Arwenko -> RE: *mRRhe2010* (19.3.2010 13:26:51)
|
IZVIRNO SPOROČILO: madela IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko Poglej tudi Zavetišče Horjul. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Sem pogledala [sm=smiley1.gif] ravno včeraj! Mi bi kratko dlakega in majhnega kužka [sm=smiley1.gif] V končni fazi je lahko tud malo večji,ampak kratko dlak,recimo kot dalmatinec...lepi kužki[sm=smiley1.gif] Nekje sem prebrala zahtevo,da hočejo da podpišeš pogodbo,da boš dal psa kastrirat??A je to res potrebno,tudi če je pes noter [sm=zmeden.gif] Zavetišče mora po zakonu oddajat sterilizirane psice in kastrirane pse. Pa verjemi kastracija je nekaj zelo dobrega, ni skoraj markiranja, ni tuljenja ko se pri sosedih psica goni, ni pretepanja z drugimi samci ko si zunaj, itn. V bistvu pa je tako ne, da ni nujno kratkodlaki primernejši, nekaterim kratkodlakim dlaka izpada precej bolj kot dolgodlakim, terierjem izpada npr. izredno malo dlake, pa lahko imajo daljšo, kakšnim shi-tzujem tudi skoraj ne izpada, je pa malo več dela z nego, na drugi strani vem, da so labradorci obupni kaj se izpadanja tiče, imam par znancev, ki imajo kr težav s to dlako. Tako da, to je zelo relativno.
|
|
|
|