Katere kazen je najbolj primerna ? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vzgoja



Sporočilo


pepa1973 -> Katere kazen je najbolj primerna ? (26.1.2010 16:43:58)

Pozdravljen,
sicer ne vem če sm v pravilnem forumu ampak bom vseeno povprašala za nasvet ali predlog. Sm zaskrbljena mamica desetletnega sinčka.  Njegov šolski uspeh je vseskozi  med prav dobrimi ocenami, tu pa tam pade tudi kaka petica. V glavnem je bister in intiligenten  fant, imamo pa en problem. Že od prvega razreda, me učiteljice opozarjajo, da med učno uro vedno najde priložnost za klepetanje. Vedno sm mu dopovedovala, da mora poslušat med poukom, ker mu bo to koristilo pri učenju doma, da če ne bo poslušal ne bo vedel kaj je za nalogo, da njegovi sošolce se bodo naveličali njegovih neumnosti in ga bodo izločli kot prijatelja, ker moti pouk,... ipd. ,
vse možne variante sm že probala. Tudi z kaznijo, da sm mu prepovedal razne reči za določen čas.Poskusla sm tudi z nadgrajevanjem (npr. če boš poslušen in ne boš dobil pik, si boš zaslužil nagrado). Da ne bo pomote pri načinu nadgrajevanja, uvedli smo sistemsko igrico,kjer za vsako pohvalo, dobro oceno,ipd , se je premikal po poljih naprej. In trajala je dvešolski leti. Učinek je bil, vendar ne dolgotrajen. Zdaj je v 4. razredu in ima veliko vpisov zaradi klepetanja in motenja pouka. povedal mi je za vsak vpis in seveda pol je sledila pridiga.
Moj strah pa je v tem, zdaj mu gre dobro v šoli, ker ima samo 4oz.5 predmetov, kaj pa bo pol v višjih razredih????[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Kako bo sledil tolkim predmetom, če ne bo poslušal v šoli snovi oziroma če pol ne bo vedel kaj mora doma delati za domačo nalogo? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Kako naj temu otroku, kateri šolski uspeh trenutno! je dober, dopovem da mora učitelja vedno poslušati??? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Vsleed tega, sm se odločila (s težkim srcem)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image], da ne bo praznoval rojstnega dne z njegovimi sošolci kot vsako leto. Jokal mi je, da se bo potrudil in se bo izboljšal. Vendar sodeč po učiteljici ni nobenih izboljšav.
Zdej pa se jz sprašujem oziroma rabim en vaš nasvet, če ta kazen ni prehuda???? Njegov rojstni dan je namreč zeeeelo blizu.
Bojim se, če ne bom dosledna in ga ne bom kaznovala, ne bo razumel poante. Po drugi strani se pa bojim, kaj pa če to bo še bolj poslabšalo situacijo??
Prosim za nasvet ali predlog, tudi konstruktivna kritaka bo bila dobro sprejeta. hvala




blaža -> RE: Katere kazen je najbolj primerna ? (26.1.2010 16:51:36)

Ja zdej si že nardila kar si, ker, če ne boš držala tega kar si mu naložla, da namreč ne bo praznoval rd, pol te nikoli ne bo upošteval in te jemal resno. Ne vem, če si se prav odločla, jaz se najbrž tega ne bi posluževala. Bi me res bolelo srce, ne vem, pa če bi taka kazen imela kaj učinka.

Najbrž je zelo klepetav. Tak pač je, mogoče bi ga pa sprejela takega kot je, pa čeprav bo imel zaradi tega kako težavo. Posledice bo nosil sam in morda bo takrat videl, da tako pač ne gre. Morda, bo pa boljše, ko še malo odrase in vidi, da sošolcem ni zabaven več s takimi forami.

Bo povedala še kak bolj usposobljne aza te primere kej napisala. [sm=smiley36.gif]




maya2 -> RE: Katere kazen je najbolj primerna ? (26.1.2010 18:50:28)

IZVIRNO SPOROČILO: pepa1973

Že od prvega razreda, me učiteljice opozarjajo, da med učno uro vedno najde priložnost za klepetanje.



klepetanje.... kaj to pomeni, da se pogovarja s sošolcem, ki sedi poleg njega? Da moti pouk kot si nižje napisala??? da na glas pravi šale? da se 'ven meče'? da je 'pameten' z raznimi pripombami med razlago učiteljice? je nesramen pri tem početju, ali gre le za nedolžno klepetanje v stilu 'kaj si počel ta vikend?'  Ali s početjem preneha, če ga učiteljica opozori? ali je zadeva res moteča za sošolce?

