štrudl (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


ksenjak -> štrudl (20.7.2009 8:34:53)

Jutro!

Včeraj sem se po dolgem času spravila štrudl pečt pa ni bil tak kot bi si želela.
Uporabila sem kupljeno vlečeno test, v enega sem dala maso iz jabolk in skute, v drugega samo skuto.
Tisti prvi bi še bil za prežvečit, ta drugi pa suh kot sto[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image].

Naj mi kakšna na hitro recept za dober štrudl napiše pa še to ali uporabljate raje listnato ali vlečeno testo.

Hvala in lp




Dudica1 -> RE: štrudl (20.7.2009 8:39:00)

uporabljam vlečeno testo ki ga naredim sama doma...delam pa skutnega:skuto,jajca,kisla smetana,sladkor,vanilijev sladkor in namažem...zvijem in dam pečt [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Jabolčnega pa isto vlečeno testo...jabolka in sladkor ter cimet in spet namažem in zvijem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Pri obeh pa testo pred nadevom premažem s sladko smetano




miapia -> RE: štrudl (20.7.2009 13:19:25)

Tudi jaz naredim testo sama:
400 g moke, 3 žlice kisa, 2 žlici olja, mlačna voda. Zgneteš z mešalnikom, dodajaš vode toliko, da se testo ne lepi, če jo daš preveč, dodaš še malo moke. Testo na kocu pregnetem še na roke, da mu dam malo ljubetni. Testo naj počiva v vrečki ali foliji najmanj eno uro, raje pa dve.
Nadev: 2kg naribanih jabolk. Skuto zmešam z 2-3rumenjake, sladkor po okusu, vanilijev sladkor, rum. Na koncu dodam še sneg iz 2-3 beljakov.

Testo razvaljaš (jaz ga v ta velik pekač zvijem v črko u), namažeš s stopljeno margarino, namažeš s skutinim nadevom, potreseš z jabolki (ki si jih prej "ožela", ker je drugače premokro), po želji še s cimetom, zaviješ. Položiš v pekač, prešpikaš z zobotrebcem, namažeš z mlekom in hop v pečico na 180 stopinj kako uro. Na koncu premažeš še z margarino, da ni testo preveč suho.

Pa dober tek




košuta -> RE: štrudl (20.7.2009 13:27:18)

Btw - če se vam zdi, da so jabolka ful sočna jih potresi s kako žlico drobtin, ostane sočno...pa ne teče ven.




noranate -> RE: štrudl (20.7.2009 14:12:41)

Če imaš že kupljeno testo, rabiš za vsak mlinec 3 liste. Zmiksaj 2 jajci, 2 navadna jogurta, 2 jogurtova lončka sladkorja in 1 vanili sladkor, jog. lonček in pol pšeničnega zdroba in 1 jog. lonček olja. Naj stoji 2 uri. Nato v kavni šalčki zmešaj mleko z nekaj olja.
Vsak list testa namaži s tem mlekom, nato z maso, povrh pa na redko potrosi češnje ali višnje. Po tri liste tako zviješ skupaj in povrh tudi namaži s tistim mlekom z oljem. Sliši se komplicirano, je pa čisto enostavno in kar veliko se nareže. Dober tek![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: štrudl (20.7.2009 14:33:27)

Če hočeš res dober štrudelj, je treba kot prvo, namesto vlečenega testa uporabit lisnato! Pa ta sirov štrudelj je rad bolj pust, zato je fino maso naredit čim bolj sočno (s kislo smetano, jajci, jogurtom). Moj nadev za štrudelj je pa ponavadi sestavljen iz naribanega jabolka, malo skute, kisla smetana, rum, drobtine, rozine, vanili sladkor, malo limone, cimet ... včasih dodam še kaj borovnic, ali banano, breskve itd. ... ma je vedno božanski [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




Stran: [1]