|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kožica pri lulčku-opravila bo pediatrinja?
6.4.2009 10:38:55   
Čupka

IZVIRNO SPOROČILO: muška

IZVIRNO SPOROČILO: mika

O boguser posted image . A takšne težave lahko nastanejo pri fantkihuser posted image . A so težave s kožico pri vseh al pri nekaterih?


Mika, ne pri vseh! Jaz imam dva, večji ima totalno fimozo in mu poseg pod narkozo ne gine, čeprav verjemi, da sem iskala in poskušala vse možne stvari in ne gre drugače user posted image  . Malemu pa gre kožica čisto dol že od prvega dneva!


Ja na žalost so te težave precej pogoste. Moj večji sine je imel tudi skoraj popolno fimozo in so mu morali operativno odpravit  težavo. Pri mlajšemu sinu pa k sreči teh težav ni.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: kožica pri lulčku-opravila bo pediatrinja?
6.4.2009 15:08:37   
resika
MUŠKA, kaj je to lepo slišat, ker mene je kar groza, da bi mogla it še z enim otročkom čez vse to, ker je blo res fajn boleče. Lepo, da obstaja upanje, da bo pa pr drugemu vse ok.

lp


(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: kožica pri lulčku-opravila bo pediatrinja?
12.5.2009 11:42:45   
gajci
Zdravo,

Čupka, prosim, če mi lahko opišeš, kako ste prestali  operacijo fimoze. Moj 4-letnik je naročen čez 3 tedne, pa me grabi panika.
Zanima me, če se lahko pred operacijo dogovoriš, da odrežejo minimalno kožice stran, da ne bi bil popolnoma obrezan?user posted image  Če se sploh da kaj dogovorit s tistim, ki operirauser posted image

Drugače pa je pediatrinja enkrat poskušala močno povlečt, pa ni šlo (seveda je jokal in potem še doma ni hotel tisti dan lulat...), urolog pa je brez da bi poskusil, predpisal operacijo. Čakalna doba v lj. je 1,5 leta...

Naj povem še to, da ni sin imel nikoli vnetja, uroinfekta, da je curek lep, v loku. Vsak večer pod tušem povleče sam kožico kolikor more (glavice se ne vidi) ter umijeva s curkom vode. Kaj menite, se splača še počakati leto ali 2? Pediatrinja pravi, da lahko, pa da pri 5 letih preverimo zadevo, glede na to,  da nima težav...
Ne vem, ne predstavljam si te operacije zdaj, sin je neznansko občutljiv, za vsako praskico, pa tudi razume še ne...user posted image , pa tudi zaradi narkoze me skrbi...


Hvala za odgovore!

Gajci

P.S. Hvala bogu, mlajši sin (14 mesecev) nima teh težav user posted image

(odgovor članu resika)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: kožica pri lulčku-opravila bo pediatrinja?
14.5.2009 12:40:49   
aromaja
kako poteka operacija fimoze? Pred operacijo otroka pregledata pediater in operater. Potem je otrok sprejet in gre v sobo. Cca. pol ure pred operacijo dobi otrok premedikacijo (sirup za pomiritev po žlički) in včasih se mu na rokico namaže še anestetično kremo, ki omrtvi tisti predel kože, kamor se vstavi kanalček, po katerem se daje zdravila za zaspat.
V operacijski se z otrokom poskusi lepo pogovorit, da bo dobil mejhno iglico v roko, da ga ne bo bolelo, ker je imel namazano kremico. Vsa zdravila za zaspat dobi po kanalčku, v žilo. Če ta "razgovor" ne uspe, če se otrok upira, joka... se ga zaspi "na masko", s plinom. Tudi v tem primeru dobi kanalček-potem ko že spi. Ko spi, dobi še blok v predel penisa in protibolečinsko svečko. Operacija sama traja cca 15-20 minut. Potem se neha dovajat anestetike in se počaka, da se otrok prebudi, se ga še nekaj časa obdrži v operacijskih prostorih, da je čisto buden in se ga odda nazaj na oddelek.

