Pozabljivost (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Po porodu



Sporočilo


Panaya -> Pozabljivost (22.3.2010 22:21:11)

Zgleda, da je z drugim porodom šel moj spomin rakom žvigat [sm=smiley19.gif]. Od kar pomnim sem imela težave, ker so mi določeni dogodki, stvari ipd. kar izginili iz spomina. Ne bi rekla, da gre za potlačene stvari, ker ni vzorca. Lahko so to zelo prijetni dogodki, pomembne stvari ali pa nekaj, kar človek res rad pozabi. Po drugi strani, pa se določenih stvari spomnim tako živo, kot da bi se zgodile včeraj. Najlaže opišem, če spomin primerjam s sirom z velikimi luknjami [sm=jezicek.gif]- kar pade skozi luknjo, pač pade in to čisto naključno.
Med drugo nosečnostjo pa je bilo vedno huje in zelo težko sem sledila naporni službi, kjer moram imeti 1001 stvar v glavi. Zdaj, dobre 4 mesece po porodu se stanje še vedno ni izboljšalo. Še vedno sem zelo pozabljiva. Včasih komu kar govorim in se enostavno ustavim sredi stavka in....moram žal vprašati, o čem sem sploh govorila, kaj sem hotela povedati,... Ali pa enostavno ne vem, komu sem kaj že povedala in se ponavljam.
Vedno bolj sem podobna zlati ribici - ko zamenja smer plavanja, že pozabi, da je sploh plavala v drugo smer [sm=zmeden.gif]

Ima katera podobne težave? Kako jih rešujete? Kaj storiti?




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.3.2010 13:47:47)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




blaža -> RE: Pozabljivost (23.3.2010 14:13:59)

Ujoja, če se spomnem kaka sem bla med obema nosečnostima. Groza. Še otroka bi kje pozabla, še dobro, da je bil na varnem v trebuhu.[sm=smiley36.gif]

pol počasi počasi se spomin in koncentracija vrača. je treba bit aktiven pa ko se služba začne ponovno, se izboljša.[sm=smiley1.gif]




PC Baby -> RE: Pozabljivost (23.3.2010 20:50:22)

Jst isto!!! To je blo tako grozno, da je blo že smešno. Mož je mislu, da se zafrkavam.




Ribi Bibi -> RE: Pozabljivost (24.3.2010 8:32:25)

Pri meni se je spomin izboljšalo kakega pol leta po porodu, še vedno se mi pa dogaja, da ne najdem kakšne besede. Da hočem povedat kje kaj je recimo, pa sploh ne znam povedat, da je recimo v omari al pa na balkonu ?! [sm=zmeden.gif] Take čist banalne stvari. A se to še kateri dogaja?




Panaya -> RE: Pozabljivost (24.3.2010 10:51:42)

Oh, "super"! Ste me kar potolažile! Sem mislila, da je že kaj narobe z mano. Tudi zame mislijo, da se kar zafrkavam. Tašča me tako čudo gleda, ko vedno sprašujem, kaj sem govorila, kaj sem sploh hotela povedati,... Dovolj je, da me ena malenkost zmoti, pa gre moja koncentracija k [sm=hudicek1.gif].
Upam, da se bo uneslo tole je že kar preveč.
Kaj pa stroka pravi glede te pozabljivosti in uničenega spomina? Je katera kaj brala?





grahek85 -> RE: Pozabljivost (24.3.2010 10:59:27)

Kehm, meni je šel spomin tudi precej na slabše (sem rodila pred malo manj kot tremi meseci). Sem ravnokar ugotovila, da sem zjutraj spet dojila iz napačne dojke, ker sem si narobe zapomnila, katera je bila ponoči na vrsti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] Pa še čudno mi je bilo, zakaj je druga tako polna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Panaya -> RE: Pozabljivost (24.3.2010 15:19:36)

Tudi jaz si ne zapomnim, na kateri zizi sem nazadnje dojila [sm=smiley36.gif]. Pa sem našla sistem. Doma jo vedno dojim na svoji postelji. Za obrisat usteca pri podiranju kupčka imam vedno kako malo pleničko ali pa mini brisačko zraven. Na tisti strani povštra, kjer sem jo dojila, pustim pleničko. Tako naslednjič točno vem, katera stran je na vrsti. Problem je edino, kadar je ne dojim doma. Lahko si npr. na naramnico nedrčka, kjer si jo nazadnje dojila, kaj zapneš ali pa s kakim trakcem narediš na njej mašnico.
Samo ideja...




Taddy78 -> RE: Pozabljivost (24.3.2010 19:05:58)

Jaz pa se po porodu večinom ukvarjam s pozabljanjem-kam sem kaj dala. Nekaj si odnesem v stanovanje ali pa pustim pri tašči in kar nekam odložim potem pa rabim nekaj časa da to najdem.
Prvak sem pri telefonu. Včasih ga po 2 dni ne najdem, pol me pa vsi gnajvijo zakaj se ne javljam.

Včasih se mi je recimo mali šel igrat v avto in sem vzela ven ključ, potem pa se nisem spomnila, kam sem ga dala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Vem da sem packa, ampak tudi cigarete kar pustim nekje in jih ne najdem...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Nasy -> RE: Pozabljivost (31.3.2010 10:08:38)

S pozabljivostjo se borim že iz prve nosečnosti. No, po porodu se je za malo izboljšalo a še vedno ni vse tako, kot bi moralo. Zdaj sem spet tik pred porodom in je stanje porazno..sproti vse pozabljam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




memole80 -> RE: Pozabljivost (19.4.2010 17:30:16)

Staramo se, staramo....enako je pri meni![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Zala01 -> RE: Pozabljivost (19.4.2010 18:38:25)

Imam identične probleme, sem dobre 3 mesece po porodu. Včasih mi je tolk nerodno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley23.gif[/image].




Splišni -> RE: Pozabljivost (19.4.2010 18:44:07)

Pri mani je bilo kar hudo, samo sme mislila, da je to od narkoze ....




Ribi Bibi -> RE: Pozabljivost (20.4.2010 21:32:29)

Aa smo zdaj že ugotovile ali bo sploh kdaj tako kot je bilo?




Panaya -> RE: Pozabljivost (25.4.2010 8:43:30)

Ne vem, če bo kdaj tako, kot pred porodi. Moram pa reči, da gre meni na bolje. Mogoče je to samo moč volje, ali pa je kaj na tem, da sem v svoje življenje vnesla nekaj malih sprememb. Zdaj, ko je vreme že toplejše in sem veliko zunaj z vozičkom, mala zelo rada na zraku spi tudi po 3 ure. Po sprehodu se vsedem na klopco, mala zraven spi, jaz pa rešujem križanke. V vozičku imam po novem, poleg ogromnih količin vode, namreč vedno s seboj križanke in sudoku. Ampak take, ki imajo zadaj rešitve, da si lahko vedno pomagam in si poskusim zapomniti pojme za naslednjič. Odločila sem se, da se bom začela "učiti" in si kravžlati možgane.
Moram priznati, da med pogovori opažam ogromen napredek, saj se dostikrat že spomnim, kaj sem hotela povedati, pa čeprav me kdo ali kaj prekine.
Grem pa v četrtek k zelo posebmi pediatrinji in jo bom povprašala. Vam napišem, kaj mi bo povedala.




Stran: [1]