Gre za to: tudi jaz sem bila menda precej klepetava, sem bila odličnjakinja (možno da sem se pač kdaj dolgočasila) s prijateljicami se je blo vedno tooook za zmenit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], zdaj sem na drugi strani in zato te sprašujem vse to, če je nekdo klepetav, to še ni nujno kaj tako hudo napačnega, če pa je zraven nesramen, vsiljiv, potem pa bi res prav prišel kak pogovor..... in eventuelno tudi kazen.... kaj bo v višjih razredih.... nikoli ne veš, vse se lahko še spremeni....




3Sonček3 -> RE: Katere kazen je najbolj primerna ? (26.1.2010 19:06:56)

Ja res je svojo kazen si že izrekla in se boš mogla dobr znajdt da jo spremeniš ne da bi to vplivalo na kasnejše resno jemanje situacije oz. stvari ki jo izrečeš. Je pa treba res najprej opredelit to njegovo "klepetanje". Predlagam pogovor (ki vrjamm da nebo prvi). 




roberta -> RE: Katere kazen je najbolj primerna ? (26.1.2010 21:25:27)


Jaz bi se tudi najprej pozanimala, na kakšnen način je "klepetav" - je to le "klepetanje" ali tudi odgovarjanje, vsiljevanje drugim otrokom...

govorila bom za prvi primer... torej, če je samo "klepetav", se pravi, da rad in veliko govori s komerkoli, ki mu pride na pot. kot prvo menim, da ni to nič tako zelo groznega. Sploh pa ni to nekaj takega, na kar bi se dalo vplivati z grožnjami, kaznimi, raznimi "pridiganji", vpisi v beležico, itd. Če je le klepetav, potem je to značajno pogojeno in dokler ne bo nekje vsaj 13/14 let star, se bo težko sam kontroliral, da ne bi govoril, če ima "notranjo težnjo", da govori. Zato so vsi ti ukrepi čisto brezvezni.

Osebno mislim, da bi morala to učiteljica shendlat tako, da bi mu onemogočila, da s (pretiranim) klepetanjem moti pouk in druge učence = ampak na prijazen način, ne na "grd". Če bi bila jaz učiteljica, bi ga enkrat povabila na razgovor in mu povedala, da je njegovo klepetanje sicer simpatično, ker se je lahko pogovarjati z njim in je zato prijeten sogovornik, da pa je klepetanje včasih nekoliko neprimerno, saj z njim moti druge. In nato bi se poskušala domenit skupaj z njim, kaj se da narediti okoli tega. Na primer, da se zmenita, da naj proba sedeti v prvi vrsti pred njenim katedrom (kar že nekoliko onemogoča neposredno klepetanje), skupaj z enim od najbolj mirnih otrok, ki mu sploh ne bo do klepetanja, pa tudi tista dva za njim naj bosta taka. IN naj potem vidijo, kako to obema ustreza. To rošado v razredu pa bi naredila tako, da ne bi bila očitna, da hočem presesti ravno njega - da ne bi bil izpostavljen. In če bi mu misli in oči in jezik vseeno uhajala, bi mu dajala dodatne naloge (morda se le dolgočasi?!) ali pa ga tudi več vključevala v aktivnost razreda - risanje, pisanje in brisanje table, razdelitev listev, kaj jaz vem, kaj še...

ne vem no. take otroke je treba samo zaposlit, da se ne zaposlijo sami (tudi s klepetanjem). vem pa, da je to težko, če jih imaš 30 v razredu in vsi zahteavjo tvojo pozornost. mi je čist jasno. sploh, če ni edini s kakimi takimi zadevšnami. ampak se mi pa ne zdi prav, da se ga tako kritizira in se ga spodbija in se mu govori, da ni u redu fant, ker klepeta. mislim samo, da še ni zmožen tega, da bi se sam lahko kontroliral.

skratka, jaz mislim, da ni na tebi, ampak na učiteljici (čeprav bo zdajle katera od učiteljic planila po meni...), da ustvari okolje, kjer se bo otrok lahko izražal in bil kar je. eni so pač bolj mirni, drugi bolj nemirni in s tem je treba delat. idelanega razreda in učencev pač ni....

