mamice operiranih malčkov na žrelnici (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


naja78 -> mamice operiranih malčkov na žrelnici (15.5.2009 21:41:20)

LP mamice.
mi smo 4 dni po operaciji žrelnice.naš je imel vnetje na vnetje ušes,in smo bili š na op.sprašujem vas o otročkih,ki so dali skos to operacijo.je bilo potem kaj boljše???so še pogosto obolevali za vnetjem ušes???kako je bilo potem v vrtcu???
seveda ne pričakujem,da bo zdaj popolnoma zdrav,vendar upam močno,da se vnetja zmanjšajo.

lp in v naprej hvala.




uwaga -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (15.5.2009 21:56:38)

Naša pupa je bila operirana pred dvema letoma. Prej je imela kup angin, bronhitisov, vnetij ušes, zamašen nos...
Od operacije dalje je imela angino enkrat in parkrat zamašen nos ob prehladu. Nobenega vnetja ušes, bronhitisa..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




naja78 -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (15.5.2009 21:59:52)

jeeeeee[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
še katera.???res si želim da je boljše.




timoteja -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (15.5.2009 22:51:09)

Zdravo. Naša hči naj bi imela operacijo v prihajajočem tednu, vendar, kolikor sledim le teme, naša napram drugim otrokom sploh ni bila več toliko bolna, vneta ušesa morda 6 krat vsega skupaj, 1 krat angina, tako, da zaenkrat zelo oklevamo. V torek imamo pregled in se bomo odločili kako in kaj. Vsakodnevno čistimo nos, sluh je BP, pregled pri logopedinji z oceno vse super. Skratka, bomo videli. Pa ti? Ste tudi na tem, da opravite poeg?




end1 -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (16.5.2009 9:10:00)

mi gremo na operacijo drugi teden. Hčerka ima 3,5 let in je v zadnjem letu imela samo eno angino. Problem je da ima stalno zabasan nos,ki si ga lepo spihuje, ampak ne pomaga, niti operil. Sluh ima OK.
P je svetoval, da kljub temu da je večino zdrava, se jo operira, ker naj bi bilo potem občutno bolje z noskom. Upam. 
Nečakinja je bila operirana pri 4,5 in so njena vnetja izginila.




sminc -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (16.5.2009 10:34:36)

Nas je dal lani avgusta ven žrelnico. Do takrat smo bili skoz bolni, od takrat ,razen kakega prehlada ne. Mi smo super zadovoljni.




lelaval -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (16.5.2009 11:13:48)

Moj sin je po operaciji sto pa ena - že 6 let je od operacije, pa dejansko niti prehlajen ni bil v tem času. Prej pa neprestana vnetja ušes in bronhitisi.




nejcko -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (16.5.2009 21:53:32)

Naš je bil 2 leti nazaj operiran žrelnico in od takrat šmrklja pri njem skoraj ne poznamo. Prej sicer tudi ni bil skoraj nikoli bolan, je bil pa šmrkav  non stop.




naja78 -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (16.5.2009 22:00:47)

olja.
sem šele zdej utegnila.
jap.mi smo bili 11.5 sprejeti.12.5.operirani,ob 8 je bil prvi,ker je bil najmljaši(2,5 let).ob 16 uri po spanju je že fuzbal z legokockami špilu v sobi s cimri.drugi so bili starejši in niim tudi ni bilo nič.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
če bo potem tako,....ALELUJA![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
DRUGAČ PA Lan tudi ni imel zabasanega noska,ko je pa dobil prehlad,pa smo po 5 dneh bili že na antibiotiku.
v sobi je bil fantek star 6,5 let,nikoli bolan,mislim da 1x angina,nikoli vneta ušesa.hodi v vrtec...itak.vedno je bila samo viroza brez zapleta.imel pa je nenormalno zabasan nos-povečano žrelnico tako,da je od 2 leta dihal skos čez usta.imel je razvito noslanje-znak da je žrelnica ogromna.spremenila se mu je anatomoja obraza.pravijo da ti specialisti orl,točno vejo kateri je za op žrelnice,ker imajo neko gubo na obrazu,ker skos dhajo čez usta.kar ni dobro.dihat se mora čez nos,zrak se ogreje,očisti,navlaži.
in res,isti dan fantek ni več noslljal,diha čez nos ni,ker se mora na to navadit.imel pa je zaradi povečane žrelnice blazne težave z urinom.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].....na viziti vse zveš.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
tako da operacija ni bav bav.toplo priporočam,mislim da je hujše otroku,če mu jemljejo kri.ker jih enostavno nč ne boli.nič,totalno nič.vsi isti dan letajo po sobi,...hudo je edin ker tisti dan ne smejo jest,jaz sem ga dobesedno zalivala s čajem.pa je šlo.
sama op traja 7 min,s pripravo vred 45 min.
STRAŠI OTROK...do 6 leta starosti so pri otroku v bolnici popolnoma brezplačno,imajo polni penzion.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]lahko so pri otroku,v bolnišnici jih ne smejo zavrnit,ker so leto nazaj sprejeli tak zakon.oni to vedo.
spiš zraven na postli,ali pa dobiš ležalnik.nič hujžga.spali celo noč ko top.
po 6 letu je ravno tako lahko nekdo z otrokom,samo je pa hrana za doplačilo.itak pa je otrok pri 6 letih,vsaj tako sem vidla lahko brez problema čez noč sam.
 
