noce sadja (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Prehrana otrok



Sporočilo


romy27 -> noce sadja (14.7.2009 9:41:57)

pozdravljene,

moja enoletna pupica noce in noce vec sadja..nobene vrste sadja in res ne vem kako ji ponudit to sadje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

kako ste se ve soocile s to tezavo (ki verjetno je le prehodna) in kaj ste ponudile namesto sadja?

lp




ksenija12 -> RE: noce sadja (14.7.2009 9:49:43)

mislim da naj bi otrok pri teh mesecih/letih pojedel za malo manj kot eno pest sadja in zelenjave na dan. Tudi mi smo imeli podobno težavo in ta mlajši ni hotel nič drugega razen banane, samo občasno je pojedel kakšno jabolko/ko je bil res sestradan:) Jaz sem to začela reševat tako, da sem mu zmiksala v kašico ali pa mu kupila kakšno sadno kašico, da je vsaj tako dobil nekaj sadja. Čez vikende - ko smo skupaj, pa za malico jemo izključno sadje/na krhle narezan jabolček in je ponavadi lačen in ga poje. Nam je pediatrinja rekla, da če ne poje dovolj sadja in zelenjave, lahko damo malo sanostol sirupa, da dobi vitaminčke.




lilka -> RE: noce sadja (16.7.2009 9:13:40)

Pri naši je najbolj pomagalo to, da si je jagode sama nabrala na vrtu, potem je že začela z ribezom, malinami, pač najraje ima tisto kar si lahko sama utrga.
Drugače pa nismo nasploh imeli težav pri sadju morem rečt.




Žaži -> RE: noce sadja (21.7.2009 14:20:42)

Tako dolgo sem iskala sadje, ki ga mara, da sem ga našla in se sedaj baše z njim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Najraje ima lubenico, maline, jagode.....ni pa preveč navdušen nad bananami in grozdjem. Pa mu ga vseeno ponudim, da vsaj poskusi, dalje ga pa ne silim. 




Stran: [1]