če pa je otrok nesramen, žaljiv, ne upošteva siceršnjih navodil glede šoslkega dela, pa je druga stvar... ki zahteva čisto drug pristop. ampak o tem, kdaj drugič, ker kot sem dobila občutek, tu ne gre za to.

jaz bi se poskusila pogovoriti z učiteljico... čeprav, če ji boš kaj konkretnega predlagala, po moje ne bo ravno "dol od veselja" padla, ampak bo prej užaljena ali kaj drugega. preceni kakšna je, kako se da pogovarjat z njo, kako je odprta za razne pobude, ne jo učit in pridigat!, ampak pristopi kot da si razmišljala in da morda bi pa lahko poskusili s tem predlogom... in potem poskusi vzpostaviti kak dialog z njo. če se da. vsaj jaz bi tako poskusila...

vso srečo tebi in sinu!




Naja31 -> RE: Katere kazen je najbolj primerna ? (27.1.2010 0:14:37)

Jaz bi rekla, da kazen sploh ni primerna, ampak zdaj kar je je. Moršas jo ureničiti. drugače je šla vsa tvoja avtoriteta.





bumerang -> RE: Katere kazen je najbolj primerna ? (27.1.2010 4:50:52)

Meni se zdi ta kazen čisto mimo pa nobenih rezultatov ne bo dala. Če bi jo sama izrekla, bi jo preklicala, otroku pa razložila zakaj sem to naredila. Koneckoncev ima deset let in razume, da včasih kaj rečemo prehitro in da po premisleku ugotovimo, da bi bilo bolje narediti kaj drugega.
Pač mu poveš, da si bila trenutno čisto obupana, ker nikakor ne razume, da je potrebno med poukom bit tiho, in da si izrekla prvo stvar, za katero veš, da mu veliko pomeni, da bi ja razumel, da naj neha.

Klepetanje pri pouku ni nekaj, kar ne bi bilo nič takega, saj je za učitelja strašno moteče. Spravi te v slabo voljo, izgubiš nit pogovora in cel razred mora poslušat nekoga, ki nekaj nekje neprestano melje. Je pa stvar čisto enostavno rešljiva z enosedno mizo, postavljeno nekje sredi ničesar. Sam s sabo verjetno ne bo klepetal.




TRIŠ -> RE: Katere kazen je najbolj primerna ? (27.1.2010 6:23:03)

No naš je star 11 let in letos ne bo praznovanja s prijatelji,čeprav se je poboljšal ne odstopim od tega.Kakšno manjšo kazen pa potem spregledam,če se seveda poboljša.Naša miss je bila tri dni neznosna,zadirčna na oba brata in še za malega dojenčka,če sem jo prosila naj ga malo prime, je postal težina zanjo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].Ja sedaj bo šla v soboto z babi v toplice pod pogojem ,da se poboljša.No kot da smo zamenjali ploščo.Pri nas kazni palijo,čeprav jo je velikokrat težko izvest do konca ,ampak si stojiva z možem ob strani in sva enakega mišljenja




TRIŠ -> RE: Katere kazen je najbolj primerna ? (27.1.2010 6:25:31)



Je pa res  da če je v nižjih razredih moteč ,da v kasnejših razredih pade uspeh.Imamo kar nekaj primerov v šoli ki so nadpovprečni,pa jih v 6.razredu prehitijo tisti ki so prej s trudom dobivali 3 ali4.Moram ti pa povedat ,da tudi jaz sedaj ko se je začela puberteta včasih kar obupam,ker ne pridemo do konca stvari z lepim pogovorom ampak mora bit kazen[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]





TRIŠ -> RE: Katere kazen je najbolj primerna ? (27.1.2010 6:27:49)

IZVIRNO SPOROČILO: bumerang
Klepetanje pri pouku ni nekaj, kar ne bi bilo nič takega, saj je za učitelja strašno moteče. Spravi te v slabo voljo, izgubiš nit pogovora in cel razred mora poslušat nekoga, ki nekaj nekje neprestano melje. Je pa stvar čisto enostavno rešljiva z enosedno mizo, postavljeno nekje sredi ničesar. Sam s sabo verjetno ne bo klepetal.


