Ideje za zunanjo ureditev (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja



Sporočilo


Antilopa -> Ideje za zunanjo ureditev (27.11.2009 13:47:57)

Iščem in iščem, ampak kaj pametnega ne najdem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Teren, kjer je hiša, je nagnjen. Hiša je podkletena, zato bi rada tole klet čim bolj skrila, da ubijemo višino. Ne bi radi ravnali s kakšno škarpo, saj bi ta morala biti visoka skoraj 2 metra, ampak, če se le da, samo z zemljo.

Ima katera nagledano kakšno spletno stran, ker je na vseh, kar najdem, teren raven? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Gina -> RE: Ideje za zunanjo ureditev (27.11.2009 19:43:47)

A ti bi kaj nasadila gor, da bi zakrila, al kako, ali samo zemlja, ali v etažah teren, ne ravno škarpa, ampak stopničasto? Ni mi čisto jasno, kako si si to predstavljala.




Antilopa -> RE: Ideje za zunanjo ureditev (28.11.2009 8:31:55)

Ja, Gina, nekako tako, kakšna drevesa, ki ne zrastejo preveč v višino, pa da niso iglavci,... jaz sem si najprej predstavljala terasasto z dvema škarpama, samo je teh škarp potem preveč, moram pa reči, da mi je zelenje dosti bolj všeč kot kamen. Z ene strani se itak ne bo dalo nič naredit, ker bodo stopnice za v klet.




Hope2 -> RE: Ideje za zunanjo ureditev (28.11.2009 9:45:37)

Tale bo pa težka, poleg tega si vzameš še veliko zemlje. Saj če jo imate velik, ni problem. Mi jo imamo bolj malo, zato je edino škarpa bila ta prava, čeprav tudi 2 m visoka-plus še ograja. Zdaj imamo ko eno obzidje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], ampak imamo vsaj atrij raven in dober izkoristek zemlje.

Sicer pa sem tako idejo videla parkrat na TV na bbc prime, ko preurerjajo vrtove (pred leti). Sigurno je kaj na netu, samo bi se mogla vrčt v iskanje.
Sicer sem pa jaz postavila malo niže dol eno vprašanje o terasi, pa so mi tam linke zalimali, pojdi pogledat, če kaj najdeš. Pa ena privat firma se mi je javila na ZS, kao, da svetujejo. Če se tebi ne javi, ti lahko pošljem njihov mail[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




mateyka -> RE: Ideje za zunanjo ureditev (28.11.2009 10:29:05)

meni je ta sistem všeč
[image]http://z.about.com/d/gardening/1/0/r/5/FrontTerraceGarden.jpg[/image]




Gina -> RE: Ideje za zunanjo ureditev (28.11.2009 17:24:00)

Ja, ta je luštna, od mateyke, samo ni glih nekaj strašno visokega, poleg tega je to za urejat in plet. Zame bi bilo super, ko to rada delam. Če pa to ne maraš, potem imaš pa problem.

Čim imaš zemljo, imaš travo najbrž zraven, potem je to za kosit. Če gre za strmino, je kosit težje. Lahko rešiš problem z grmičevjem, cvetočim ali zimzelenim. Vmes posuješ zdrobljeno lubje ali kaj podobnega, zelo na debelo, da se ti plevel ne razrašča. Pa vendar moraš še vedno vsaj malo poplet. Pa traja par let, da grmi zrastejo. Lahko pa samo travo zaseješ, saj lahko lepo izgleda. Lahko se pa odločiš za trajnice ali recimo vrtnice, da ti naredijo "okvir" tistega dela vrta.




Stran: [1]