vgradnja mikrovalovne pečice (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti



Sporočilo


blak -> vgradnja mikrovalovne pečice (21.11.2009 23:52:55)



Situacija: naročili smo kuhinjo v Italiji, kjer se je leseni del izkazal za zeloooo cenejšega kot pri nas, bela tehnika pa žal ne. Tu me najbolj moti cena vgradne mikrovalovke, ki jo drugje lahko dobim za 250€, pri njih pa  ISTO za 450€. Meni se zdi razlika ogromna, zato se sprašujem: če kupim ta cenejšo, koliko zaj... je to montirati. Kuhinjo z ostalo belo tehniko nam namreč pridejo montirat oni, zdaj pa ne vem, če riskirat teh skoraj 200€[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Saj veste 200€ tu, 100€ tam...ko rihtaš celo stanovanje se na koncu  te razlike poznajo.




naja17 -> RE: vgradnja mikrovalovne pečice (22.11.2009 8:42:13)

Sej ni potrebe, da kupiš vse tam. Kupiš mikrovalovno tu, jim sporočiš model, oni naredijo omarco, vgradnja mikrovalovne je pa tamau problem, sam not jo porineš in priklopiš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Sej tu tud ne kupujejo vsi bele tehnike tam kot kuhinjo. Midva sva vse posebi, sporočila modele in to je to... Mene samo zanima kje si dobla vgradno mikrovalovno za 250 € [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Najcenejšo k sva jo midva našla je bla 300 € in še to spletna prodaja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Eca -> RE: vgradnja mikrovalovne pečice (24.11.2009 15:26:57)

Ja, tole se fajn sliši.....250 eur. Kaj sta pogledali, da vsi elementi za vgradne mikrovalovke nimajo enake odprtine in da so vgradne mikrovalovke razlićnih dimenzij. Mogoče le ni brezveze, če stane 450 eur in so njene dimenzije takšne, da pašejo v točno ta element????????

To so moje izkušnje. Jaz imam tudi element za vgradno mikrovalovko, ki stane tam, kjer sem kupila kuhinjo 500 eur. Sem preklemansko razmislila, katero mikrovalovko bom sedaj tja porinila in bo pasala not, ker Gorenjeve vgradne in vse ostale, ki jih prodajajo pri nas, sploh ne pašejo v to odprtino - so premale[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] .

Samo v razmislek!

PA dober nakup!

Lp, Eca




naja17 -> RE: vgradnja mikrovalovne pečice (25.11.2009 20:20:17)

Eca ni mi jasno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Sej predno ti naredijo odprtino v omari, je potrebno sporočit točno dimenzijo vgradnega aparata, da 100% sede notri?




robinzon -> RE: vgradnja mikrovalovne pečice (26.11.2009 10:30:00)

Tako, kot pravi Naja, sporočiš, kateri model MWP imaš in oni naredijo ustrezno omaro. Vsaj, ko sem jaz kupovala kuhinjske elemente, sem morala povedat, katero pečico imam, ker sem obdržala staro, ker so različne velikosti in za vgradno napo, so tudi razlike v omarici.




Eca -> RE: vgradnja mikrovalovne pečice (26.11.2009 14:53:46)

Hej!

Tam kjer sem jaz kupila kuhinjo imajo elemente - več variant za vgradne aparate. Ti pa v te odprtine vstaviš ustrezno napravo. Kar pomeni, da to ni po naročilu ampak standard. Npr. jaz sem izbrala tak visok element, ko ima spodaj dva izvelčna predala, potem odprtino za vgradno pečico in nad njo odprtino za vgradno mikrovalovko. Nad to odprtino pa je še en element z vratci. Te odprtine so "standardne" za vgradne elemente in jaz nisem ničesar rabila vnaprej javiti, ne kupiti od električnih aparatov.
Vgradna pečico je šla lepo v odprtino, za mikrovalovko pa je problem, ker je odprina prevelika za mikrovalovko, ki je cenovno meni "dosegljiva". No, pa da bo stvar še bolj zakomplicirana, mora moja mikrovalovka biti alu, ker so tudi ostali aparati v kuhinji alu in bi drugačna močno pokvarila izgled kuhinje...

Evo tak je zgledalo in še vedno zgleda pri meni....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Verjamem pa, da obstajajo proizvajalci kuhinj, ki ti po meri naredijo odprtine za vgradne elemente in posledično predvidevam, da to fino zakasirajo?