Moj sin je imel velike probleme s tem ker je cel razred raje prisluhnil njemu kot učiteljici.In potem je učiteljica rabila kar nekaj časa,da jih je zopet spravila k stvari.To smo sedaj izboljšali,čeprav imamo sedaj fazo,ko mu je vse smešno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Volga -> RE: Katere kazen je najbolj primerna ? (27.1.2010 7:28:10)

IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Meni se zdi ta kazen čisto mimo pa nobenih rezultatov ne bo dala. Če bi jo sama izrekla, bi jo preklicala, otroku pa razložila zakaj sem to naredila. Koneckoncev ima deset let in razume, da včasih kaj rečemo prehitro in da po premisleku ugotovimo, da bi bilo bolje narediti kaj drugega.




Valjda, ja, pa daj no, vsaj na RD mu ni treba težit, verjamem, da mu sicer veliko zaradi šole. Res no, to je prehuda in nesmiselna kazen, otrok ima samo enkrat na leto RD in vsak se tega veseli.




urška -> RE: Katere kazen je najbolj primerna ? (27.1.2010 8:19:26)

zdaj sicer je kar je, kazen ki si jo dala je za moje pojme prehuda. mene moti pa predvsem to, da učiteljica stalno "nabija" da je klepetav. in to že 4 leta? ma ne vem no. na žalost je tako, da bo morala v razredu naredit red ona, doma ga boš pa ti a ne? meni je to preprosto. jaz bi ji tako povedala. 




pepa1973 -> RE: Katere kazen je najbolj primerna ? (27.1.2010 22:16:12)


Zahvaljujem se vam za nasvete oziroma pozitivne kritike. Naj vam samo še tole povem. Tudi meni je grozno hudo zaradi tega in to njenu sm tudi povedala. Ipak nisem tako brezčutna mamica. Ampak če se za nekaj dogovoriš in tega ne izpolneš imaš pol posledice. Na govorilnih urah sem izvedala za točno število vpisov...... 21 krat je bil vpisan ( kar ni malo za 10 letnika) zaradi klepetanja in motenja pouka.  Resda že sama učiteljica je bila mnenja, da ni tako grozno to njegovo klepetanje, če seveda je v mejah normale, ampak moj sin večkrat preskoči to mejo in povzroči tudi, kot neko verižno reakcijo klepetanja. To seveda postane za učitelja moteče. Ni nesramen in ne vsiljiv, ker v razredu trenutno je še med priljubljenimi otroci.  Vendar meni kot mati pogled na tistih 21 vpisov ni bilo nikakor prijetno. Razočarana sem bila nad sabo .... žalostna ,ker moje vsakodnevne vzgojne besede in pridige glede njegovega vedenja v šoli niso zalegle nikamor...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]... Na koncu sem se odločila, da nekaj moram ukrepati. Zdaj ima lahko možnost se še popraviti, pri petnajstih letih bo vlak že šel mimo...... Povedala sem mu, da bom bila prisiljena tako ukrepati(odpovedati rd), ker ne vidim druge možnosti, da se zaveda, da tako obnašanje ne prinese nikamor.  Jokal je, da se bo popravil. Zato sm mu dala ultimat in sva se zmenla, da mu dam še zadnjo možnost. Če bo dobi še kak vpis od dneva, ko sm bila na govorilnih urah(12.1) pa do njegovega RD (30.1), bom uvedla kazen.  Bila sem prepričana, da je razumel, da klepetanje ne spada v šoli. In mislim, da se je do neke mere tudi trudil, ampak na žalost ........ je prinesel domov dva vpisa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Sedaj pa mi povejte, sem res dala tako prehudo kazen[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Kljub vsem sem mu dala možnost, da se potrudi.... ..... ampak se ni. Vedel je, da bo imel posledice, ker sem ga predhodno opozorila. Hudo mi je bilo, ko sem mu povedala, da sedaj se bo kazen uresničila. Popolnoma se zavedam, da kazen je mogoče grozna in sem v dilemi ..... ampak razmišljam pozitivno ........  mogoče mu bo koristilo, da se bo spametoval in se zavedal, da za vsako lastno ravnanje se ima posledice...... bodisi lepe ali grde.
Še enkrat hvala, pa lep pozdrav





urška -> RE: Katere kazen je najbolj primerna ? (28.1.2010 1:13:46)

še vseeno sem mnenja, da če toliko klepeta, potem ni problem samo v njemu. snov mu je očitno dolgočasna in mislim, da bi ga morala pač učiteljica malo bolj motivirati, ne pa samo vpisovati (kam pa sploh to vpisuje?)

