| 
				  zmajaz ->  RE: poraba dopusta po izteku porodniške  (5.1.2010 8:06:01)
			   | 

IZVIRNO SPOROČILO: Urska09   IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz   Aja saj res - to sem pozabila dodati, da če v tekočem letu delaš več kot 6 mesecev, ostalo si pa na porodniški, potem lahko preneseš celi dopust, ja, in ti ne propade nič.    Tole mi pa ni logično [sm=zmeden.gif] A ni ravno obratno??    Se pravi, da je meni propadlo 10 dni lanskoletnega dopusta, ker sem konec januarja začela s porodniško in do takrat nisem koristila niti dneva tekočega dopusta?         163. člen zakona o delovnih razmerjih pravi takole:      "(3) Delavec ima pravico izrabiti ves letni dopust, ki ni bil izrabljen v tekočem koledarskem letu zaradi odsotnosti zaradi bolezni ali poškodbe, porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka, do 30. junija naslednjega koledarskega leta, če je v koledarskem letu, v katerem mu je bil odmerjen dopust, delal vsaj šest mesecev. "      Torej ja - 10 dni ti propade, ker si bila skoraj celo leto na porodniški. Tistih 10 dni bi bila morala izkoristiti januarja lani. 

| 

| 

| 

|