telovadba kar doma- joga (Polna verzija)

Forum >> [Fit nosečnica/mamica] >> Kje lahko vadim?



Sporočilo


bučka. -> telovadba kar doma- joga (15.6.2009 10:21:09)

živjo!
zanima me, če ima katera kakšne vaje za nosečnice, ki jih lahko delam doma. tu okrog še nisem našla ni nič podobnega, zato bi vaje delala sama. posebej me zanima joga. na netu sem našla samo nekaj vaj. hvala!




BojanaK -> RE: telovadba kar doma- joga (17.6.2009 17:38:23)

Živjo!

Kot vaditeljica vadbe za nosečnice ti zelo zelo priporočam DVD znane joga učiteljice- Shiva Rea: Prenatal Yoga. Naročiš na amazonu, cena zelo ugodna. Super DVD in še boljša jogistka.

Vse dobro,
B.




Nixxa -> RE: telovadba kar doma- joga (29.3.2010 12:16:13)

Živjo,
pred časom sem jaz podobno razmišljala kot ti, želela sem začeti z jogo, kupila sem knjigo, downloadala posnetke... Vse sem preučila, parkrat sem poskusila in to je bilo to. Potem sem pred dvema letoma se vpisala na tečaj joge, kar je popolnoma spremenilo situacijo. Dvakrat na teden sem šla na jogo za slabi dve uri, se naučila asan ter meditacije, sedaj pa tudi doma lahko prakticiram. Mislim, da je fino, da imaš nekoga, ki te pelje skozi celoten proces, da ti tudi pove, če česa ne narediš pravilno, da pravilno dihaš (kar je najbolj pomembno) in pa še nauči te neke konstante. Torej, da se redno, vsaj parkrat na teden odpraviš v svoj svet in se sprostiš :)




moteco -> RE: telovadba kar doma- joga (10.8.2010 10:58:11)

Živjo,
sem v prvem trimesečju in imam podobno vprašanje, kot Bučka. Že kar nekaj let se ukvarjam z jogo, tako da sem se že naučila vrste različnih asan in meditacije. Tako da mislim, da si lahko predstavljete, kako ljuba mi je joga in da je ne nameravam opustiti tekom nosečnosti.
Me pa zanima, katere vaje so primerne v različnih tromesečjih nosečnosti. Na internetu sem našla navodila za vaje (link: http://www.healthandyoga.com/html/pfirst.html) v različnih tromesečjih in me zanima, če so pravilne. 

Hvala za odgovor




Stran: [1]