Zdaj pa o posledicah narkoze. Sodobna anestezija je varna. Zdravila, ki se uporabljajo, so preizkušena. Za fimoze je anestezija kratkotrajna in ima s tem še manjši vpliv. Posledic, dolgoročnih, ni. Seveda je otrok prvi dan po OP še malo šašav, ima pač anestezijskega "mačka". Je pa za nekatere otroke seveda vse skupaj šok. Bolnica, pregled, tuji ljudje, iglica, maska na obraz... Lahko pusti psihološke posledice-večji strah, panika, ob morebitnem naslednjem posegu.
Kot pri vsaki stvari, lahko seveda tudi pri narkozi pride do nepričakovanih zapletov. Ravno tako kot ima lahko en arašid za nekoga usodne posledica, tako jih ima tudi vsako zdravilo in s tem tudi anestetik. Temu se poskuša izogniti z dobro anamnezo, da ima anesteziolog podatke o morebitnih otrokovih alergijah, dosedanjih boleznih, morebitnih predhodnih operacijah...
100%-no pa v medicini itak nič ni, ane.
Rada bi samo poudarila, da je dobro vodena anestezija popolnoma nenevarna in brez posledic, tudi za možgane (ne bi komentirala tistega o odmiranju možganskih celic).

< Sporočilo je popravil aromaja -- 14.5.2009 12:43:36 >

(odgovor članu gajci)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: kožica pri lulčku-opravila bo pediatrinja?
21.5.2009 21:47:54   
aniram
Ne vem, če je že katera povedala, ker nisem brala vseh odgovorov. Kot veste urolog to bolj ali manj naredi na živo, da mu povleče kožico, če ne uspe, ponavadi fatke obrežejo. Mojemu fantku je to zelo lepo naredil plastični kirurg, pod narkozo mu je fimozo prav lepo rešil in danes nimamo več težav.

(odgovor članu aromaja)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: kožica pri lulčku-opravila bo pediatrinja?
21.5.2009 22:52:43   
pipic
aniram urolog to NE sme delati nič na živo!!

Operacija fimoze poteka različno
recimo v Nm-ju nihče ne pregleda otroka,gre takoj na urgetno kjer se uleže na posteljo in dobi masko,otrok potem zaspi
Oni naredijo svoje in ga potem dajo v prebujevalnico za cca 20 -30 min in to je to.Greš potem domov

Mi nikomur nismo govorili anamnezo,tako da....

(odgovor članu aniram)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: kožica pri lulčku-opravila bo pediatrinja?
22.5.2009 19:58:48   
aniram
Vem, da NE smejo delat na živo, amapk sem na žalost slišala kar nekaj mamic, ki so to povedale, da jim je njihovim malčkkom urolg kožico poskusil potegnit kar na živo in če ni šlo se je šele na to odločil za poseg. Samo pravim, da naj povprašajo tudi plastične kirurge, ki to malo drugače zdravijo kot urologi (ki bi naj spet po izjavah mamic njihove fantke kar obrezal).

(odgovor članu pipic)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: kožica pri lulčku-opravila bo pediatrinja?
24.5.2009 6:44:27   
ami2
Mene pa zanima, če ima kdo izkušnjo s kortokosteroidnim mazilom (npr. Locoidon)?
Je v Sloveniji že praksa, da ga pediatri predpisujejo?

(odgovor članu aniram)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: kožica pri lulčku-opravila bo pediatrinja?
4.6.2009 22:58:51   
run111
Mi pa pr 15 12 in 10 letniku naredimo isto, ceprav smo vse tri peljali tudi na obrezovanje.15 letnik se je malo vpiral ampak smo dal samo dve cez ritko pa je blo prec bols1!1!!!!user posted image user posted image

(odgovor članu tojeto1)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: kožica pri lulčku-opravila bo pediatrinja?
4.6.2009 23:01:24   
zband
moj komentar

če da ati lahko čez zakaj nebi tudi ti.to poskušamo zdaj

< Sporočilo je popravil zband -- 4.6.2009 23:10:37 >

(odgovor članu run111)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: kožica pri lulčku-opravila bo pediatrinja?
5.6.2009 7:11:52   
al1*
Ja, mi smo našemu zadevo rešili z Locoidonom - v dveh tednih. Pred tem ni in ni šlo, sem se že bala, da ne bo šlo.



_____________________________

lp


(odgovor članu ami2)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: kožica pri lulčku-opravila bo pediatrinja?
7.6.2009 19:47:13   
run111
Jst mam pa tut tri enga 15 12 in 10 letnika!no skratka 15 in 10 letnika smo pelal kr lepo na obrezovanje do golga , 12 letniku pa se je kožca zarastla pa smo ga potem pelal h pediatru pa mu jo je dol na silo potegnu.je blo velik joka!!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zita)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: kožica pri lulčku-opravila bo pediatrinja?
7.6.2009 19:54:14   
blaža
IZVIRNO SPOROČILO: pipic

Kot prvo P nima kaj to naredit,to dela urolog!!!!

