nato prespala v avtu, zjutraj pa odrinila nazaj v Slovenijo.

V spominu imam še to, da sva zjutraj po La Spezii dokaj neuspešno iskala prost parkirni prostor. (Se splača biti zgodenj).

LP




kepa* -> RE: Cinque Terre (7.3.2009 8:43:41)

Mi smo bili lani oktobra, šli smo z avtom potem pa z vlakci po teh vasicah. Mene niso preveč navdušile, se mi zdijo bolj zanemarjene, zagotovo so pa čudovito videt z ladjice, tako da vam to priporočam. Pa žal je bila pot ljubezni med Riomaggiore in Mandriolo zaprta, ki je baje zelo slikovita in smo jo želeli prehodit.
Morda me tudi zato niso tako zelo navdušile, ker nas je na prostem ujel hud naliv in smo bili mokri.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Aja, pa tudi mi v La Spezii nismo našli parkirnega prostora, zato smo se zapeljali do prve vasice in tam parkirali.




Stran: [1]