timy -> RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 3.del (15.6.2009 10:01:30)
|
IZVIRNO SPOROČILO: simonakr IZVIRNO SPOROČILO: timy IZVIRNO SPOROČILO: simonakr IZVIRNO SPOROČILO: timy IZVIRNO SPOROČILO: simonakr EN NASVET BI RABLA: Tamali si je v okolici presredka naredil rdeč flek, ni sicer velik ampak noče in noče izginit, ne glede na to kaj mažem in katere plenice uporabljam! Hladilno, bepanten, mustelo - nič ne pomaga prav veliko. Aja pa to da se rita na zraku posuši tud prakticeram, pa ni nč bolš! Kaj ve uporabljate ob rdeči riti? Aja praške paste pa še nisem sprobala, ker jo morm kupit! Mogoče gre za bakterijo Candida, tako kot se naredi soor v ustih, se naredi tudi na ritki, najraje na presredku. Tudi Eva je imela to, pa mi je pediatrinja rekla naj jo 3-4x na dan namažem s kremo Canesten - se dobi v lekarni brez recepta. Kako je vaš flek zgledov? Samo rdečina al kot bi imela mozoljčke? Meni se je na začetku zdel samo rdeč, potem pa so se pojavili tudi manjši mozoljčki. Sem tudi poskušala vse, ogromno je bila brez pleničke, uporabljala sem samo mlačno vodo, ritko sušila na zraku ipd. In ni nikakor izginilo, flek je postal celo vedno večji. Kolk časa si pa to sama zdravila preden si šla k P? Naša ima tole kak teden pa imam občutek da je damo večje. Dober teden sem vse poskusila, potem pa sem na lastno pest kupila ta gel, naslednji dan pa smo imeli posvetovalnico. In sem jo vprašala, ali gre za plenični izpuščaj ali gre za Candido. Je takoj rekla, da je Candida in da naj začnem mazati.
|
|
|
|