BarbaraGS -> RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 7. del (22.10.2009 12:58:08)
|
Ursa res si lusna!!!!! Drugace pa imamo mi to knjigo in meni osebno je brezvezna... Mozu je bila kolkor tolko vsec, ampak na koncu se nisva odlocila za to metodo iz veliko razlogov... Mogoce pa bo vam delovala. Povej kako bo :) V zvezi z jokom pa obstajata dve teoriji, ki se spodbijata ena drugo: 1. ce otrok joce in mu ti das vedet da si tam zanj, samo ne ugodis njegovi zelji, se bo naucil sam resevati tezave in graditi na samozavesti. Ce pa ga takoj tolazis in priteces ko zajoka, ne bo nikoli znal stati na svojih nogah 2. ce otrok joce in ne gres k njemu in ga ne potolazis, bo ugotovil, da je jok brezvezen in ne bo vec jokal. Zgubil bo zaupanje v starse... Meni osebno je druga teorija blesava, ker otroku ne das vedet da ga imas rad samo skozi tolazbo ob joku in tudi ni vsak jok enak. Je jok stiske, jok izsiljevanja, jok zalosti in osamljenosti, jok bolecine, lakote.... Dojencki so zelo pametni in npr. nasa je ze pogruntala da pri meni s stokanjem in stegovanjem rok lahko kaj doseze in mi to ves cas dela. Atiju pa nikoli in je pridna ko miska. Pol pa naj se kdo rece, da to ni preracunljivost hehehehe.
|
|
|
|