Kdaj je pri vas nastopila kriza (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi



Sporočilo


truncus -> Kdaj je pri vas nastopila kriza (17.9.2009 21:40:57)


v partnerskem odnosu (če seveda niste ene izmed srečnic, ki sploh ne vejo, kaj to je[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley32.gif[/image])? Zadnje čase sem namreč zasledila že vrsto člankov, kjer raznorazni strokovnjaki ugotavljajo po kolikih letih zakona/partnerske zveze nastopi obdobje krize-se pravi, ko je prve zaljubljenosti konec in se začne realno življenje. Sedaj me pa zanima, kdaj se je to pri vas zgodilo in kaj je botrovalo temu (mogoče preselitev, rojstvo otroka,...)?

Lp






zmajaz -> RE: Kdaj je pri vas nastopila kriza (17.9.2009 21:51:35)

Midva sva praznovala 8 obletnico (od tega skoraj 3 leta poročena), pa še ni bilo nobene krize (recimo da se ne bi več dni pogovarjala, da bi razmišljala, če sva sploh za skupaj ali ne, ali da bi bila celo tik na tem, da greva narazen ipd. - tega pri nama vsaj zaenkrat še ni bilo) - samo kaki brezvezni manjši prepirčki, ki so čisto normalni. Imava pa zdaj že 2 majhna otročka in to z majhno razliko (20 in 5 mesecev) - pa tudi ta dva nista prinesla nobene krize.




nadya -> RE: Kdaj je pri vas nastopila kriza (17.9.2009 21:56:45)

Midva sva imela krizo (z začasnim razhodom- 6 mesecev) po približno šestih letih partnerstva.




rija -> RE: Kdaj je pri vas nastopila kriza (17.9.2009 22:08:28)

pri nama so problematične sedmice[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

no, mogoče pa so vseeno srečne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Kliki -> RE: Kdaj je pri vas nastopila kriza (17.9.2009 22:34:52)

Po 4letih. Ravno sem v krizi in upam da kmalu mine.




mehurcki -> RE: Kdaj je pri vas nastopila kriza (17.9.2009 22:35:27)

Tudi pri naju je kritična sedmica. Vse izhaja iz tega,da se že dolgo trudiva za drugega otroka, ali pa je ravno obratno.




sneguljčica -> RE: Kdaj je pri vas nastopila kriza (18.9.2009 0:02:38)

Torej kaj te zanima, kdaj nastopi kriza ali kdaj se konča zaljubljenost in začne realno življenje? Ker to dvoje ni isto.
Pri nama se je začelo realno življenje, ko sva dobila otroka. Malo pred tem sva se vselila skupaj in prišle so razne obveznosti, potem še otrok. Sva bila ful srečna zaradi tega, ampak ni bilo več isto kot pred tem (saj to je logično, ane).
Krize pa še nisva mela (trkam po lesu, če to pomaga).




mojca345 -> RE: Kdaj je pri vas nastopila kriza (18.9.2009 0:22:02)

moje dva starša sta imela krizo, ko sem bila jaz sara 14 let pa ta se ni potem nikoli unesla. kar naprej je butala iz njiju ven, dokler se nista končno ločila. sta pa rabila 10 let da sta prišla do ločitve. zdaj živita vsak v svojem flatu, oče ima ljubico. zdaj smo vsi nekkao tako daleč narazen, da se vidimo ko nam res paše in se imamo zdaj veliko bolje kot smo se imeli. starša pa sta zdaj spet v konatktih, kar pa tudi ni slabo.

kriza.....nerazumevanje pa lahko izbruhne kadarkoli že.... sej na začetku je lepo, potem pa ko se prvi problemi pojavijo, jaz pravim, da se takrat odnos šele v resnici začne. problem naredi trdnejši odnos. pa tudi vdiš človeka kako odreagira, kako se spopada z problemom oz. se ne.

midva imava trenutno veliko težav, ne znotraj odnosa, ampak zunaj z okolico. in ker to kar naprej povroča okolica težave, se potem tudi zarad tega sporečeva, oz bolj kot to, negativna energija, slaba volja....odnos se pili, seveda ap vedno bolj spoznavam negativne plati mojega partnerja....čeprav smo pomoje v večini vsi nagnjeni preje k negativnemu, dbro pa tako radi pozabljamo in odmikamo stran v mislih, kot da ni nič vredno oz. premalo.

saj jaz mislim, da noben odnos z moškim ni za vedno in da mora ženska biti vedno zvesta sama sebi ( kot vsak čovek bi naj bil ), ker to je edina prava pot življenja.... in učenja....seveda pa, se moraš tudi spoznati in to je proces...ki se nikoli pravzaprav ne neha, ker se tudi spreminjaš. jaz odkar sva skupaj, sem veliko bolj pod stresom kot preje, veliko bolj se zavedam stvari okoli sebe in vidim, da se spreminjam, zarad njega. sigurno pa moški oz. odnos ki gre na tvoj račun, ni pravi odnos. in ni vreden časa niti poti. mislim, da stagnirati je isto kot umreti.




rubica -> RE: Kdaj je pri vas nastopila kriza (18.9.2009 0:40:39)

kakšne težave pa z okolico, ne se preveč obremenjevaz z njo vi2 sta za vaju najpomembnejša!!!!!