Jaz ne bi pustila in imaš pravico zahtevati napotnico da greste do urologa.
četudi je samo kožico za potegnit to naredi anestezist pod narkozo



Ja na žalost to delajo tudi nekateri pedijatri. naša našemu ne naredi tega, ko sem ga pa peljala k eni drugi, ki je bla naša odsotna, je pa rekla, da ve, da naša to ne dela, da pa bi mu ona kar in da veliko pedijatrov to namaže in nardi. in je gledala,.. pa sem ratala kar trda in sem ji rekla, da si ne bi drznila kar koli tikat brez mojega dovoljenja.

Se je namreč zgodilo, ko je bil mali, da je tudi ena druga, ko si je naša zlomila nogo in je bla dlje odsotna, kar na silo potegnila dol kožico brez opozorila in je mali zajokal. Pa da bi mi vsaj pol povedla da je treba dol dajat,... pa se je spet zaraslo.user posted image

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu pipic)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: kožica pri lulčku-opravila bo pediatrinja?
10.6.2009 11:15:41   
gajci
Pozdravljeni,

nekaj postov nazaj sem napisala, da sina čaka operacija kožice pri lulčku (star 4 leta) in da me precej skrbi... No, odločila sem se, da operacijo zaenkrat odpovem (tudi pediatrinja ni imela nič proti, glede na to, da sin niti 1 x ni imel vnetja in nobenega problema z lulčkom).

Na to temo sem pred to odlolčitvijo veliko prebrala na internetu (predvsem me je zanimala tuja literatura) in videla sem, da se doktrina spreminja in da je cirkumcizija (obrezanje) v nekaterih (naprednejših) državah res čisto zadnji ukrep in da priporočajo, da se (seveda ob odsotnosti večjih problemov zaradi vnetij itd..) čaka vsaj do pubertete, če ne dlje...
Za vse mamice, ki jih zanima, prilagam 2 zanimiva linka na to temo in videle boste, kako različno se obravnava to ponekod v tujini in predvsem (tudi s slikami) kaj sploh je resnična fimoza (ostalo so le različice bolj ali manj preozke kožice). Moj sin definitivno nima prave fimoze, ima le preozko kožico.

http://www.cirp.org/library/treatment/phimosis/

http://www.mja.com.au/public/issues/178_04_170203/dew10610_fm.html

Menim, da tudi naši urologi ne bi smeli gledati na ta problem tako konzervativno (mojega sina še potipal ni user posted image od daleč je določil, da mora na operacijo) in bi se bolj trudili ohraniti dečkom tisto, kar jim je dala narava. Obrezanje kožice je NEPOVRATEN POSEG, možne pa so številne druge metode, ki ohranijo kožico za vse življenje... Da ne govorim o travmah in bolečinah, ki jih morajo tako mali fantki dat skozi zaradi (večkrat nepotrebne) operacije, s tem da niti ne razumejo še, kaj in zakaj so jim to storili...user posted image

Upam, da je bilo tole komu v pomoč...user posted image

Lep pozdrav vsem!

Gajci


P.S. Tudi mojemu očetu so (se še zdaj spominja) govorili, ko je bil majhen, da bo moral na to operacijo...No in njegova mama je malo počakala in... problem se je uredil sam in do pubertete je bilo že vse normalno...)

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: kožica pri lulčku-opravila bo pediatrinja?
16.6.2009 21:28:11   
suzanica
Draga Gajči, tudi mojemu sinu so danes v bolnici postavili diagnozo fimoza. Na sistematskih pregledih tega do 9 mesecev niso ugotovili user posted image user posted image user posted image . Glede na to , da je to za mene nova stvar mi prosim povej ko si omenjala več možnosti - razen operacije. kaj lahko naredmo sami user posted image ? tudi jaz želim rešiti to brez operacije, ker se mi neznansko smili. če že - kdaj sploh je najbplj primeren čas za operacijo in kdo jo izvaja. brala sem, da je ena uporabljala neko mazilo - locoidon ali neki podobnega in je zadeva sfunkcionirala sama. si kaj slišala o tem? hvala za kakršnokoli pomoč.
p.s. ravno danes sva iz bolnice, pa že nov problem na vidiku user posted image user posted image

(odgovor članu gajci)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: kožica pri lulčku-opravila bo pediatrinja?
29.6.2009 10:01:56   
gajci
Pozdravljena, Suzanica!

Oprosti, malo pozno odgovarjam; sem bila na dopustu.

