RE: hujšanje na dolgi rok (Polna verzija)

Forum >> [Fit nosečnica/mamica] >> Hujšanje



Sporočilo


skuštrana -> RE: hujšanje na dolgi rok (26.1.2010 16:52:18)

Hojla!

Imam malo časa, pa da se malo javim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ta večja dva sta z tatijem na plavanju, mali pa se kobaca tule poleg mene, pa kruh sem zamesla in sedaj čakam da kipne. Pravzaprav sem imela v načrtu pilates ampak...Malo kasneje.

Včeraj sem se spet spravila na orbitrek, pol urce ob nekem neumnem filmu je minilo ko šus[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Danes pa že omenjeni pilates.

Kaj jem? Jaz za zajtrk jem vse in se full napokam. Potem jem normalno kosilo okoli 13 ure in potem čimmanj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Recimo kakšno sadje in kaj takšnega, si je pa mož kupil nek napitek ( ker on tudi hujša[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) tipa Enemon pa potem to pijem zvečer, namesto večerje. In se full pozna, nisem potem nič več lačna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ker drugače bi do 11, ko grem spat pojedla še vola, tako pa nič lačna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Drugače pa ne pazim, tudi sladakrije se najdejo vmes, ampak malo. Prej bi pojedla celo čokso v 5 min, zdej jo imam pa 3-4 dni.
Vode pa že itak full pijem, po 3.-4l na dan, pa gibanje, gibanje, gibanje...Sem oba tamalčka vpisala na plavanje in hodim z njima 2 krat tedensko na bazen, pa orbitrek vsak drugi dan pol ure in pa pilates vsak drugi dan. In upam da bo rezultat tu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Jaz za diete nisem, ne morem stradat poleg treh malih otrok, rabim živce in pol želodček[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

2ursae - jaz nameravam do maja prit na mojih idealnih 60kg[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] To pomeni približno 2 kg na mesec, sicer mi gre ta mesec malo bolje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], ampak to je nov špeh od zadnjega poroda, tisti od Arsena ( kakšne 2-3kile so mi ostale) bo po moje malo bolj trd oreh. Ampak vse se da, a ne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

MalaAjda, he he, boljše da ti ne povem svoj BMI[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Na to je po moje treba gledat malo z rezervo, jaz imam naprimer full lahke in tanke kosti in se pri 60kg počutim ravno prav ( sem jih imela pred prvim porodom še manj, pa sem bila res presuha), čeprav bi mi marsikdo rekel da kaj za vraga moram shujšat.




anajmad -> RE: hujšanje na dolgi rok (26.1.2010 17:23:00)

Jst ponavadi jem po kosilu(ob 13h) kakšno solato,po sadju sem ful lačna,ali pa kakšne muslije z jogurtom si naredim. Šla bi si iskat enemon(pa zmeri pozabim,ko sem v trgovini),ker ga imam tudi rada.Danes sem se pregrešila in sem pojedla krof-packa[sm=smiley21.gif]




2ursae -> RE: hujšanje na dolgi rok (26.1.2010 17:52:47)

IZVIRNO SPOROČILO: anajmad

Danes sem se pregrešila in sem pojedla krof-packa[sm=smiley21.gif]


ja, saj res, pust bo kmalu tu ... a bomo imele za tedensko nalogo pojest čimmanj krofov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]?




2ursae -> RE: hujšanje na dolgi rok (26.1.2010 18:22:37)

skuštrana, a maš pilates morda doma na dvdju ali hodiš kam? Če imaš na dvd - a priporočaš kakšnega fajnega?




matejchy -> RE: hujšanje na dolgi rok (26.1.2010 19:08:03)

Se opravičujem, da se javljam šele zdaj,ampak sem prišlo komaj danes nazaj domov, prej pa nisem mela dostopa do interneta. MOj rezultat je 74,7 kg, nekaj malega pa mi je uspelo izgubit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




orka -> RE: hujšanje na dolgi rok (26.1.2010 19:54:11)

helow
ooooo ženske kako ste pridne [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]....no jaz ostajam tam kot sem bila,ne jem nič več kot prej kvečjemu manj a kilce ostajajo,bom pa s 1.začela dieto,da dam še rd skozi pa najmlajšo v vrtec in mi ne bo več treba kuhat,saj ko kuham se pa enostavno ne morem upreti,da nebi pojedla vse s krožnika[sm=jezicek.gif],potem za večerjo pa ostali jedo sendviče pa namaze na kruhu,jaz pa nisem neka ljubiteljica kruha.

