diagnoza grozeči splav (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Spontani splav



Sporočilo


smuki -> diagnoza grozeči splav (29.6.2009 22:21:50)

Zaradi krvavitev iz maternice (rjavi izcedki) in živega ploda (okoli 6t), mi je ginekolog postavil diagnozo grozeči splav. Sedaj imam do naslednje srede, ko imam ponoven pregled, strogo ležanje.
Zanima me, kako je bilo pri vas? Ste šle kmalu nazaj v službo, ali ste ostale na bolniški do konca?
Kako se je sploh izteklo?

Smuki




*sato* -> RE: diagnoza grozeči splav (29.6.2009 22:25:22)

Pri meni se je dvakrat izteklo vredu. Počivaj in misli na najboljše, pa bo. Sem pa ostala na bolniški prvič od tretjega meseca, drugič pa od petega.




lana78 -> RE: diagnoza grozeči splav (29.6.2009 22:45:01)

Tudi jaz sem imela okoli šestega tedna enako diagnozo. Po mesecu dni počitka sem šla zopet delat in delala do konca. Danes imamo zdravega fantiča.





Anonimen -> RE: diagnoza grozeči splav (29.6.2009 22:49:16)

Bila celo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] doma, ker sem poleg istih težav na začetku ki jih pišeš imela kasneje diagnozo placenta previa- predležeča posteljica.Še kasneje pa konstantno otrdevanje trebuha od 20 tedna naprej. V bistvu niti pomislit nisem smela, da grem sploh delat že od vsega začetka, ker smo se za tole [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] preveč dolgo matrali, poleg vseh težav ki jih je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] prinesla. To je moja izkušnja.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




smuki -> RE: diagnoza grozeči splav (30.6.2009 9:24:00)

Pa ste v službi takoj povedale zakaj se gre?
Razmišljam, da bi povedala samo, da imam ginekološke težave in da morem počivat, potem ko bi pa bilo malo bolje, bi pa povedala.... Ne vem kaj naj...




tassika -> RE: diagnoza grozeči splav (30.6.2009 9:47:01)

Jaz sem povedala samo šefom in so bili tiho do NS, potem so pa še ostali izvedeli. Po 16t me je komisija poslala nazaj delat in sedaj sem v službi.




nika78 -> RE: diagnoza grozeči splav (30.6.2009 10:33:38)

Smuki, tudi jaz imam iste težave kot ti. Od včeraj imam že rjavkast izcedek in sem v 7t nosečnosti. Sem šla na urgenco, ker je moja ginekologinja na dopustu, pa so mi tudi postavili diagnozo grozeči splav. Tudi sama nisem vedela, kaj naj povem v službi. Včeraj sem se še nekaj izmotavala, ko sem šla prej iz službe - češ, da se ne počutim dobro, v resnici pa sem odhitela na urgenco. Sem šele 3,5 meseca v novi službi, pa že noseča. Sem mislila, da bi še počakala preden povem, ampak sem se potem odločila, da povem po resnici. Res pa je, da imam zelo razumevajočega šefa. Še dobro, da sem mu povedala resnico, ker mi je dejal, da je kar sumil, da sem noseča. To je moja zgodba. Upam, da se boš tudi ti pravilno odločila. Me pa kar skrbi tale rjav izcedek, upam, da se bo za obe srečno končalo.




smuki -> RE: diagnoza grozeči splav (30.6.2009 11:03:09)

Jaz sem za enkrat povedala, da imam gin. težave in da morem počivat. Ko bo vse OK, bom povedala...

Zdaj pa sam počivat, čeprav me že zdaj vse boli od ležanja.

Nika, drži se... skupaj nama bo uspelo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




smuki -> RE: diagnoza grozeči splav (1.7.2009 18:35:18)

Glede  počitka - ste ves čas samo ležale, al ste bile tudi kaj na nogah, npr. se sprehajale po hiši, šle malo ven?
Jaz zdaj res ležim 99%, razen ko grem na wc al pa če si grem kaj v kuhinjo iskat (če sem sama).
Za enkrat še gre (močna motivacija), vendar še en teden skoz na postelji, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Me boli že zdaj vse od tega ležanja.






luan -> RE: diagnoza grozeči splav (1.7.2009 18:42:56)

Pozdravljena.Jaz sem morala strogo ležati do NS, pa Dabruston sem papala.Bila pa sem na bolniški do porodniške[sm=smiley1.gif].Vendar sem bila skoraj vsak mesec v bolnišnici.Tako, da upam da s teboj ne bo tako hudo, držim pesti.
LP




smuki -> RE: diagnoza grozeči splav (3.7.2009 11:45:38)

Koliko časa pa ste imele ta rjav izcedek?
Pri meni je bilo tako, da sem ga imela ene dva tri dni, toliko, da se je opazil, sedaj dva dni se mi pa zdi, da ga zaznam na wc papirju, kadar grem na veliko potrebo (pri napenjanju). Pa še to, je bolj kot rumenkast bel tok.
Bi se to moralo že ustavit al je to še normalno, da se malo čisti?
Glede bolečin (tiščanja) jst pri G nisem nič dobila, sem si pa kupila Magnesol. Vendar me še vedno po malem tišči oz. pika. Je to normalno? Naj pa povem, da sem sedaj že 4 dni prikovana na posteljo in da res počivam.




zarjica -> RE: diagnoza grozeči splav (7.7.2009 12:29:54)

Imela sem občasno rjavkast izcedek do 8. tedna.




Stran: [1]