ne vem kaj boš naredila sedaj s to kaznijo. najslabše je, če pri vzgoji nisi dosleden....ampak ukinit RD zabavo je pa huda.....




honey -> RE: Katere kazen je najbolj primerna ? (28.1.2010 9:53:13)

Jaz sicer (še) nimam teh problemov, ker še nimam šolarčka, bo pa kmalu. In če bo kaj po meni, bo zeeeeellllooooooo klepetav. Moja mami je tudi ves čas, na vsakih govorilnih, vsa leta šolanja poslušala, da sem klepetava, da non-stop klepetam itd. Ampak mami je vedno govorila: kaj pa naj, je pač klepetava. Dokler je pridna v šoli, ni kaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] No in sčasoma me je minilo. Pa nikoli ni bilo nobene kazni in nobene stvari, je pač minilo samo od sebe. No, seveda so sledile vsakim govorilnim uram pridige, ampak jih nisem resno jemala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

To, da pa mu zagroziš, da ne bo imel zabave za r.d. zaradi klepetanja, ta je pa malo huda za moje pojme [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ampak problem je v tem, ker s tem ne boš popolnoma nič dosegla. Mogoče kratkotrajen učinek, kaj več pa ne. Mogoče bi bilo bolje, da se pogovoriš z učiteljico, da mu da dodatne zaposlitve med poukom, da ne bo imel časa klepetat.




Nenya -> RE: Katere kazen je najbolj primerna ? (28.1.2010 12:04:33)

snov mu je očitno dolgočasna in mislim, da bi ga morala pač učiteljica malo bolj motivirati

Me zanima kaj bi potem rekli starši drugih otrok, ki imajo tudi pravico, da se jim učiteljica posveča v razredu. To je kr neki.
Če se otrok odloči da bo klepetal ga ne bo nič ustavilo. Vsaj ne za dlje časa.
Najbolje da se učiteljica našemi v opico in tako pritegne pozornost ubožčka, ki mu je dolgčas, a ne?
Šola je tudi zato, da spoznaš da v življenju večina ne more početi n samo zabavnih in vznemirljivih stvari.




Nenya -> RE: Katere kazen je najbolj primerna ? (28.1.2010 12:06:41)

Glede kazni pa, najbolje sama veš koliko mu RD pomeni. Če bo imelo globok učinek bi jaz šla naprej s tem, če ne bo imelo nevemkakšnega učinka pa je bolje da skleneta nekakšen kompromis - morda samo mirno praznovanje le s torto, namesto da bi šli vsi še v kino oz nekaj takega, da vseeno bo nekaj.




urška -> RE: Katere kazen je najbolj primerna ? (28.1.2010 13:20:45)

IZVIRNO SPOROČILO: Nenya


Najbolje da se učiteljica našemi v opico in tako pritegne pozornost ubožčka, ki mu je dolgčas, a ne?




ti si ziher učiteljca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

nisem rekla, da mu mora posvečat pozornost in ga zabavat. daš mu dodatno delo a ne? če ne druga nej pa tablo briše. a se je tega res težko spomnit? pa ne mislit, da je ta teorija zrasla na mojem zeljniku. imam dve zelo dobri prijateljici, ki sta obe učiteljici razrednega pouka in poučujeta od 1.do 4. razreda. in sami tako delata in, glej ga zlomka, deluje. vsaj večino časa, ta pravih klepetulj se pa res ne da ustavit....




Katjusa -> RE: Katere kazen je najbolj primerna ? (28.1.2010 13:40:11)

ufff ne bom pametovala ker imam otročka še v vrtcu in me to še čaka.... ena je napisala, da ti delaj red v doma učiteljica pa v šoli.... očitno ti vpisi niso nikakršna kazen.... pri nas je blo tko če si bil med poukom zapisan so po pouku ostal v šoli in si prepisoval iz berila kako besedilo.... verjemi to je palilo jst sem samo enkrat insi potem nisme upala več ker sem prepisovala 2 uri[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] sama sem bila ful klepetava in sem vedno sedela zadaj, da sem ja lahko klepetala... no v sredni pa sem se začela zavedat, da morem zaradi mojega klepetanja doma ful več delat in imam posledično manj prostega časa in se se povsod vsedla čim bolj spredaj....... na faksu sem ponovila klepetanje v zadnjih klopeh in ko sem prvi letnik ponavljala sem se začela zavedat kaj spet počnem in sem se kaj hitro popravla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

ne vem mogoče ga učiteljica presede čist v prvo klop, kjer bo dosti manj možnosti za klepetanje.... aja pa očitno je fantiču dolgčas in učiteljica monotona..... men se zdi, da ni vse otrok kriv.....
kazen mal prehuda ker RD je samo eno v letu.... zakaj mu raje ne prepoveš gledanja TV-ja al pa računalnika, vsak dan ko bo vpisan ne bo smel gledat TV-ja/računalnika (se vidi, da ne vem kaj imajo fantje v teh letih in časih radi) torej kadar ni vpisa je normalen dan kadar je vpis kakšna prepoved....
to je samo moj predlog in upam, da vam rata pošlihtat.....