telovadba bo pa verjetno na nintendo wii fit,ki mi bo izmeril tudi vse podatke in vam bom lažje poročala napredek in legmagic,sam kaj ko nimam kondicije in mam naslednji dan tak muskl da spustim vadbo.... ampak bo,po 1. sigurno bolje

pridno papcajte ne še naprej




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.1.2010 20:36:58)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




skuštrana -> RE: hujšanje na dolgi rok (26.1.2010 20:45:41)

IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

skuštrana, a maš pilates morda doma na dvdju ali hodiš kam? Če imaš na dvd - a priporočaš kakšnega fajnega?


Na DVD-ju. Bi full hodila kam, ampak mi trenutno še ne znese.
Imam pa Winsor pilates in je čisto ok. Jaz delam kar navadnega, imaš pa možnost na žogi, z elastičnimi trakovi, itd,itd...




tinaaja -> RE: hujšanje na dolgi rok (26.1.2010 20:54:57)

No tko, se se jaz pridruzim, ce lahko :) mislim,da sem koncno nasla nekaj, kar bi lahko na dolgi rok spilalo pri meni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Sem se sla tole 14dnevno beljakovinsko dieto in se pocutila ful dobro. Ampak seveda s svojimi popravki. Zdaj zgedla nekako takole - zajtrk: polnozrnat kruh s prekajenim puranom + paprika/paradiznik, malica sadje, kosilo - nekaj mesnatega in solata, vecerja najveckrat sejk ali solata s piscancem, mocarelo,.. Pocutje res kul, je pa psihicno zaenrkat naporno se drzat stran od OH, sploh ker je bila to prej nekje 70-80% moje prehrane.
Ne drzim se stran od cokolade,ampak poskusam drzati mejo. Tudi na zadevah ala RDji jem normalno (trenutno mi je zelo zal,da sem se najeldla na necakovem rd, ker enostavno nisem vec navajena imet tako polnega zelodca zvecer [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] - lekcija za naslednjic).
Gibanje - to je meni nujno pri hujsanju in na sploh. trenutno prevladuje orbitrek, nekako mi tek v tem mrazu ne sede. drugace pa komaj cakam malo otoplitve in tek zunaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
kg javim jutri,moram spet na tehtnico stopit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] cilj 1 je 65, cilj2 60. ful tezko zgubim kg, ampak ko zgubim, so zgubljeni, mi ne gredo gor.

2ursae - obstaja pilates v slovesncini na dvd.. sem ga imela nekje..

sejki ala enemon - meni je ful gut zadeva za nadomestek obroka. ne proteinski napitki, ampak prav taki za nadomestilo obroka. Osebno mi je ful dobra vanilija od herbalifa (ampak predrago - in ne ne prodajam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]), imam na zalogi se vanilijo iz hoferja, a se nisem probala. mesam pa s sojinim vanilijevim mlekom.

tok zaenkrat.. pa cim manj grehov, ce pa ze gresite,, gresite z uzitkom in brez slabe vesti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]






Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.1.2010 21:59:22)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




2ursae -> RE: hujšanje na dolgi rok (26.1.2010 22:58:49)

no, obljubljeno: pogledala sem v knjigo o vitaminih in za vitkost piše tko -

Trije biokemični procesi za pot k vitkosti:
- maščoba iz oblog na trebuhu in bokih mora ven in v kri
- iz krvi je treba maščobo spraviti v celice
- maščoba mora v celicah zgoreti

