palačinke,kaj delam narobe? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


tejči28 -> palačinke,kaj delam narobe? (19.11.2009 11:47:06)

Vedno ko naredim palačinke so trde ali pa kot zvečilna.Ne vem kaj naredim narobe.Maso sem delala sama po občutku.pa prav po receptu,pa dodala malo pecilnega,pa nič ne pomaga.Ali naredim pretanke? Pečem jih na rami (kocka) za peko? Mi lahko pomagate? kakšna moka mora bit? Jaz uporabljam univerzalno.




Klemy82 -> RE: palačinke,kaj delam narobe? (19.11.2009 11:50:06)

Huh, ne vem, najbrž daš preveč moke.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: palačinke,kaj delam narobe? (19.11.2009 11:50:54)

Dodaj radensko.




ledenaa -> RE: palačinke,kaj delam narobe? (19.11.2009 11:54:43)

Hvala enako
meni so tudi nekako trde
zato jih tudi ne delam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




tejči28 -> RE: palačinke,kaj delam narobe? (19.11.2009 12:01:30)

Moj si je včeraj zaželel palačinke s skuto in mu jih spečem,pa ni bilo ravno to to.Saj veste kak je to,ko si v glavi zamisliš kak bi naj zgledalo pol pa razočaranje.
Bom probala  še z radensko. Ker šmorn pa je dober ko ga nardim.




sazi -> RE: palačinke,kaj delam narobe? (19.11.2009 12:02:59)

Ker so pretrde, je v masi verjetno preveč moke - mora biti skoraj čisto tekoča.
Jaz dam v maso čisto malo olja (res malo - manj kot za žlico) in jih potem pečem samo na ponvi, kjer samo pred peko 1. palačinke s papirjem razmažem nekaj kapljic olja - potem ne dodajam nič več. SO zelo tanke, nič trde in nič čigumijaste.

Moko uporabljam navadno - univerzalno, tip 500, pač karokoli mi pride pod roko. Ponavadi pa jo mešam še s pirino in/ali ajdovo.

Ker smo v družini alergiki in semo se zdravili alergij in imeli ob tem strogo dieto, smo nekaj časa pekli palačinke brez mleka (samo z vodo) in nekaj časa brez jajc (torej samo moka in mleko) - palačinke so vedno uspele.




Anonimen -> RE: palačinke,kaj delam narobe? (19.11.2009 12:13:31)

Moke ne sme biti prevec,to je prvo.Dodas pa recimo pol mleka,pol radenske,lahko zmiksas posebej beljak,potem so sploh rahle.Ne dodajat sladkorja,ker eni ga,so trse.Pa malo pecilnega...in prevec mase ne smes zliti na ponev,so spet bolj trde.




Chi_Pita -> RE: palačinke,kaj delam narobe? (19.11.2009 12:23:58)

IZVIRNO SPOROČILO: tejči28

Moj si je včeraj zaželel palačinke s skuto in mu jih spečem,pa ni bilo ravno to to.Saj veste kak je to,ko si v glavi zamisliš kak bi naj zgledalo pol pa razočaranje.
Bom probala  še z radensko. Ker šmorn pa je dober ko ga nardim.



Če dodaš radensko ratajo take rahle - hrustljave.

Ko delaš šmorn je masa full full bolj gosta kot za palačinke. Masa mora biti res tekoča. Moka pa je navadna. Pa priporočam, da v maso dodaš tudi malo malo olja. Se lepše razlije po ponvi. Verjemi - preverjeno. Drugače pa ne vem kakšne palačinke pridejo če se jih peče na masti - meni najbolj odgovarja kaplica olja na ponvi za vsako palačinko. So tudi potem bolj sočne. Res pa je da jaz to delam na oljčnem olju, ne navadnem. 

Aja, pa ena je dala pecilni not [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] - ne to delat - raje malo soli in malo sladkorja. Preverjeno najboljša varjanta.




Kliki -> RE: palačinke,kaj delam narobe? (19.11.2009 12:28:19)

IZVIRNO SPOROČILO: tejči28

Vedno ko naredim palačinke so trde ali pa kot zvečilna.Ne vem kaj naredim narobe.Maso sem delala sama po občutku.pa prav po receptu,pa dodala malo pecilnega,pa nič ne pomaga.Ali naredim pretanke? Pečem jih na rami (kocka) za peko? Mi lahko pomagate? kakšna moka mora bit? Jaz uporabljam univerzalno.
Loči beljak in romenjak potem iz beljaka naredi sneg in ga omeša v maso.




miapia -> RE: palačinke,kaj delam narobe? (19.11.2009 12:36:30)

Moj recept za palačinke (pribl. 6-8 kom, podvisno od velikosti ponve)

2 celi jajci
1 žlica sladkorja
ščepec soli
10 zvrhanih žlic moke
1 vanilin sladkor
pribl. pol pecilnega praška
mleko po občutku

Vse skupaj zmešaš v tekočo maso. Daš za min. pol ure v hladnilnik. Masa se bo še zgostila, zato pred peko dodaš še malo mleka.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (19.11.2009 12:36:31)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Anonimen -> RE: palačinke,kaj delam narobe? (19.11.2009 13:03:53)

http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Palacinke_(osnovni_recept)-11067.html

Mene so tudi palačinke vedno nekaj zabavale,potem pa sem zacela pect po tem receptu in mi vedno uspejo.