lepo da so otročki bolj zdravi,upam da bo pri nam tudi tako.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image]
 





živa -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (17.5.2009 19:31:20)

Pri nas tudi ni bilo pretiranih bolezni, le non-stop mu je res nagajal nos, kar naprej je imel zamašenega in niti večkrat dnevno čiščenje s fiziološko ni pomagalo. Po operaciji je občutno bolje. Kar pogumno!

Lp,

živa




pupika -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (18.5.2009 6:55:31)

Mi smo mesec dni pre doperacijo, pa tudi jaz oklevam, ker se mi zdi, da se mu je stanje popravilo, kake 4 mesece nazaj, je dobil prehlad in se ga nismo mogli rešit v 3 mesecih, nato je dobil vnetje ušess 2 krat, vnetje sinusov, po tem zdravljenju pa je začel smrčat, ko smo bili pri ORL, je specialist dejal, da se stanj elahko samo po sebi tudi popravi, no naš mali sedaj že dalj časa ne smrči več, trenutno je prehlajen, ampak malo manj, kot prej, se spomnim lansko zimo mu je tudi non stop teklo iz nosa, čez noč diha dobro in tudi smrči ne več, sem ga začela malo opazovat in ima čez dan usta zaprta, tako, da kar malo oklevamo za operacijo. Mi je pa P dejala, da naj bi bil naš mali primeren za operacijo, ker je imle letos pozimi tudi 3 krat vnetje bezgavk, po antibiotiku, se je sedaj tudi to stanj epopravilo.

Zanima me če ga ob sprejemu v bolnico pregledajo če je primeren za operacijo, namreč če pregledajo stanje žrelnice.




bori2 -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (18.5.2009 7:58:30)

Moja petletnica je bila operirana lani junija in sicer žrelnica in odstranitev obeh mandeljčkov. Letos nismo bili nič bolani, prej pa na vsak teden zdravja 3 tedne angin in bronhitisov. Pravi da lažje teče, jest sem pa predvsem nad 8 kg plusa navdušena, ker prej ni nikoli hotela jest,...




end1 -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (18.5.2009 9:01:09)


IZVIRNO SPOROČILO: živa

Pri nas tudi ni bilo pretiranih bolezni, le non-stop mu je res nagajal nos, kar naprej je imel zamašenega in niti večkrat dnevno čiščenje s fiziološko ni pomagalo. Po operaciji je občutno bolje. Kar pogumno!

Lp,

živa


še nekaj me zanima, moja deklica ima še vedno zabasan nos, jo boji kljub temu operirali. Ker mi se tega ne rešimo. Hvala. LP




živa -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (18.5.2009 9:38:54)

Pri nas je bilo tako, da smo imeli najprej še enkrat, kake dva tedna prej, pregled pri specialistu ORL in ker se je poslabšal še sluh na drugem ušesu, je priporočila operacijo. Nato pa otroka itak na dan sprejema še enkrat pogledajo in se odločijo, če je primeren, če je dovolj zdrav ipd. Naš je imel dan prej vročino in povišane levkocite, pa so ga vseeno vzeli in je bilo vse ok. Star je bil pa ravno 3 leta.