CUKRČEK -> RE: Kdaj je pri vas nastopila kriza (18.9.2009 6:17:41)

Midva sva potočena 7 let, vsega skupaj pa sva 11 let. Pa je bla kaka krizica vmes, vendar sva jo sprot rešla. Nisva čakala,d a bi se tolk nakopičilo, da nse ne bi dalo več rešit.




Anonimen -> RE: Kdaj je pri vas nastopila kriza (18.9.2009 6:55:45)

pri nama je bila tudi po 7ih letih. huda in dolga![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
ampak nama je uspelo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




blaža -> RE: Kdaj je pri vas nastopila kriza (18.9.2009 7:10:31)

ma niti ni blo panike. Se je pa pri prvem otroku pojavla ena zaradi stresa, neprespanih noči,...

Pa sva si obljubla, da pri drugem ne bo tako, pa je blo spet enako.[sm=smiley36.gif] No ma sva razumela zakaj je prišlo do tega.

Drugače pa se dobro razumeva in se samo kej za sproti pričkava, ma to ni nobena kriza. Se mava ful rada.[sm=smiley1.gif]




FLASK_A -> RE: Kdaj je pri vas nastopila kriza (18.9.2009 7:37:02)

Preselitev, skupaj sva bila cca 3leta.
1.otrok, skupaj sva bila cca 7 let.
Takrat je bilo kar hudo.
Drugač nama pa kar gre[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




truncus -> RE: Kdaj je pri vas nastopila kriza (18.9.2009 7:58:20)

IZVIRNO SPOROČILO: sneguljčica

Torej kaj te zanima, kdaj nastopi kriza ali kdaj se konča zaljubljenost in začne realno življenje? Ker to dvoje ni isto.
Pri nama se je začelo realno življenje, ko sva dobila otroka. Malo pred tem sva se vselila skupaj in prišle so razne obveznosti, potem še otrok. Sva bila ful srečna zaradi tega, ampak ni bilo več isto kot pred tem (saj to je logično, ane).
Krize pa še nisva mela (trkam po lesu, če to pomaga).


Mogoče sem se res malo čudno izrazila, ampak nekako se mi je zdelo, da konec tiste prve vzhičene zaljubljenosti sovpada s prvo manjšo krizo?  Kakorkoli, hvala za odgovore[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] In pa, glede na odgovorjeno, se je kar za bat sedmice[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Lep dan




ronja -> RE: Kdaj je pri vas nastopila kriza (18.9.2009 8:57:40)

Pri nama je bila na začetku, čisto na začetku... Prvi dve leti verjetno najbolj gore dole (z najglobljimi dolinami)... V gl. zato, ker se jaz nisem mogla odločit, kaj bi rada, pa ker sem bila mal divja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Potem je šlo na boljše. POtem pa mogoče še enkrat preden sva se odločila za otroke, po kakih 5-ih letih mogoče... ko sem se jaz hotela zdivjat in naužžit svobode (ja, spet[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ), non stop v pogonu in nekaj, nonstop akcija, on pa je bolj miren in družinski tip človeka in se mu ni dalo tok žurat, potovat itd... NO, sva malo tega, malo onega, potem sem se pa itak jaz umirila in mi ni bilo več toliko do tega. POtem sva se odločila za otroke in zdaj on pravi, da bi morala takrat še bolj divjat okoli, hehe[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . (jaz sem namreč pričakovala, da se ti življenje z malimi otroki čisto ustavi, on pa, da skoraj nič - no, resnica je seveda nekje vmes, kot vedno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ).




želva -> RE: Kdaj je pri vas nastopila kriza (18.9.2009 9:09:32)

pri nas smo zdaj v krizi,po 6 letih, pa ne toliko zaradi odnosa samega, ampak tako kot je že ena prej napisala: okolica. Pač smo zdaj v takem stanju, da zidamoo in smo se mogli izselit iz stanovanja k tašči v eno sobico, kao za 3 mesece, zdaj je to že pol leta in pol so doma konflikti, ker smo štirje natlačeni na 5 kvadratov, plus tašča je prepametna zame in potem sem jaz skoz sitna zarad nje, on sicer drži z mano, samo sem baje pol sitna še do njega, kar prime se te ta slaba volja. On zida, hodi v službo, zraven ima še s.p., skratka premalo se vidimo in preveč smo preobremenjeni. ČAkam drug mesec, da gremo baje končno na svoje in da zadihamo.




water lily -> RE: Kdaj je pri vas nastopila kriza (18.9.2009 9:17:03)