pozno zvečer, pred spanjam poješ pribl 30g mesa, ribe ali perutnine brez vsega, le z limono. S tem nastaja med spanjem v hipofizi dovolj rasnega hormona (nočnega hormona). Te hormonske molekule odprejo maščobne celice in sprostijo maščobne molekule, da se lahko pretvorijo v energijo. Ti hormoni ohranjajo živali v naravi vitke in čile. Maščobe se ne kopičijo dolgo v maščobnih celicah, temveč takoj zgorijo v energijo, zato živali zgodaj zjutraj prekipevajo od energije.
Druga stopnja k vitkosti je spravljanje maščobnih celic, ki krožijo po krvi, v telesne celice, kjer zgorijo. Za to skrbi nepravi vitamin karnitin, ki ždi v celični membrani in jemlje mašč. molekule iz krvi v selico in maščoba se predela v moč in energijo. Brez karnitina maščobe nikoli ne pridejo v telesne celice, ampak v nse nevarnejših količinah krožijo po krvi in lepih sanj o vitkosti je na žalost konec. Ko molekula pride v celico, mora tam zgoreti, za to pa poskrbi tiroksin, hormon ščitnice. Molekula tiroksina je sestavljena iz 2/3 redkega elementa v sledeh joda in 1/3gradnika tirozina (vsebuje ga meso, ribe, perutnina, tofu, pusti sir). če je v ščitnici dovolj joda in tirozina, ustvari tiroksin. Torej -> z jodom in tiroksinom lahko dopolnimo pomanjkljivo delovanje ščitnice in pripomoremo k vitkosti.

Meni se zdi to zelo zanimivo, čeprav si ne predstavljam, da bi šla zdejle jest meso [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image], no, morda se pa navadim, saj 30g res ni nič.

aha, pa še en podatek iz knjige:
znanstveniki imajo kruh, ki ga običajno jemo za zajtrk, za glavni vzrok debelosti. Za zajtrk priporočajo polnozrnati kruh.




tinaaja -> RE: hujšanje na dolgi rok (27.1.2010 7:02:45)

IZVIRNO SPOROČILO: živka

Aha zdej pa vem kam je izginila vsa hoferjeva zaloga šejkov. Do mene sploh niso prišli.[sm=smiley36.gif]


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] pri nas so ga imeli se kar dolgo po akciji, jaz sem ga kasneje vzela in samo dva [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] se nisem upala vec, ker ce ima un mokast okus ni glih fajn, k se moras mucit, da pojes. Je pa cenovno cloveku veliko bolj prijazen [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ta iz hoferja kot hl.

sem se stehtala 67,5 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] je slo malo dol v zadnjem casu jupiii

ursae - zanimiva teorija. v enem cajtngu sem brala eno teorijo o kateri pise godina... nekaj o testeninah, sem si zapomnila samo dvoje - da redijo samo bele testenine, polnozrnate, rzene, ... naj ne bi. Pa da redijo razkuhne testenine, ker imajo visok GI, da al dente imajo nizkega. zanimivo.

kruh - jaz sem pristas polnozrnatega, ze dolgo. ze zaradi vlaknin, boljse prebave, bolj zdrav in bolj nasiten. AMPAK - v trgovinah v 99% ne prodajajo pravega polnozrnatega kruha, ker se ta prav zelo tezko mesi,.. In je v vecitni takozvanih polnozrnatih kar lep procent bele moke. Zares polnozrnat naj bi bil Natura od Zita in se en, ki pa ne vem, kako se mu rece, gor ima en posip iz otrobov.




tojeto1 -> RE: hujšanje na dolgi rok (27.1.2010 9:45:54)

Moji predlogi glede hrane:
  • jaz tko ene 3x na teden za zajtk pojem Herbalife shake. Pa ne zato da bi ne vem kolk verjela v to, ampak mi je tko dobra ideja za zajtrk.
  • Drgač pa jem veliko jogurtov, takih čist navadnih al pa kefir (tak tekoči jogurt s probiotiki) - pa še poceni je.
  • Če bi pa rada kj grickala (npr. po kosilu k mi zapaše kj sladkega) pa vzamem surov korenje, in ga jem. Je fajn, k ga pač moraš ugrizniti in ga gristi in žvečiti in te pol mine do kere druge hrane.
  • Al pa vzamemem jabolko ga olupim, narežem na kocke in jem.
  • Al pa tud si natočim pol litra vode in ga spijem, pa te pol mal mine do hrane, k si poln k sod.

