osebni ginekolog in porodnišnica (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Porodnišnica



Sporočilo


lunka1 -> osebni ginekolog in porodnišnica (3.1.2010 12:31:26)

Živijo.

Mene zanima, kdaj nehamo hodit k osebnemu ginekologu in gremo na pregled v porodnišnico (če le-ta ne dela v porodnišnici ampak v zdravstvenem domu)? Vstopam v 31 teden, moja G je v Radovljici, rodit pa bom šla na Jesenice, torej bom za zadnje preglede dobila verjetno napotnico za porodnišnico.
G mi je tudi že zadnjič rekla, da mi bo na naslednjem pregledu dala vse napotnice in papirje, torej grem zdaj verjetno zadnjič k njej???

LP




sayuri -> RE: osebni ginekolog in porodnišnica (3.1.2010 12:45:00)

Do konca nosečnosti te vodi tvoj osebni ginekolog. Če boš imela kakršnekoli težave v smislu krvavitev, prezgodnjega poroda...., boš šla na pregled v porodnišnico. Drugače pa greš tja lahko prvič takrat, ko boš šla rodit [sm=smiley36.gif] Nekateri prakticirajo CTGje v porodnišnicah nekaj dni pre porodom. No, jaz sem bila prvič na CTGju 2 uri predno sem rodila . Je pa praksa različna od porodnišnice do ginekologov.




Gwendolen -> RE: osebni ginekolog in porodnišnica (3.1.2010 13:22:59)

Pravilno naj bi bilo do dopolnjenega 41. tedna. Če prideš do tja, seveda. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




lunka1 -> RE: osebni ginekolog in porodnišnica (3.1.2010 14:35:39)

Se mi je zdelo malo čudno, da bi kar nekje "na sredini" nosečnosti menjala... Ampak ima pa ena znanka isto ginekologinjo in je bila že 3x na pregledu v porodnišnici (rok ima pa naslednji teden, torej sklepam, da je bilo to v zadnjih 3-4 tednih, glede na to, da so na koncu pregledi enkrat na teden...).

Sem razmišljala okoli tega in če bo meni želela naredit isto, ji bom kar rekla, da bom do konca hodila k njej. Se mi zdi res čudno [sm=zmeden.gif]

Ko bo pa čas za rodit oz. tudi če bo samo lažni alarm, pa bom itak šla direkt v porodnišnico in ne k njej...




Naja31 -> RE: osebni ginekolog in porodnišnica (3.1.2010 14:48:40)

5 dno po PDP naj bi te vodil še tvoj osebni ginekolog, ampak vsak ravna drugače. 




Stran: [1]