Pri nama ni bilo krize, ko sva se skupaj preselila niti prej(preselila sva se po petih letih). Je bla pa kriza po 8ih letih k sva bla skupej, po treh skupnega življenja. Sam sva tud tisto dala skoz in je zdej super. Skupaj sva 13 let. Otrok nimava.
Kar se pa tiče zaljubljenosti, je pa dost prej ratal "resna zveza" in ni blo več tistih "slišm travo rast ipd.". Že po parih letih. Čeprav me še vedno parkrat letno "čist zamede in slišim travo rast"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




kajajaka -> RE: Kdaj je pri vas nastopila kriza (18.9.2009 12:31:00)

skupaj sva 8 let, imava 14 mesečno deklico, skupaj živiva kakšnih 5 let. Krize zaenkrat še ni bilo. Raziskave in ankete, ter napovedi letnic, ko naj bi do krize prišlo... so brez pomena, če sta dva odrasla sposobna sproti reševati vsakdanje probleme




moja malenkost -> RE: Kdaj je pri vas nastopila kriza (18.9.2009 13:12:37)

Mene pa zanima kako ste pa rešili krizo, ko je prišla in koliko časa je trajala?




mika -> RE: Kdaj je pri vas nastopila kriza (18.9.2009 13:18:02)

Po raziskavah bi midva morala it letos narazen, ker sva 12 let skupaj od tega poročena 5 let....danes imava obletnico[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley14.gif[/image]

Pa kaka kriza....midva sva rojena drug za drugega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley33.gif[/image]....to sicer ne pomeni, da se vsakih toliko časa ne pošljeva v tri [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/lev.gif[/image], ampak sva po 5ih min že pobotana. Da bi pa razmišljala  o tem, da bi se razšla, pa ne..trkam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ThinkPink -> RE: Kdaj je pri vas nastopila kriza (18.9.2009 13:31:41)

Pri naju je kriza trenutno (po 5 ih letih, začela se je pri 4ih). No, ampak kriza v smislu, da je že bilo boljše, samo da so zdaj neki vzponi in padci bolj pogosti kot prej. Npr. prva štiri leta je bila krivulja ravna, dvakrat na leto je malo zanihala dol in potem spet strmo navzgor. Od rojstva tamale pa najprej full gor, potem pa pestro dol in gor in dol in gor. Jaz vse pripisujem utrujosti in napetosti, ki jih tamali baucek prinese. Nimava več časa zase, včasih se niti zmeniti nič nimava časa, ker se morava nonstop ukvarjat s tamalo (je pravi levčkek, vedno v središču). Mislim, da se bo sčasoma izboljšalo in upam, da se ne bova preveč odtujila do takrat...




ajataja -> RE: Kdaj je pri vas nastopila kriza (18.9.2009 13:34:44)

Menda pravijo da je 7 tista kritična številka,ampak pri nama je 7 srečna saj sva se po 7 letih poročila in sva spet na novo zaljubljena [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image],v sedmih letih sva pridelala 3 otročke in hvala bogu še krize ni bilo nikoli.




nicimoja -> RE: Kdaj je pri vas nastopila kriza (18.9.2009 13:42:51)

Jst se še zdej ne morem sprijaznist s tem, da me mož niti objet ne more več.... Jst sem namreč po dobrih 9-ih letih partnerstva, 5-ih letih skupnega življenja, 4 leta staremu otročku, gradnji in vsakdanjih obveznostih to še vedno zmožna dat, z veseljem, a kaj. Prčkava se kr skoz nekaj. Tiste prave krize pa, kaj pa vem, mislim da jih je bilo že kr nekaj v zadnjih dveh letih ;) Bo že, manjka mi pogovr z njim, ki ga pa nikakor ne dobim, pogovora namreč [sm=zmeden.gif]




pelin -> RE: Kdaj je pri vas nastopila kriza (18.9.2009 16:54:37)

O Mika, čestitke k obletnici[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]...midva jo imava pa jutri in to  11.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]Skupaj pa sva že 17 let.  Saj še nismo tako stari, samo kar kmalu smo začeli...
Hja, krize in krizice...Pri nama je bila vedno največja  takrat, ko sta bila otroka še čisto majhna...Prvič in drugič.Nekako sva kar pozabila drug na drugega, na naju in sva se brezpogojno predajala otrokom.Najino ljubezen s seksom vred sva postavila na stranski tir, ker sva mislila, da bo še za vse čas...Pa bi bilo kmalu prepozno...K sreči sta otroka že nekoliko zrasla in midva sva se tudi nekoliko spametovala, ter spoznala, da s takim površnim odnosom ne prideva nikamor...Sedaj greva že večkrat kam sama ( prej sva povsod vlačila otroke zraven), pa čeprav le v kino. Po dolgem času ko sva šla, se nama je zdelo tako čudno, kot da imava prvi zmenek[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. No, prav zaradi tega bi rada novopečenim staršem zaželela le to : Ne pozabita, da sta bila v začetku le vidva in da imata otroka zato, ker sta se imela tako zelo rada...Vajina medsebojna ljubezen bo zgled tudi vajinim otrokom...




norge -> RE: Kdaj je pri vas nastopila kriza (18.9.2009 22:21:55)

Čist neumesno: čestitke mika!!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]Midva tudi danes praznujeva 5 obletnico!!!!!




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>