| 
	   
	    | 
		    
			  | sjmm ->  RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 7. del  (9.11.2009 12:40:22) |  
			  | EVO, mali spančka, zdej sem se pol ure mučla s pošiljanjem ene naročilnice za oglas v Nedeljcu, pa pravjo pol, da jim outlook tega pa ne odpira[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], tko da grem pol lahk še na pošto..ma so čist nesposobni, sem v vsem mogočih oblikah poslala, pa ne znajo odpret.
 
 pa še RECEPTI, kot obljubljeno:
 
 KRUH- mlečni:
 
 - 1kg moke ( polovico navadne bele, polovico namenske bele, po želji lahk nav. belo zamenjaš s koruzno, ajdovo, polnozrnato..po okusu, jaz le redko spečem belega, pa je takrat za posladkat
 - 6-7 dcl toplega mleka, po želji lahk od tega 1dcl smetane (kisle ali sladke) za manj kcal pa seveda uporabimo prijateljico vodo- toplo
 - 1 in pol žlička soli ali po okusu
 - 1 žlica masla ali 2 žlici oljčnega olja
 - 1 žlica sladkorja, v mlečnega lahko še vanilin, če pa z vodo pa lahk mal kumine ali janeža
 - 2 vrečkici suhega kvasa ali eno in pol kocko svežega
 - še malo moke, če bi bilo premehko
 - stepeno jajce za premaz- jaz uporabim samo pri mlečnem, drugače pa malo namaženm z oljčnim oljem preden gre v vnaprej ogreto pečico za do 45min, tam nekje na 150-180 stopinj
 
 POTEK:
 
 - če se da, je fino da je moka topla in prostor tudi, seveda
 - moko stresemo v skledo, dodamo sol, malo pomešamo, nato maslo ali olje- bolj ob rob sklede
 - na sredi nardimo jamico, damo vanjo sladkor(lahk tudi vanili in začimbe) in stresemo kvas oziroma nadrobimo kvas v kocki
 - nato prilijemo TOPLO mleko ali vodo in zamesimo v gladko testo
 - oblikujemo hlebček in ga hajamo na 2kratno velikost
 - spet mal pregnetemo, oblikujemo v željen hlebček
 - na pečak fliknemo peki papir, hlebček gor in mal posujemo z moko, pokrijemo s toplim servetom in še 15 minut vzhaja
 - nato poljubno zareženo na vrhu
 premažemo z jajcem ali oljem in bum tresk v pečico...pol pa navali narod - DOBER TEK
 
 UPAM, da je dost sipl, je pa to moj osebni recept, tko da si pridržujem avtorske pravice[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
 
 PA ŠE FIŽOLOVA JUHCA:
 
 - fižol - rjavi, jaz uporabim kar 2 veliki Valfrutta konzervi, lahk ga pa tudi namakate in kuhate ipd
 - 2 čebuli in 2 česna, 1 por, 1 nariban korenček
 - 5 žlic oljčnega olja
 - žlica moke pomešane z malo vode za zgostitev - po želji
 - vodo ali juho za zalivanje
 - sol in poper ali vegeta ipd po želji
 - malo majarončka, lovorjev list, žlica rdeče sladke paprike in na koncu malo sesekljanega peteršilja
 - po želji kake majhne makarončke, ki se hitro skuhajo za zakuho ali pa samo na krožniku dodamo na kockan popečen kruh
 - žlica kisle smetane
 
 POTEK:
 - na olju popražimo čebulco, česen, por in korenček
 - zalijemo, solimo + začimbe
 - dodamo fižol, mal pokuhamo
 - odstavimo in zmiksamo
 - še 1x zavremo, dodamo makaronče in če je zelo tekoča še tisto moko, pač po želji
 - kuhamo, da so makarončki mehki
 - odstavimo zamešamo žlico kisle smetane, če vam je všeč in ham ham
 
 FAJN PAPCAJTE; GREM MAL V LONC NAMETAT, bodo ta lačni kmal doma!!!
 
 |   
	          | 
 |  |  |