Si morda pogledala tista 2 linka, ki sem ga v prejšnjem postu navedla? Tam tudi piše o načinih zdravljenja. Tudi pri nas lahko dobiš kortikosteroidno mazilo, da se maže kožica in baje se zmehča in kasneje se da povleči čez glavico.
Moj sin je star 4 leta in pol in smo odpovedali operacijo, tudi po posvetu s pediatrinjo, ki je rekla, da glede na to, da ni imel nikoli vnetja zaradi preozke kožice, lahko počakamo in bomo na sistematskem pri 5. letih videli... Seveda ji ne bom pustila na silo nič vlečt. Preberi si malo te tuje članke in videla boš, da so odločno proti vsem potegom na silo (ker se potem zares zabrazgotini in lahko nastane prava fimoza-poglej sliko v članku, kaj je prava fimoza in kaj je samo preozka kožica!)
Ne se pustit prepričat vsakemu pediatru: presodite sami... Operacija je le operacija, ki je seveda nepovratna; otrok dobi šive, boli baje kot hudič potem ko se celi-še odrasli moški jamrajo, kaj šele otrok...V tujini čakajo nekje celo do časa po puberteti in če se takrat ne uredi, potem šele operirajo- pa še to se takrat naredi z lokalno anestezijo in mladi moški seveda to čisto drugače dojema kot mali fantek. Našega si ne predstavljamuser posted image , pa še razume ne...Pri nas smo res še zelo zadaj, ko urologi režejo kar vse povprek user posted image ! Izgovarjanje na boljšo higieno pa je larifari! Saj naučimo že male fantke, kako čistiti lulčka, baje pa obrezani moški so na boljšem le pri prenosu virusa HIV in pri nobeni drugi spolni bolezni. Tako da...Narava že ve, zakaj je ustvarila kožico čez glavico pri lulčku!!!

Glej; če tvoj malček nima pogostih vnetij zaradi tega, potem ne vidim razloga, da ne bi počakali... Moti pa po mojem malčke to sploh ne (vsaj našega ne nikoli) Procent primerov, ko se stanje izboljša z leti, se vztrajno povečuje-poglej malo statistiko v tujih člankih.

Vso srečo, lahko se še kaj oglasiš!

Goldi

(odgovor članu suzanica)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: kožica pri lulčku-opravila bo pediatrinja?
29.6.2009 10:32:22   
botrca
Kaj vse preberem, me je prav strah kaj bo najinega doletelo. Do 8-9 meseca je šla kožica lepo dol, od takrat pa težave. In jok ko se ga samo dotaknem...dobila sem kremo Fucidin (antibiotik) in mažem in mažem ampak ni boljši, ker je malo krvavel na vrhu lulčka, pa rdeče ima...

Upam, da ne bom doživela kar je doživela moja sestra, ko je šel starejši nečak pri 3,5 letih na operacijo. Vsi smo se jokali poleg, ko je moral na wc lulat. Še danes se spomnim njegovih besed"mama prosim pomagaj mi"...joj grozno.

Kaj pa je fimoza?

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu gajci)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: kožica pri lulčku-opravila bo pediatrinja?
29.6.2009 12:30:22   
gajci
Pozdravljena, Botrca!

kaj je fimoza, lakho prebereš in pogledaš slike na 2 linkih, 2 posta nazaj, ki sem jih objavila. Na sliki lahko jasno vidiš, kaj je preozka kožica in kaj prava fimoza. Preberi, se izplača! Ni te treba bit strah, tud mene je bilo, pa sem se po temeljitem prebiranju literature in po dejanskem stanju pri našem fantku odločila, da celo odpovem operacijo. Saj ti pravim! Operacija je le operacija in zakaj bi tako zelo hiteli z njo, ko se lahko z leti počasi vse uredi.
Antibiotično mazilo ne bo pomagalo raztegnit kožice (najbrž mažete, ker je melo vneto), za  zmehčanje in raztegnitev predpisujejo kortikosteroidna mazila.
Mi še nismo nič mazali, samo vsak večer pod tušem mali sam RAHLO! povleče kožico in umije "sirček", ki se nabere na koncu (glavice se njemu ne vidi). Nikoli nismo na silo vlekli, ker bi se zabrazgotinilo.

Res, preberi si članke, pa ti bo mnogo bolj vse jasno, pa še potolažili te bodouser posted image !

Prijazen pozdrav!

Gajci

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 43
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Pomladno potepanje s kolesom
Pomlad prinaša toplejše sončne žarke. Vremenske razmere, primerne za gibanje zunaj, koristijo tako staršem, kot njihovim...
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?