priloga (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


tanjusi -> priloga (2.1.2010 10:20:53)

Kakšno predlogo predlagate k pečenki in solati, prosim ne krompirja in riža ker imam teh variant že rahlo dovolj!!




sonček33 -> RE: priloga (2.1.2010 10:25:25)

kuskus, polenta....če imaš dovolj omake, sicer bo presuho....

pa še en afajn ideja...narediš maso kot za kruhove cmoke potem pa zajemalko napolniš s to maso in te polkroge daš pečt poleg pečenke.... seveda se cmoki pečejo manj časa...zgoraj bodo hrustljavo zašečeni, notri pa fino mehki




Jessy -> RE: priloga (2.1.2010 10:30:38)

Tanjusi, tudi če ne maraš krompirja, ti toplo priporočam porove štruklje. Jaz sem jih naredila za silvestrovo kosilo in so bili vsi gostje tako navdušeni, da sem še danes dobre volje. Zraven sem postregla pečenko, po 1-2 cvetačna cvetova, ki sem jih pomočila v testo iz 1 jajca, 2 žlic smetane za kuhanje (lahko tudi kisla smetana), ter moke. Aja, pa vsakemu kaki 20 idrijskih žlikrofov. Noro dobro kosilo, res!

Recept za štruklje: http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=3103
za cvetačo: http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=2863




tanjusi -> RE: priloga (2.1.2010 10:31:04)

pa še en afajn ideja...narediš maso kot za kruhove cmoke potem pa zajemalko napolniš s to maso in te polkroge daš pečt poleg pečenke.... seveda se cmoki pečejo manj časa...zgoraj bodo hrustljavo zašečeni, notri pa fino mehki
aha zanimivo, grem iskat recept za kruhove cmoke da vidim če imam sestavine[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




sonček33 -> RE: priloga (2.1.2010 10:40:24)

ma sej nič ne rabiš...prepražiš čebulo na olju, pa aml česna, kruh mal namočiš  v melko al pa vodo...pal popra soli, ajjce, lahko tudi slanino če jo imaš, peteršilj...mal mokce zmesaš..in to ej to..če kaj fali pa tudi ni apnike




bumerang -> RE: priloga (2.1.2010 10:45:59)

Brusnično marmelado.




tanjusi -> RE: priloga (2.1.2010 11:01:47)

ma sej nič ne rabiš...prepražiš čebulo na olju, pa aml česna, kruh mal namočiš v melko al pa vodo...pal popra soli, ajjce, lahko tudi slanino če jo imaš, peteršilj...mal mokce zmesaš..in to ej to..če kaj fali pa tudi ni apnike

samo nekaj mi še povej ali jih je treba kaj prevret prej ali grejo direkt v pečico k pečenki?




sonček33 -> RE: priloga (2.1.2010 12:00:55)

direkt notri




tanjusi -> RE: priloga (2.1.2010 13:06:40)

sonček 33 hvala! Po tvojem namigu sem naredila prve kruhove cmoke v življenju[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] bravo jaz .
Sicer jih je blo malo preveč in so bili malo pacasti ampak so bili pa zelo okusni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




sonček33 -> RE: priloga (2.1.2010 13:09:59)

super...
midva sva jih tudi ravno jedla...





Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (2.1.2010 15:48:39)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Anonimen -> RE: priloga (3.1.2010 20:32:23)

Jaz ponavadi dam to maso za kruhove rezine npr v srnin model,se malo sira gor,specem in narezem na rezine.Pase poleg vsega kar ima omako zraven.
Pa tele slane struklje,namesto sladkorja sol in malo drobjanaka,maso vlijem na pomasceno alu folijo,zavijem in dam kuhat.
http://www.kulinarika.net/recept/sirove_jedi/Preprosti_skutini_struklji-6129.html




Stran: [1]