Uglavnem, sem ugotovila, da kero kol hrano vzameš ko si lačen (čeprav si sit) je fajn, da se neki zaposliš z njo, jo nastrgaš, lupiš, daš na krožnik - da mine mal časa, pol pa ješ, ker ugotoviš, da sploh nisi tolk lačen ampak je problem sam v psihi.
Sicer zdej tko zgleda, kot da sem jst en psiho, ampak sem ugotovila, da to pr men pali. Upam, da še pri kakšni.




HuAnita -> RE: hujšanje na dolgi rok (27.1.2010 10:29:04)

IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

no, obljubljeno: pogledala sem v knjigo o vitaminih in za vitkost piše tko -

Trije biokemični procesi za pot k vitkosti:
- maščoba iz oblog na trebuhu in bokih mora ven in v kri
- iz krvi je treba maščobo spraviti v celice
- maščoba mora v celicah zgoreti

pozno zvečer, pred spanjam poješ pribl 30g mesa, ribe ali perutnine brez vsega, le z limono. S tem nastaja med spanjem v hipofizi dovolj rasnega hormona (nočnega hormona). Te hormonske molekule odprejo maščobne celice in sprostijo maščobne molekule, da se lahko pretvorijo v energijo. Ti hormoni ohranjajo živali v naravi vitke in čile. Maščobe se ne kopičijo dolgo v maščobnih celicah, temveč takoj zgorijo v energijo, zato živali zgodaj zjutraj prekipevajo od energije.
Druga stopnja k vitkosti je spravljanje maščobnih celic, ki krožijo po krvi, v telesne celice, kjer zgorijo. Za to skrbi nepravi vitamin karnitin, ki ždi v celični membrani in jemlje mašč. molekule iz krvi v selico in maščoba se predela v moč in energijo. Brez karnitina maščobe nikoli ne pridejo v telesne celice, ampak v nse nevarnejših količinah krožijo po krvi in lepih sanj o vitkosti je na žalost konec. Ko molekula pride v celico, mora tam zgoreti, za to pa poskrbi tiroksin, hormon ščitnice. Molekula tiroksina je sestavljena iz 2/3 redkega elementa v sledeh joda in 1/3gradnika tirozina (vsebuje ga meso, ribe, perutnina, tofu, pusti sir). če je v ščitnici dovolj joda in tirozina, ustvari tiroksin. Torej -> z jodom in tiroksinom lahko dopolnimo pomanjkljivo delovanje ščitnice in pripomoremo k vitkosti.

Meni se zdi to zelo zanimivo, čeprav si ne predstavljam, da bi šla zdejle jest meso [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] , no, morda se pa navadim, saj 30g res ni nič.

aha, pa še en podatek iz knjige:
znanstveniki imajo kruh, ki ga običajno jemo za zajtrk, za glavni vzrok debelosti. Za zajtrk priporočajo polnozrnati kruh.




... prezapleteno zame...
A ne pravijo, da vsaj 3 ure pred spanjem nič jest - metabolizem pa to...? Potem je vse skupaj malo skregano...
Če bi torej jemala tablete L-karnitin, ki jih imajo v DM, bi bilo ok?




tinaaja -> RE: hujšanje na dolgi rok (27.1.2010 10:36:42)

lkarnitin je treba jemat v povezavi s sportom - brez sportanja, je brez veze. ob sportanju (kardio aktivnosti) pa je veliko uporabljen v fitnesu, saj poveca izgorevanje mascob. 




Mala_Ajda -> RE: hujšanje na dolgi rok (27.1.2010 11:39:23)

Hvala za odgovore, me res zanimajo vaše izkušnje. Jaz ta teden (jedilnik sem kopirala iz mojega zapiska pri Montignacu) jem takole:
- zajtrk: kos polnozrnatega domačega kruha, debel pol cm in velik kot moja dlan namazan z nemastno skuto (danes sem imela izjemo in sem si namazala z namazom iz avokada- avokado+limonin sok).
-kosilo: skleda solatae s popečenim piščancem, ribami ali jajcem. Sestavine se menjajo, solato začinim z limoninim sokom. Morda kaka sadež, če sem lačna.
- večerja: manj masna skuta ali navadni jogurt(z malo sadja) ali tofu z zelenjavo. Večerjam dosti prej, da se lahko telo vključi v maščobno fazo, zjutraj pa bi rada tudi malo potelovadila, pa mi rata le vaje joge nardit. malo prej bi se morala vstat.