somic -> RE: palačinke,kaj delam narobe? (19.11.2009 13:04:06)

za šmorn je masa bolj gosta, pri palačinkah pa bolj redka, brez pecilnega, raje uporabljaj ostro moko in moko tip 500, to je najboljša kombinacija. pribljižno pol pol vsakega in obvezno malček radenske notri, pa ko pečeš naj bodo tanke. jaz jih pečem na olju, samo mislim, da to nima velikega vpliva




kasso -> RE: palačinke,kaj delam narobe? (19.11.2009 13:10:40)

a delaš brez olja?

jaz dodam ali radensko ali pa malo sode bikarbone, pa vodo




Anonimen -> RE: palačinke,kaj delam narobe? (19.11.2009 13:12:34)

pecilni v palačinke [sm=zmeden.gif] prvič slišim. sicer pa tudi jaz delam palačinke po občutku in maso vedno naredim precej tekočo. [sm=smiley1.gif]




Anonimen -> RE: palačinke,kaj delam narobe? (19.11.2009 13:36:32)

olje/ponev mora biti cissssst vroca, da testo zacvrci ko ga zlijes.




mika -> RE: palačinke,kaj delam narobe? (19.11.2009 13:42:39)

IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

pecilni v palačinke [sm=zmeden.gif] prvič slišim. sicer pa tudi jaz delam palačinke po občutku in maso vedno naredim precej tekočo. [sm=smiley1.gif]


NE MOREM VERJET spet ćrke....kakšna znanost iz palačink[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...

tud jaz delam tako kot ti, uporabim pa gladko moko in tako kot miška, vlijem na vroče olje.

aja, je pa moja babica dodala tudi malo kvasa...ajme bože, ko sem se najedla teh palačink...pol so pa še kipnile v meni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley22.gif[/image], da sem bila kot balon[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley22.gif[/image]. 




MATEJKA_ -> RE: palačinke,kaj delam narobe? (19.11.2009 13:44:30)

jaz v eni posodi skuham malo vode, gor dam krožnik, na katerega pol odlagam palačinke. ostanejo lepo tople in mehke...
aja, maso pa naredim samo z mleko, malo mehkei n malo ostremoke in ščepec soli in sladkorja, 1 jajčka... in to je to...




ZARA -> RE: palačinke,kaj delam narobe? (19.11.2009 13:45:39)

Pecilni prašek pa res ni za v palačinke.

mleko
moka (lahko je tudi črna)
sol
jajca
limona
radenska
vanilin sladkor za aromo







tejči28 -> RE: palačinke,kaj delam narobe? (19.11.2009 13:47:07)

IZVIRNO SPOROČILO: mika




aja, je pa moja babica dodala tudi malo kvasa...ajme bože, ko sem se najedla teh palačink...pol so pa še kipnile v meni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley22.gif[/image] , da sem bila kot balon[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley22.gif[/image] . 



[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]  fajn si me nasmejala s tem

hvala za vse nasvete punce




Anonimen -> RE: palačinke,kaj delam narobe? (19.11.2009 13:49:15)

jst bom danes naredila jurckovo juho pa palačinke s skuto, pocene v pecici....
prides na instrukcije?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




travica -> RE: palačinke,kaj delam narobe? (19.11.2009 14:25:55)

ko naredim maso jo pustim enih 20 min počivat in šele nato pričnem s peko
pa so super





čmrgelj -> RE: palačinke,kaj delam narobe? (19.11.2009 14:38:03)

Jaz delam maso za palačinke več al manjpo občutku z naslednjimi sestavinami:
jajce
moka
mleko
sol
sladkor
olje
Mas naj bo bolj tekoča je pa še eno, naredim jo zmerom skoraj uro predno začnem peči, da se moka res dobro razpusi, noben miksar ti jo ne tako kot če stoji.
Ne dodajam pecilnega ker to naredi palačinko bolj debelo, seveda da pa narediš iz beljakov sneg so palačinke res zelo rahle so pa zato tudi bolj debele in masa sama je preveč penasta.
Mislim da bo ves keč v tem da masa stoji, pa še nekaj če je preveč moke v primerjavi z jajci so ful trde, kak jajček več ne bo škode.

Imam od taperverja maicmixs pa za sina za večerjo dam not eno jajce, eno zvrhano žlico moke in mleko po občutku plus vstalo, ven prideta dve palačinke pa sta ful dobre mehke in okusne.




Gina -> RE: palačinke,kaj delam narobe? (19.11.2009 14:38:05)

Jaz nič ne kompliciram s palačinkami. Edini problem sem imela, ko je bilo premalo jajc notri. Sicer pa dam notri samo jajca, moko, mleko, sol in mal cukra. Delam na čisto malo olja.

Palačinke ratajo mehke, če jih ne hitro popečeš na obeh straneh, po možnosti zelo na tanko, pa zlagaš na večji krožnik (kar eno na drugo), pa vse skup že sproti pokrivaš z drugim večjim krožnikom. Vsa sopara od njih se not zadržuje in jih čisto zmehča. Meni so take palačinke zanič, moji jih pa obožujejo. Če hočeš hrustaljvo palačinko jo pa malo dlje pečeš na manjšem ognju in nikakor je ne smeš pokrit, amapk takoj pojest, ali pustit zunaj.




Anonimen -> RE: palačinke,kaj delam narobe? (19.11.2009 14:54:54)


IZVIRNO SPOROČILO: mika

NE MOREM VERJET spet ćrke....kakšna znanost iz palačink[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...



[sm=jezicek.gif] še dobr, da jih ne delamo v epruvetah [sm=jezicek.gif]




Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>