Lp,

živa




pupika -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (18.5.2009 10:08:04)

Živa kje so vašega operirali, v kateri bolnišnici, mi smo naročeni v murski soboti.




naja78 -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (18.5.2009 14:20:34)

ojla.naj še malo pokomentiram

zabasan nos-ni nič smrkljev,zabasan deluje od povečane žrelnice.
drugače pa ga pregledajo ob sprejemu,na pregledu orl spec.vidi kaka je žrelnica.in še dodatno na oddelku.

pupika,...moje mnenje: stanje se po aprilu,maju znatno vsem poboljša.ker je poletje,ni sezone viroz,,možnosti za okužbe je manj,.kaj pa september in naprej,jaz sem se takoj na to spomnila in od op nisem odstopila.
saj sem sama isto premišljevala.Lanu so se tudi letost za 50& zmanjšala vneta ušesa,bolj je bilo kritično leta 2008,niti pomislit ne smem.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]pa kolk zdravil.
za poletje je pa značilno,da so vsi bolj al manj zdravi.
odloči se sama,lahko prestaviš datum in počakaš na jesen.




Nikica -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (18.5.2009 15:54:13)

Mojega sina, 4,5 let, čaka operacija mandljev in žrelnice drugi teden, in sicer 28. 5. na polikliniki. Med posegom se bodo še odločili, ali mu v ušesa vstavijo cevke ali ne (dva meseca mu zvečer moram po navodilih dajat nasonex, pa bodo videli, če je šla tekočina izza bobniča). Se je pa zdravnik za operacijo odločil zato, ker je imel konstantne angine, bronhitise, škrlatinko dvakrat. 14 dni pred operacijo smo ga vzeli ven iz vrtca, da ne faše kakega virusa in ga zdaj čuvamo. Dva dneva prej je naročen na pregled pri svojem pediatru, ki bo določil, če je zdrav oz. ok za operacijo. Tako, da držite pesti, da bo operacija potekala uspešno. In upam, da se sinu zdravje izboljša, obenem pa tudi govor, srčno upam, da se mu bo z odstanitvijo ogromnih, razbrazdanih mandljev povečal tudi apetit. Če želite, lahko poročam, kako je vse skupaj potekalo, ko se vrnemo iz bolnice. Do takrat pa, želim vašim otročkom čim več zdravja!




pupika -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (19.5.2009 7:29:48)

Naja pri nas so se začele težave decembra, ko je dobil po skoraj enem letu prehlad in se ga v 2 mesecih nismo mogli rešit, pa je bilo tako hudo, da smo bili cele dva meseca vsaki teden pri zdravniku, in potem je po 2 mesecih fasal še hudo vnetje bezgavk, po kuri antibiotikov je bilo malo boljše, potem pa čez kakih 14 dni spet in je zopet pristal na antibiotiku Zinnat, potem pa so težave izginile, sedaj imamo mir od februarja, po tej kuri antibiotikov je tudi prenehal smrčat, prej pa je smrčal kljub rednemu izpiranju noska, ma nič mu ni pomagalo. Je pa lani oktobra prebolel virusno angino, nobenih bronhitisov, tudi vnetje ušes je imel letos v tistem času ko je bi tako prehlajen da tudi dihat ni mogel skozi nos 2 krat, od takrat dalje pa nič več, pa je imel potem še par kratkih prehladov npr. ki so se držali po 1 teden ali 14 dni in so se končali, prej pa kar konstantno 2-3 mesece. Je bil pa tudi lansko leto od januarja pa do decembra zdrav, pred januarjem pa kar konstantno na 14 dni laringitise, ko je bil amalo prehlajen, mu je vse udarilo na glasilke. Tudi usta ima sedaj zaporta, medtem ko je imel v tistem času, ko je bil prehlajen čisto malo odprta. Je pa res, da se mu še vedno povečajo malo bezgavke v prehladnih obolenjih, vendar ne v taki obliki kot prej, ko je imel na vratu kar cele kolobarje in so se še zdravniki  čudili.




živa -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (19.5.2009 10:03:11)

Pupika, nas so operirali v LJ, mislim pa, da so eni moji so-oktoberki s foruma približno istočasno operirali deklico v MS in je bila zelo zadovoljna, ko sva govorili o tem.

Lp,

živa




AAA -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (19.5.2009 14:23:54)

Živijo,

mi imamo pa datum 25.5. za žrelnico (mogoče tudi mandeljni) pa me zanima kako potekata ta dva dneva. Kaj mu delajo prvi dan, ali gre lahko kaj ven ali kaj....?




naja78 -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (19.5.2009 21:49:16)

ojla.