Nenya -> RE: Katere kazen je najbolj primerna ? (28.1.2010 14:04:31)

če ne druga nej pa tablo briše. a se je tega res težko spomnit?


Brisanje table je stvar rediteljev, če se začneš vpletati v to se ti sesuje sistem in verjemi ta mali vse opazijo in bi tudi to, da ima on 'posebno' obravnavo.
Podobno velja za deljenje listov itd, tega ne more skoz početi le en otrok, ni pošteno.
Kot mati bi mu doma dala kazen - prepisovanje snovi, kaj monotonega in 'koristnega'. Še enkrat namen šole je tudi v tem da izkusiš kaj slabega, ker svet ni samo zanimiv in vznemirljiv - z enimi učitelji se pač ujameš z drugimi ne, nauk je da se znajdeš v življenju in iz tega potegneš najboljše.




urška -> RE: Katere kazen je najbolj primerna ? (28.1.2010 17:42:31)

se ne bom več oglašala. nima smisla. učitelji ste prepričana v svoj prav, mi starši pa kot da otroke doma učimo naj klepetajo. 




zmajaz -> RE: Katere kazen je najbolj primerna ? (28.1.2010 17:54:42)

Je pač tako, da v šoli si mora učitelj sam naredit red, drugače ne gre. Starši se lahko doma na glavo postavijo, če učitelj nima avtoritete, mu tudi starši ne morejo pomagati.




Nenya -> RE: Katere kazen je najbolj primerna ? (28.1.2010 20:17:40)

e učitelj nima avtoritete, mu tudi starši ne morejo pomagati.


glede na to da vedno več otrok avtoritete sploh ne prepozna, kaj šele priznava, zato ker se grejo starši doma 'moderno vzgojo, kjer se vse dovoli, dobi in ničesar in nikogar ne spoštuje. Tako kot je bilo, ko je v moji mladosti v šolo prišla ena mamica, ker je bil sine čisto podivjan in izjavila 'a jih nič ne vzgajate v šoli?'
Kot je bilo napisano že n-krat VZGOJA in SPOŠTOVANJE se začnejo doma, v šoli le nadgrajuješ, če so temelji.
Glede na to kako planejo starši dandanes na vsakega, ki kaj reče čez njihove sonče je vedno več učiteljev, ki se jim ne 'da' in mirno predavajo, na škodo celega razreda, ko otroci delajo raztur. In na koncu koncev jih popolnoma razumem.




urška -> RE: Katere kazen je najbolj primerna ? (28.1.2010 21:12:59)

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Je pač tako, da v šoli si mora učitelj sam naredit red, drugače ne gre.


to tudi jaz mislim. pa očitno nimam prav.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Tisana -> RE: Katere kazen je najbolj primerna ? (29.1.2010 8:28:03)

Nisem brala odgovorov... lahko da je katera že to napisala...

Ne razumem, kakšno vezo ima klepetanje v šoli in praznovanje rojstnega dne. To je tako, kot če bi jaz moji hčerki rekla, da ne bo gledala risanke, ker je zabrisala knjigo po tleh. Kazen mora biti smiselna.

Sicer pa, če ima takšne ocene ob vsem tem klepetanju, potem pač pomeni, da mu je dolgčas... In učiteljica, namesto da bi izkoristila njegove sposobnosti, ga dodatno zaposlila, si raje vzame čas za pisanje opominov, ali kar koli že pišejo sedaj...

Pa še to: tvoje pridige, kaznovanje očitno ne zaležejo. Raje se pogovori s fantom in naj bo on tisti, ki se bo spomnil, kako si bo pomagal, da ne bo več klepetal med poukom. Se mu bo zdelo super, ker bo sam našel rešitev in se je bo prav gotovo lažje držal.




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>