Pazite pri posvojitvah iz ex YU (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Posvojitev, rejništvo



Sporočilo


Kerensa* -> Pazite pri posvojitvah iz ex YU (4.9.2009 9:17:52)

Kopiram s strani www.kradjabeba.org :

Po zakonima naše države, strani državljanin nije u mogućnosti da usvoji zdravo dete iz ove zemlje, ali jeste decu - ometenu u razvoju, retardiranu. Za to mu čak i nije potreban pristanak bioloških roditelja, jer je u ovoj zemlji i bez sudskog naloga tako nešto moguće. Više o ovome možete pročitati na stranici o Konvenciji UN, o članu od koga se naša država ogradila. Iako je 2001. godine ratifikovan i taj član, zakoni koji bi sprečili i sankcionisali ovaj zločin, do danas u našoj državi nisu promenjeni. Decu je dovoljno da lekari proglase retardiranom u samom porodilištu i ona "po zakonu" mogu biti usvojena od strane stranog državljanina.

Še link do celote:
http://www.kradjabeba.org/lpovelja_un.html#skup

Na omenjeni strani je kup resničnih zgodb - tudi o tem, kako so tujci dobili v posvojitev zdravega otroka iz ex YU, ki pa je bil uradno mrtev (tako so rekli staršem, poleg tega pa so tudi ponaredili vpise v matične knjige rojenih in umrlih).




Anonimen -> RE: Pazite pri posvojitvah iz ex YU (4.9.2009 10:22:01)

wtf?????[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




botrca -> RE: Pazite pri posvojitvah iz ex YU (4.9.2009 11:48:00)


Enim res ni pomoči...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]...in spet trpi otrok.




Stran: [1]