AAA: v Lj je je tako,mislim pa da drugje ni dost razlike.
Na polikliniki imajo otročke naroče ne vse ob 8.30. uri.bodi tam ob okol 8.15. ni treba čakat nič v sprejemni,direkt najprej oddaš papirje v sobi 11.do 11 so pregledani vsi otroci-mljaši gredo po vrsti.ta pregled zgleda tako,da mu pogleda ušesa,nos grlo,po potrebi še timpanogram.potem maš cajt kake pol urce za kak kafe in potem na orl kliniko.tam te pričakajo ful prijazne sestre,nekatere osebno poznam(rabiš pomoč???),delam zraven[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
potem dobiš sobo(izberi si postlo ob oknu-meni je boljše),not je kr vroče(kljub klimi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image],mi smo skos luftal).
potem otroka pregleda pediater(srček,upraša te ta alergije,bolezni,...vse skup 10 min.)sestre popišejo tiste papirje,itd,...otroci so takoj vabljeni v krasno igralnico,z vzgojiteljico Mojco-ta mi ni bla glih ušeč,...neki paničar da jni vse razmetano,ok razumem.imajo kosilo-ti tudi če je otrok star do 6 leta,potem je pa za doplačat.
potem pa poljubno,se ne dogaja nič.lahk spijo,lahk greste ven,mi smo spal do 4 potem pa sva šla za 2 ure ven,vizite zgedajo tko,da dohtarji pridejo vn-not.
popoldansko upraš kdaj bo na vrsti.in res drug dan kot po tekočem traku.v 1 uri so nazaj,mogoče pikico več pri vask mate še cevčice.nujno naredite to,vse se baje neha,jaz sem dobila mnogo svežih informacij.in če je res kar pravjo-si nobelovo nagrado začužjo.res.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
moj je bil mal tećčen ,ko se je zbudu.hotu je domov.pit ne sme 1-2 ure po op.potem lahk pije čaj,nabavi si ledeni čaj SOLA varjanta.kar kake 2 litra.ker tist dan ne smejo nič jest.samo pit.no potem do kake 3,4 pop.vsi spijo,potem pa akcija po sobi.da ti vidiš,nobenmu ni blo nič.res verjemi.kot da niso bli na op.po mandelnih dobijo svečko v rito in jih ne boli nič.

nasvet:vse se zmeni na oddelku,kaj bodo delali,ker to tudi ti podpišeš!!!!
nam je bilo rečeno::vsi laringitisi,bronhitisi,vneta ušesa,angine(pri nas bodo še verjetno,ker niso dali stran mandle,sem pa prosila,samo res ni imel nobene še do zdaj,mora jih imet baje kar 5 zapored da operirajo).
tako da nič bat,noč vsi prespijo,zjutri jih popokajo v ambulanto,jim vzamejo kanalčke iz roke-ne boli nič,zajtrk okoli 10-11 odpustnica in domov.
in doma naj bi bili vsaj 1 teden za žrelnico,14 dni za mandlje.
dobiš dieto-kaj jest,mi se je pretirano nismo držali,razen ne pekoče,kakih trdih stvari,....pa veliko sladoleda.

pupika: ti si na tem da odločaš ali gre na op ali ne.jaz  vem da bi našga Lana dala in bo šel še 1x,če bo treba.v 1 tednu se mu je drastično spremeničl apetit,ker ni skor nič jedu,zdej prav baše.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]vse bezgavke na vratu bso poniklnile.glih učer sva bla na kontroli.vse ok.bomo pa še 1 teden doma.
Lan je imel tudi ponavljajoče laringitise,bronhitis v začetni fazi,celo v plučnico bilahko šlo,pa itak spet ušesa.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]takao da me je zdaj kar trah upat,samo mnogo,mnogo jih pravi da je konec s temi težkimi stvarmi,ok viroza in še kako vnetje itak.ne vem,..res se moraš odločit.samo pogumna bodi,mislim,da če misliš da je res boljše,pa prestavi datum.naš je bil do op samo 1x v 3 mesecih in pol bolan-ušesa,pa nisem nič premišljevala.če sem se prav odločla bom vidla.mislim pa da slabše ne bo,kvečjem boljše.

nem sploh hiconcil ne prime nič,saj je itak ful šibek antibiotik,mi smo pili vedno CEFZIL,na foro isto kot ZINAT.in je res boljš.
boš sporočila???prosim!!!

