podaljšanje porodniške in kdo jo lahko koristi? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Nedonošenčki



Sporočilo


sneska -> podaljšanje porodniške in kdo jo lahko koristi? (9.3.2009 10:24:04)

Punce, pozdravljene,
tole vprašanje sem sicer ne sodi, vendar pa ste tu na kupu mamice nedonošenčkov in mogoče je imela katera izmed vas podoben problem.
Porodniška se mi zaključuje konec septembra. Vendar pa, ker sem za določen čas, pričakujem, da mi bo delodajalec sporočil, da naj pridem v službo ali septembra ali pa "nasvidenje, pridite po knjižico". Vem, da imam pravice ipd., ampak realnost je drugačna, to vse še kako dobro vemo. Zato ramišljam, da bi moj partner namesto mene vzel te tri mesece podaljšane porodniške. Naša mala bo takrat  še vedno zelo majcena in bi bilo fino, da je še nekaj časa doma, sicer pa tudi razmišljamo o privatnem varstvu, če le ne bo predrago.
No, torej, moj partner mi je rekel, da je na CSD-ju izpolnil, da bo koristil samo očetovski dopust, ki mu pač pripada, ne pa da bi koristil tudi porodniški dopust oz. dopust za nego otroka. Mogoče katera izmed vas ve, ali se da te stvari še naknadno spreminjati - sicer pa gre konec koncev za podaljšanje porodniške.
Pa še to, mogoče kateri izmed vas niso podaljšali porodniške?

Hvala za odgovore in mnenja




bskrle -> RE: podaljšanje porodniške in kdo jo lahko koristi? (9.3.2009 10:32:31)

Boš morala kar osebno na CSD, povej za situacijo. Mislim,da je sprememba možna, če je v igri delovno mesto.




cupacups -> RE: podaljšanje porodniške in kdo jo lahko koristi? (23.3.2009 20:46:58)

vse je mozno
ampak iz strani delodajalca pa tkole....ce ti podas vlogo za podalsanje....itak delodajelc nima stroskov s teboj, je vse drzavno tko da nevem zakaj bi kompliciral?





Stran: [1]