Kako prezimiti rožmarin? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

tt79 -> Kako prezimiti rožmarin? (29.10.2009 17:44:35)

Letos sem v Lidlu kupila majhen rožmarin v lončku. Posadila sem ga na gredico kot okras, seveda pa ga tudi dost uporabljamo...
No tale rožmarinček je že pravi velik rožmarin in se mi zdi škoda, da bi pri zimskem - zmrznil. Za to, da bi ga presdila v lonec je že mal velik...kako ga naj torej prezimim zunaj?

abi -> RE: Kako prezimiti rožmarin? (30.10.2009 8:29:23)

Tudi meni je iz malega rožmarinčka zrastel velik grmiček in ga imam v velikem loncu.Lansko leto sem ga dala na balkon a mi je žal zmrznil, letos pa ga bom pač dala v predprostor. 
Zakaj pa ga ne presadiš v večji lonec? Res vzame malce več prostora ampak prezimi pa.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (30.10.2009 14:11:28)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Hope2 -> RE: Kako prezimiti rožmarin? (30.10.2009 19:49:35)

IZVIRNO SPOROČILO: niia

Jaz sem ga kar pustila na balkonu prejšnjo zimo in mi je prezimil. 

To bom tudi jaz naredila letos. Bom mali teglc zavila v staro deko in vse skupaj dala v večji teglc. Prenašanje v bajto pa ni še nobeno leto uspelo (še vsako leto, je v roku 1 meseca crknu), zato se več ne grem tega športa.

khurde -> RE: Kako prezimiti rožmarin? (30.10.2009 19:52:52)

edino, če še s smrekovimi vejami mal obložiš grmičke. drugače pa kr prezimi, če pomrzne, pa pogosto spet odžene in naslednje leto ne pomrzne več (preverjeno)

robinzon -> RE: Kako prezimiti rožmarin? (30.10.2009 21:44:52)

Naredi tako, kot svetuje khurde. Posadila sem ga predlani in prvo zimo je ostal, lani pa je pomrznil, ostala je ena sama zelena veja. Vseeno se mi je čez poletje lepo razrastel. Letos ga bom zaščitila s smrečjem, da ne bo pomladi spet presenečenj.

Stran: [1]