koala -> RE: dojenje non stop (23.9.2009 9:12:15)
|
Moj se je dojol na uro in pol, od kar sem ga prinesla iz porodnišnice. Ko sem se o tem pogovarjala z patronažno me je zafrustrirala da to pa je čisto premalo časa med podoji, da bi bilo "sprejemljivo" če bi se dojil na 2,5 uri kaj majn pa res ne. In mi je svetovala da si sčrpam mleko da vidim koliko ga sploh je. Po 20 minutah črpanja je bilo v steklenički 20 ml, jaz pa v paniki. Pa sem se odločila in ob naslednjem obisku rekla da se doji na 2,5 uri, da sem načrpala 80 ml in kar naenkrat se je po njenem mali lepo redil in ljudje različno jemo. V prvo posvetovalnico sem šla prestrašena, ko pa sem malega položila na tehnico pa me je skoraj kap, saj je pridobil kilogram in pol. Nekateri pač potrebujejo več dojenja, jaz bi vztrajala, da pa boš bolj pomirjena pa se obrni ali na izbranega pediatra, ali pa prosi v porodnišnici da ti ga stehtajo. JAz bi vztrajala, razen če res nebi pridobival. Sama sem bila vezana na otroka dolgo saj lahko rečem da je bil do 9 meseca izključno dojen ker je ostalo hrano samo poskušal, potem pa odločno zahteval dojko, pa mi kljub utrujenosti ni žal niti za sekundo ki sem jo preživela ob dojenju. Pa vem kako je če ponoči ne spiš, ker je imel obdobje ko se je ponoči zbujal na 20 minut in ga ni pomirilo nič in nihče razen dojka.
|
|
|
|