Skratka zvečer nič OH (jasno, OH so tudi v skuti), med obroki najmanj 5 ur, da se izločanja inzulina umiri. Bom videla koliko bo šlo dol.
Glede dodatkov: jemljem K2 zaradi kalcija in moje poškodbe, potem jemljem kapsule omega 3 maščobnih kislin in kapsule z mešanico L-karnitina, zelenega čaja in kofeina pred areobno vadbo. Sicer za slednje piše, da jih lahko uživamo tudi pred zajtrkom in kosilom, samo jaz ne vidim smisla.




tojeto1 -> RE: hujšanje na dolgi rok (27.1.2010 13:15:11)

U pišuka. To ste si pa orng zastavile. Jst se na te stvari bl mal spoznam.




skuštrana -> RE: hujšanje na dolgi rok (27.1.2010 14:21:13)

IZVIRNO SPOROČILO: tojeto1

U pišuka. To ste si pa orng zastavile. Jst se na te stvari bl mal spoznam.


Moj načrt je manj žri in več gibaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Shake - ja, imam tudi tistega iz Hoferja in je dober. Noisete je odličen, kot puding, vanilija tudi. Samo jaz vzamem polnomastno mleko, ne posneto.




Mala_Ajda -> RE: hujšanje na dolgi rok (27.1.2010 14:25:59)

Kaj naj?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Imaš kak drug predlog, da izgubim te bedne 3 kilograme? Očitno pojem preveč in premalo skurim.




tinaaja -> RE: hujšanje na dolgi rok (27.1.2010 14:46:03)

IZVIRNO SPOROČILO: Mala_Ajda

Kaj naj?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  Imaš kak drug predlog, da izgubim te bedne 3 kilograme? Očitno pojem preveč in premalo skurim.


1. morda tvojemu telesu odgovarja tok kg in se zato ne da [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
2. lahko ti gre v misice,ce telovadis in zato po kg ne gre dol. ali si meris obsege?
3. 3 obroki na dan? meni se zdi to premalo, vsaj kakso sadje ali zelenjavo bi vmes pojedla. telo lahko tak nacin prehrnajevanja dojame kot stradanje in zacne sparat z mascobami.. jaz jem solato normalno, olivc, kis,.. pecen sicer na teflonu al zmeraj z malo amscobe. dejansko imas zelo nizkokaloricen vnos in telo se morda odziva na to.

imam tudi jaz problem kg dol dat, sploh ker so to ti zadnji kg kot jih imas ti. samo jaz vem, kje ga biksam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] in vem, da enostavno mojemu telesu zgleda ti kg odgovarjajo, ampak meni ne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]








skuštrana -> RE: hujšanje na dolgi rok (27.1.2010 16:24:31)

Mala Ajda, samo res, morda ima tinaaja prav, ker če tako malo ješ in še full telovadiš zraven pa ne gre dol potem tu nekaj ne štima. Morda imaš težke kosti, morda imaš več mišic,... Glej, jaz imam pri 180cm, trenutno 68 kg, jem normalno, razen zvečer ne jem, pa jem sladkarije in vse, telovadim in mi gre dol, ker moje telo je navajeno na 60 kg in takrat  se jaz najboljše počutim. In mi res gre kar dol, sploh mi ni problem to hujšanje. Pač manj jem in več gibam in je. Če bi se pa ustavilo in ne bi šlo več niti deke dol pa tudi ne bi forsirala z ne vem kakšnimi dietami in športanjem kot profi športnik, ma, ni vredno zaradi tistih par kil. Sploh pa, ko enkrat prideš do tja, kdo ti garantira da jih boš obražala, če se že sedaj tako mučiš da jih sploh dosežeš? A boš do konca življenja suženj nekih diet in vsakodnevnih 15 km tekov...Ko pogledam tvoj jedilnik in da ti ob tem še nič dol ne gre. Ma, jaz bi kaj spremenila. Jaz za zajtrk pojem po 3,4 kose kruha s kakašnim namazom, pa kakav zraven, pa šalco kave, potem jem sadje do kosila, za kosilo čisto normalno ( danes musako s krompirjem in puranjim mesom, kapučino od neskafeja in jabolčno pito za desert), pa vmes še kaj vtaknem v usta kar tamalim ostane....Zvečer pa spijem tisti šejk ob 18-19 in potem res nič več, samo voda. Pa ne me narobe razumet, nič hudega ti nočem, samo nekaj res ne štima. Koliko si pa visoka, pa drugače kako si grajena - suha, bolj močna?