še katero kaj zanima????

vsem mamicam želim naj se odločijo tako kot mislijo da bo za otroka najboljše.




naja78 -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (19.5.2009 21:58:26)

joj zdej berem,se opr.za napake,ker hitim.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
še to sem pozabla napisat:
nujno vzet s seboj majčke s kratkimi rokavi,ful švicajo not,igrač je tam dost,lahk kak računalnik za igrce,filme,risanke,kajti tist dan po op jih mormo maksimalno zamotit da ne mislijo na hrano,pa ni blo hudo,samo pijejo naj.zajtrk je pa ob 8.15.,jest sem hodila ven jest,da me mali ni vidu.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

stušeraš se lahko tam,malega tudi.imajo vse velike pojstle,tako da se stisneš k njim in ajaš.oddelk je odprt celo noč,jest sem si prvoščla kavico,in tuš pred 6 uro.ob 7 pa te itak vržejo gor.
res ni panike.
lp




pupika -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (20.5.2009 7:29:17)

naja najlepša hvala za vse informacije. Še vedno oklevam za operacijo, mene je tako strahsploh zaradi tega, ker se v mariborski poediatriji dogajajo take stvari. Na srečo sem izbrala bolnišnico v murski, mi je pediatrinja svetovala naj ga damo v mursko, ker je baje boljše. Po vsej verjetnosti bom počakala na datum operacije, pa ga naj v bolnici pregledajo, če ima povečano žrelnico, naj specialisti sami povedo, če je primeren za operacijo, smo pa en mesec pred operacijo in mene vedno bolj stiska.




AAA -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (20.5.2009 10:47:40)

Naja78  hvala za tako izčrpne podatke, ravno to sem hotela.

Naš je star 3,5let, nikoli nismo bili bolani, vedno samo kašelj, nobenih angin in vnetih ušes. Naš problem je dihanje čez usta, zabasan nos. ORL spec. je rekla, da ima zelo veliko žrelnico in da je potrebno  nujno oprerirat, jaz upam, da mandeljnov ne bo potrebno.

Še to me zanima, a vso prtljago moraš takoj zraven met ali je možno, da jo kasneje mož pripelje, ko bomo na oddelku. Si ne znam predstavljat, da bi vse to s seboj vlačla.

Za pit sem mislila vodo z okusom, saj mislim, da je tudi ok.

Upam, da nimam preveč butastih vprašanj ampak je to meni prvič in še vse tako na hitro, da sem malo zgubljena.

Aja, pa operirani bomo v LJ.




naja78 -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (20.5.2009 22:18:11)

ojla!

pupika!
valda vi kr počakite na datum.naj odločijo strokovnjaki,še vedno lahko odkloniš.držim pesti,da bo ok.boš sporočila???

AAA: vodo z okusom so nam prepovedali,ker so kisle in 1 teden naj ne bi jedli in pili kislih pijač in hrane.zato so prav rekli da ledeni čaj od breskve in čaj,ki ga tam kuhajo,pomoje je nekii planinski.
jaz sem mela s sabo goste soke,pa jih tudi ni smel,ker kao sem razmišljala da malo nasitijo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]no,...mi smo se dietke,ne preveč hude[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]držali kake 4 dni,potem pa ko sem vidla da ga popolnoma nič ne boli.....navali narod.lahko pa je ful makarone,svaljke(pri nas jemo sladke,to ni panike),ne smejo pa trdo in tudi pekočo-preveč začinjeno.kupi kake puste salamce,sirčke,citrusov ne sme.24 ur po operaciji pa itak ne smejo mlečnih stvari,no....za zajtrk dobijo neki čudni mlek,ki ni mlek in not čokolino,lahko pa je tudi sredico.....

ja ni nujno če je bolen da gre na op,problem je ker imajo skos odprta usta in ne dihajo čez nos.žtrelnica je tok velka da onemogoča pretok zraka čez nosno votlino.otrok nosla.

valda da ti vse s sabo ni treba vlečt,lahk ti prinese kadar koli.obiski niso nič omejeni.nujno torej majčke s kratkimi.nič pretoplih stvari,k se bote kuhal.
če te še kaj zanima uprašaj.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>