@lina -> RE: Oktobrčki 2006-6 (13.11.2009 13:46:53)
|
IZVIRNO SPOROČILO: pikapolona2 kaj pomeni 0,14 ? poglej ZS, sem ti razložila Bom danes prav vprašala koliko jih je sedaj v skupini. koliko jih pa je v skupini za polni oddelek? Ampak možno da je v našem oddelku kakšen otrok manjši....se mi zdi da sem ujela to enkrat na začetku da sta 2 manj....ker je tudi manjša učilnica? normative sem ti tudi napisala kje najdeš v zakonodaji - 34. čl. odredbe pravi, da je v kombiniranem lahko 17 otrok. Občina ustanoviteljica lahko da soglasje, da je v vsakem oddelku +2 otroka - potem se tudi cena računa na najvišji normativ, torej 19 v vašem primeru. Če je pa normativ zmanjšan, ker je igralnica premajhna (npr. vas ni 17 ampak 15), potem pa občina ustanoviteljica vrtcu plačuje 2 manjkajoča mesta (ali celo 4 manjkajoča mesta, če je dala soglasje za +2 otroka v vsakem oddelku), ker vrtec praviloma ceno računa na najvišji normativ in če mesta niso zapolnjena (zaradi prostorskega normativa, lahko je manj otrok, če je v skupini otrok s posebnimi potrebami, ali pa enostavno nimajo otroka na čakalni listi, ki bi ustrezal skupini, zato je tam eno prazno mesto), sfali denarja, zato občina pokriva za to manjkajoče mesto kompletno ceno (brez živil). Verjetno sem zakomplicirano napisala, pa skoraj ne morem bolj poenostavit.... za sosedo je pa malo čudno, si ziher da je čisti letnik? sigurno....ker sem jaz imela pomisleke zakaj niso Brino vključili v njegov oddelek kjer so sami 2006 letniki (se mi je zdelo bzv da je s tamicenimi ker bi manj ustvarjali) ...pa me je takrat pedagoški vodja potolažila da bodo v naši skupini samo 3 otroci letnik 2007 in še to januarčki. preveri koliko je otrok v skupini, pa lahko ugotoviva, kakšen odd. je oblikovan
|
|
|
|