halgato -> RE: hujšanje na dolgi rok (27.1.2010 18:47:25)

Skuštrana, kak je ta shake iz Hoferja? Če ne smeš delat reklame, mi pa na zs pošlji kater je to, prosim.

Imam eno vprašanje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. A pride katera tudi na dom, da me brcne v rit?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Včeraj sem bila cel dan pridna, zvečer ob devetih pa .....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] sendvič (pa ne majhen) z salamo in sirom. Joooj. No, saj danes je bolj v mejah noramle[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Duš, sem jezna sama nase.

Evo, jutri pa spet![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Lepo za zajtrk: muslije, malica: sadje, kosilo: kar je[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], zvečer: ob 18.00 jogurt.

Bi pa še ta šejk probala od hoferja.

No, pa lep večer vsem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.1.2010 8:02:44)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




karmy85 -> RE: hujšanje na dolgi rok (28.1.2010 8:16:20)

Ojla!

Jaz bi se vam tudi pridružila,upam da nisem prepozna. [sm=smiley4.gif]
Trenutno imam 73,5 kg,rada bi pa izgubila 13,5kg.




Mala_Ajda -> RE: hujšanje na dolgi rok (28.1.2010 8:49:47)

Ojej, Skuštrana mal narobe smo se brale. Ta teden sem se malo bolj zavzela in oklestila jedilnik tudi kar se kalorij tiče, o rezultatu pa bom, upam, napisala čez teden dni. Mislim, da le z Montijem ne bo šlo, ker razen nekaj prehrambenih kiksov se že nekaj časa prehranjujem po principu GI. Če pogledam Montijev klasični jedilnik, je kalorij vsaj zame vrh glave. Moja osnovna dnevna poraba je pičlih 1357 kcal. Bližam se okrogli obletnici 40 in se ni za hecat. Boste že videle [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Kilogrami po porodu so počasi in lepo skopneli (7 kg), ker pa je od tega že dobrih 5 let in je neumno, da valim krivdo na [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] itd, ker v tem času pa se da prit tudi na težo s katero sem se dobro počutila.
Od srede novembra do sedaj sem shujšala slabih 5 kg, res je, da sem okoli novega leta imela kar nekaj grehov, športala do konca decembra zaradi poškodbe nisem.
Če pogledam samo razpon višina in teža Skuštrana, bi rekla, da sem jaz čisto konkretna proti tebi. 164 cm, največ 58 si jih lahko privoščim, kosti in grajenost je zanemarljiv podatek, le izgovor bi rekla, res pa je, da sem mišičasta, s kopreno špehka. Včasih so bili tudi radiatorčki na trebuhu ampak mi ni do tega, rada bi se še malo oklestila, da bom lažje tekla in da ne bom tapecirana, se spomnim, da sem se po porodu počutila kot, da sem oblečena v eno zaščitno obleko, na žalost se je ne da kar tako slečt. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Tako, da sem proti tvojemu željenemu BMI=18.5, jaz pa bi ga imela 21,5 brez komentarja. Vsak ima svoje želje, hvala bogu, da si sedaj še lahko privoščiš takšne pojedine [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Kar pa se tiče športanja v letošnjem letu imam cilj, ki pa ni povezan z bolestnim izgubljanjem kilogramov, temveč osebni prelomnici in prestavljanju meja.




Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>