Velikonočna potica (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


2violina -> Velikonočna potica (26.3.2010 9:33:32)

NAj povem, da navadne potice še nisem pekla. Vedno je bila na jedilniku potratna potica. Letos se nimam namena s tem obremenjevat ampak želim speči eno malo navadno orehovo potico.  Zato potrebujem en odličen recept za hitro in dobro pripravo.




bučkabb -> RE: Velikonočna potica (26.3.2010 10:56:41)

testo za potico že tako poznaš in ga znaš naredit, pol pa sam še filo iz orehov narediš razvaljaš, namažeš, zviješ in daš v pekač.

če hočeš met fajn zvito in upotičeno ti svetujem da testo lepo enakomerno in dokaj na tanko (cca 1cm) razvaljaš, filo enakomerno in ne preveč na debelo namažeš, pol pa zvito z vilico fajn po celi rebri naluknaš.

filo pa jaz naredim tako: mletim orehom dodam sladkor po okusu prelijem z vročim mlekom v katerega predhodno stopim mal margarine, premešam, dodam cimet in rum po okusu, malo pokaplam z limono, vanili sladkor in je to v glavnem vse, no tik preden začnem mazat ji primešam še sneg iz beljakov, da je fila pol tak fajn penasta.

pa saj tud filo si delala pri potratni potici tak da jo znaš naredit, jaz ponavadi delam obe hkrati tako da testo in filo naredim za obe istega, tak da ne rabiš komplicirat




2violina -> RE: Velikonočna potica (26.3.2010 13:40:25)

to mi je vse jasno pa bi vseeno rada kak preverjen recept s količinami, Za manjšo potičko. Drugače mi peka ne dela problemov.




Stran: [1]