Lp, Eca




naja17 -> RE: vgradnja mikrovalovne pečice (26.11.2009 15:19:48)

Ne, ne zaračunajo ful, pr Dan Kuchen imajo "akcijo", da dobiš tri vgradne omare "zastonj"... Te lahko vprašam kje si kuhinjo kupila, ker mi nikakor ne gre v glavo [sm=zmeden.gif] Ker imajo povsod različne omare in variante in ko se ti odločiš za kuhinjo, jo itak morjo prilagodit tvojim meram v prostoru in se pač dela kuhinja za tvoj prostor [sm=zmeden.gif] Res mi ni jasno, ker tega še nikjer nisem zasledila [sm=zmeden.gif]




Eca -> RE: vgradnja mikrovalovne pečice (26.11.2009 15:21:46)

IKEA......

Z možem sva sama načrtovala, izrisala, dostavila in sestavila kuhinjo. Vse špila samo ta odprtina mi ne da miru[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] in cena mikrovalovk.

Lp, Eca




naja17 -> RE: vgradnja mikrovalovne pečice (26.11.2009 15:36:17)

IZVIRNO SPOROČILO: Eca

IKEA......

Z možem sva sama načrtovala, izrisala, dostavila in sestavila kuhinjo. Vse špila samo ta odprtina mi ne da miru[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] in cena mikrovalovk.

Lp, Eca




Uuu ikea, aha, to moram pa povedat kolegici, da bo vedla... Pa ti je drgač kuhinja vredu?




robinzon -> RE: vgradnja mikrovalovne pečice (26.11.2009 19:23:38)

Eca, ni vse v standardih. Mi smo morali ob sami montaži zamenjat napo, ker se zaradi nje ni odpirala kotna omarica. Monter je moral potem, ko sem prinasla drugo, ravno tako vgradno napo omarico predelat, ker ima vsaka firma malo drugače. Tudi štedilniki so različnih dimenzij. Po širini so slični, višina pa se lahko razlikuje. Lahko imaš pečico posebej vgrajeno, ali pa v kombinaciji tik pod štedilnikom.

Ja, ko sem se odločala za novo kuhinjo, sem se za Dan, ker so zelo fleksifbilni in ti kuhinjo vgradijo do mm natančno. To je pri meni prevagalo, čeprav mi je bila katera druga bolj všeč, ampak pri vseh bi na koncu ostalo par cm praznega prostora.




Anonimen -> RE: vgradnja mikrovalovne pečice (27.11.2009 8:56:50)

Aparati imajo tehnične specifikacije in te se sporoči v tovarno, če aparate naročiš pri prodajalcu kuhinj. Če kupuješ aparate sam, je fajn te specifikacije ali vsaj naziv aparata sporočiti prodajalcu kuhinj, da posreduje informacije naprej v tovarno. Še bolje pa je poslati tehnično skico, ker se občasno dogaja, da imajo isti aparati pri nas druge kode kot npr. v Nemčiji ali Italiji. Takšne prilagoditve omaric (gre za milimerska odstopanja) se običajno ne zaračunava.
Predelave omaric po meri pa so nekaj povsem drugega, tu gre za konkretne predelave, ko se omarico prilagodi dimnikom, če zmanjka 5 cm, doda predale, druga vratca ipd. To se zaračunova, koliko, pa je odvisno od posameznega ponudnika. eni imajo normalne cene, drugi zasoljene.

Naja, potem sta kuhinjo že dobila?




blak -> RE: vgradnja mikrovalovne pečice (29.11.2009 12:06:37)



No, hvala deklice[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] za pomoč.

So me pa ravno v četrtek klicali iz trgovine, da jim sporočim točne mere mikrovalovne, ker jo že delajo. Je pa naš slučaj tak, ko ti res vse točno po meri naredijo, zato smo se odliočili za nakup v Italiji. Pa še razveselili so me: kuhinja bo pri nas že pred božičem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Yasminka -> RE: vgradnja mikrovalovne pečice (30.11.2009 10:38:31)

Mi imamo tudi Ikeino vgradno mikro. Precej cenejša kot pri nas!!!




naja17 -> RE: vgradnja mikrovalovne pečice (2.12.2009 6:58:05)

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica


Naja, potem sta kuhinjo že dobila?


Hej Ankica.... Ufff, sva, ampak zdej čakava že 2 tedna na reklamacijo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Dva pulta obutana, eden preširok in previsok, ena vratca za reklamirat, pa še monterja sta nama steno zbila... Ufff, ne vpraš, sem že čist zmešana...




Stran: [1]